Rasert valgbod – for andre gang

KARL JOHANS GATE. Valgboden til Demokratene har nok engang blitt utsatt for hærverk.
VALGET 2017

For andre gang denne valgkampen ble partiet Demokratenes valgbod på Karl Johan i Oslo ramponert. Det skjedde natt til søndag.

Demokratene i Norge er det eneste partiet i Oslo som har vært utsatt for denne typen hærverk. I tillegg er partiets førstekandidat i Oslo, Max Hermansen, flere ganger truet med vold. Max Hermansen tror enten muslimer eller venstreekstremister, som ikke verdsetter våre vestlige demokratiske verdier, står bak.

I det siste tilfellet gjetter Hermansen på at et nyhetsinnslag i TV2s Nyhetskanalen kan ha ansporet de udemokratiske kreftene til hærverket. Ervind Kohn, som er nestleder i Antirasitisk Senter, ble hovedsakelig intervjuet om nynazistene. Men TV2 blandet likevel inn Sylvi Listhaug og Demokratene i Norge, sauset sammen med høyreekstremister og nazister,» forteller Max Hermansen, som så innslaget.

Etter intervjuet med Kohn ble nemlig Listhaug intervjuet i samme settingen, og Demokratene i Norges valgbod ble vist på skjermen, mens Ervin Krohn gikk forbi den og kikket på slagordene. Samtidig snakket programlederen i sin introduksjon til programmet om høyreekstremister og nynazister. «Det kan ha fått venstreekstremister eller muslimer til å tro at partiet er ekstremt,» mener Hermansen.

«Og selvsagt viste ikke TV2 den siden av valgboden der det stod slagord mot kvinneundertrykkelse, homohat og jødehat, «legger Hermansen til. Han sier at boden vil bli bygget opp igjen i løpet av dagen og at valgkampen vil bli fullført som planlagt. Med mindre det skjer noe nytt med valgboden. «Det er noen meget mektige og voldelige krefter vi har imot oss. Tenker litt på det Churchill-sitatet hvor han sier: «Åja, så du har fiender. Det betyr at du har stått opp for dine meninger,» sier Hermansen.

Les mer: Demokratenes valgbod vandalisert

Relatert: