Pakistansk kjendisadvokat fengslet for fire nye uker

I VARETEKT: Advokat Shazad Nazir og Lime minipris-gründer Sajjad Hussain er siktet for omfattende skattejuks og menneskehandel. Begge er varetektsfengslet for fire nye uker med brev og besøksforbud.
DAGLIGVARESKANDALEN

Kjendisadvokaten Shahzad Nazir (34) med bopel i Bærum, skal være varetektsfengslet for fire nye uker av Nedre Romerike tingrett. To av ukene er med brev og besøksforbud. Shahzad har sittet i isolasjon i to av de første fire ukene han fikk varetektsfengsling. Grunnlaget for den strenge behandlingen skal være at Shahzad skal ha vært svært delaktig i menneskehandel og utnyttelse av utenlandske arbeidstagere gjennom sin rolle som advokat for Sajjad Hussain og hans Lime minipris-kjede.

BEDRE TIDER: Shahzad Nazir hadde en lovende karriere som advokat i Oslo. Nå er han arrestert og siktet for menneskehandel. (Foto:
BEDRE TIDER: Shahzad Nazir hadde en lovende karriere som advokat i Oslo. Nå er han arrestert og siktet for menneskehandel. (Foto: Nazirlaw.no)

Det var 9. april i år at politiet aksjonerte mot et stort antall butikker i den pakistanskeide butikk-kjeden Lime minipris. På kort tid ble 18 personer pågrepet. Hovedsiktelsen skal blant annet være grov menneskhandel, skattesvindel og skimming og svindel av kundenes betalingskort.

Den mest profilerte av de arresterte og siktede er Oslo-advokaten Shahzad Nazir, som har ført en rekke offentlige saker de siste årene. Han skal være eier av Nazir Advokatfirma som holder til i Dronningens gate 13 i Oslo sentrum.

Advokatfirmaet skal ha spesialisert seg på å hjelpe utenlandske arbeidere og tilbyr blant annet hjelp på flere språk, som engelsk, urdu, punjabi, persisk (farsi), tyrkisk og polsk. De har også tilgang på tolk, kan man lese på deres nettsider.

Shahzid Nazir skal ha vært omtalt i de fleste store riksavisene i forbindelse med blant annet ambulansesaken på Tøyen, en krangel om betaling i det pakistanske miljøet mellom Høyres Aamir Sheikh og rockestjernen Salman Ahmad og utvisningen av en voldsdømt Taliban-minister fra Drammen.

Nekter for involvering

Politiets grunnlag for en såpass streng behandling av Nazir skal være at han har bidratt til «alvorlig, organisert kriminalitet gjennom sin stilling som advokat». Blant annet skal utenlandske arbeidere i Lime minipris-butikkene ha levd under svært kummerlige vilkår og kun spist av varer utgått på dato. De skal også ha blitt utsatt for trusler og tvang, samt blitt utnyttet på det groveste.

Nazir sin advokat, Erling Kjærmann, sier at klienten hans tar siktelsen svært tungt og at han ikke har forståelse for siktelsen og mener han ikke har gjort noe straffbart.

Nazir er fengslet sammen med elleve andre pakistanere i påvente av at politiet gjør seg ferdig med sine undersøkelser og etterforskning.  Disse skal være hovedmannen bak Lime-butikkene, Sajjad Hussain (37), Hussains bror, brorens kone, Hussains far og mor, Hussains søster, Hussains svigerfar, eks-psykiateren Sharok Ezazi (47) som tidligere er dømt for underslag og bedrageri i millionklassen, en 28-årig kvinne og en som omtales som «bingomillionæren» (40). I tillegg til disse skal ni andre personer også være siktet i saken.

Shahzad Nazir, som er ekspert på arbeidsrett, risikerer hvis han blir dømt å bli fratatt advokatbevillingen. Firmaet hans har etter arrestasjonen fjernet alle bilder og informasjon om Shahzad Nazir fra nettsidene sine.

BESØKSADRESSE: Advokatfirmaet Nazir holder til i Dronningens gate 13 i Oslo sentrum. (foto: Google maps)
BESØKSADRESSE: Advokatfirmaet Nazir holder til i Dronningens gate 13 i Oslo sentrum. (foto: Google maps)

Kjøpte millionvilla i Bærum

I 2011 kjøpte den nå fengslede advokaten en villa i Brenneveien 45 på Vøyenenga i Bærum. Det skal ha vært en heftig budrunde, som til slutt endte opp på 10.7 millioner kroner. (Fra Budstikka.no):

– Vi har vært på jakt etter en herskapelig bolig. Det er ikke så mye av det i området vi ønsker å bo. Det er altfor mye i minimalistisk stil og funkisboliger. Denne boligen var midt i blinken, sier Nazir som er advokat. (Sitat slutt).

Om noen av disse pengene har kommet som følge av kriminell utnyttelse av utenlandske arbeidere kommer ikke frem i medienes dekning av saken.

MILLIONVILLA: Shahzad Nazir skal ha kjøpt denne millionvillaen på Vøyenenga i 2011 for 10.7 millioner kroner. (Bilde: Finn.no)
MILLIONVILLA: Shahzad Nazir skal ha kjøpt denne millionvillaen på Vøyenenga i 2011 for 10.7 millioner kroner. (Bilde: Finn.no)
 • OnkelBlaa

  Hvorfor kalles det advokatfirma når det i realiteten er et mafiafirma?

  • khadija

   har dere hørt om advokaten har blitt fri funnet fra tinge retten. Han hadde ingen ting å gjøre med saken.

   • $6065254

    Nei det har jeg ikke hørt om, i dette tilfellet drev han mafiavirksomhet.

 • Johan Slåttavik

  Velskrevet sak. Frieord.no leverer kvalitet igjen.

 • Aksiomet

  Muslimer har ingen lojalitet til Norge og vårt samfunn. Deres moralske kompass er helt inkompatibelt med vårt. Hvorfor skulle de ikke loppe og lure oss vantro hunder? De ser jo på oss som undermennesker, ergo har ingen muslimer noen skrupler med å utnytte nordmenn på det groveste. Vi har Taxi-skandalen, Joker-skandalen, Lime-skandalen, talløse NAV-avsløringer om fusk med trygd etc etc…

 • einar_x_x

  Herregud, så mange problemer vi har importert de siste tiårene………………….

 • Jens Gidmark

  Hva innvandringspolitikken angår, advarte gode norske borgere mot innvandring fra muslimske land på 70-tallet. Dette har de forsatt med, men uten å bli hørt. Jeg er ikke sikker på at et flertall av befolkningen vil ha muslimer i Norge, men folke-avstemming fikk vi aldri.

  Vi vet godt hvem som er ansvarlig for ødeleggelsen av landet vårt, dette landet hvor vi levde i fred, våre kvinner kunne gå ute fri for gjengvoldtekt og knivstikking. Vi visste knapt hva terrorisme var i Norge, men nå vet vi det, muslimer dreper hverandre, de dreper kristne og vantro over hele verden, vi som ikke tilhører Islam, vi er pr. definisjon å regne som vantro, svin som må utryddes. Dette gjelder selvsagt ikke alle muslimer, i alle fall i de land muslimene ikke har makt, men den som lever får se.

 • khadija

  En ting for orientering Breivik er ikke muslim. Tenk positive folkens.