Prisbelønt Dagblad-journalist klager over «blendahvite» norske fotballspillere

– Strømmen av stjernespillere fra innvandrerbydelene på Oslo øst har stoppet opp, skriver Sæther i Dagbladet.

Esten O. Sæther

Han skriver at typiske innvandrerklubber som Romsås, Rommen, Klemetsrud og Holmlia har blitt utkonkurrert av nye satsinger på Oslo vest «der jevn god økonomi og mer stabile sosiale omgivelser sikrer kontinuitet i talentarbeidet».

Sæther hevder derfor at de «virkelige talentene» som finnes på Oslo øst ikke får utviklet seg.

– Over tid vil det sannsynligvis gjøre det vanskeligere å nå de som virkelig har mulighet til å bli de aller beste norske spillerne. For det er langt fra gitt at sportslig suksess med blendahvite kretslag og yngre landslag egentlig får fram de spillertypene som er nødvendig for å løfte A-landslaget, skriver Sæther.

Les også: Vi har et kritthvitt medie-Norge

Jentene

I januar i fjor skrev Esten O. Sæther en tilsvarende kommentar i Dagbladet der han hevdet at «Alle disse blendahvite jentelagene svekker Norge».

Dagbladet-journalisten skrev da blant annet:

– Det er garantert en sportslig svakhet, og den vil hefte ved dette ellers gode landslaget i mange år framover. For foreløpig finnes det ikke en eneste jente med minoritetsbakgrunn på noe yngre landslag.

Les også: VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

FÅR STØTTE: Esten O. Sæthers kommentar får retweets og støtte fra blant annet fotballbladet Josimar og journalisten Aslak Nore. (Foto: Twitter).

Relatert: