Påstand om pakistansk æresoppgjør på skole i Lier – jente (16) hardt skadd etter knivangrep

FANGET PÅ BILDE: Den påstått pakistanske mannen blir fanget på bilde i det han stikker av fra skolen etter drapsforsøket. (Foto: Privat).
INNENRIKS/ISLAMISERING

Sjokkerte medelever på St. Hallvard videregående skole i Lier opplevde at en 19 år gammel mann forsøkte å knivdrepe sin eks-kjæreste inne på skolen.

Det var svært dramatiske scener inne på St. Hallvard videregående skole i går, da en – ifølge vitner – pakistansk mann ankom skolen med kniv. Mannen skal ha funnet sin eks-kjæreste utenfor et av klasserommene og gikk til et brutalt angrep på den intetanende jenta.

Hendelsen fant sted like før klokken 11 i går formiddag.

Mannen dro opp kniven og begynt å knivstikke den 16-årige jenta flere ganger i overkroppen.

En lærerinne ved skolen skal ha grepet inn og stilt seg foran knivmannen, noe som sannsynligvis reddet jentas liv.

Overfallet fant sted foran mange elever og lærere på skolen. Det rapporteres at flere av elevene skal ha hoppet ut av vinduene på skolen i frykt for å bli drept av den knivstikkende mannen.

ST. HALLVARD VIDEREGÅENDE SKOLE. (Foto: Buskerud fylkeskommune).

Etter overfallet løp mannen fra skolen, men medelever rakk å ta et bilde av ham på vei ut.

Jenta skal ha blitt fraktet til sykehus og opereres, men er nå utenfor livsfare.

Også jenta skal være muslimsk og ha pakistansk bakgrunn ifølge kilder.

19-åringen har truet jenta ved tidligere anledninger.

Mannen ble pågrepet kort tid etter drapsforsøket. Knivmannen, som skal ha norsk statsborgerskap, ble begjært varetektsfengslet i fire uker, noe han samtykket til.

Han innrømmer imidlertid ikke skyld.

Fra Smp.no:

– Han samtykket til begjæringen om varetektsfengsling i fire uker, men i løpet av uken vil vi vurdere å anke beslutningen om å holde ham isolert med medieforbud i to uker. Det er et sterkt inngrep mot en så ung person. Vi håper nå at han kan avhøres på nytt så raskt som mulig for å få vurdert isolasjonen igjen, sier 19-åringens forsvarer, advokat Martin Smith, til NTB.

– Han har erkjent skyld for kroppsskade, men hadde ikke til hensikt eller noe ønske om å drepe fornærmede. Han skjønner egentlig ikke at dette kunne skje. Han synes det er helt forferdelig, sier Smith. (Sitat slutt).

LØP FRA STEDET: Den påstått pakistansk-ættede mannen skal ha løpt inn i et villaområde etter drapsforsøket. Han ble funnet av en hundepatrulje rundt 20 minutter senere. (Foto: Privat).

Les mer: Innvandrergjeng knuste ansiktet til norsk mann med murstein

Æresdrap på Holmlia skole

Drapsforsøket kommer bare 7 uker etter at et æresrelatert drap fant sted på Holmlia skole.

Da skal to fremmedkulturelle ha kranglet, noe som førte til at den yngste av dem, en 16 år gammel gutt ved navn Mohammed Altai, døde av volden han ble påført.

Den situasjonen skal ha dreid seg om at 16-åringen skal ha vært kjæreste med den eldre mannens kvinnelige slektning.

Les mer: Krise i Oslo-skolen: 1.700 førsteklassinger forstår ikke norsk

DREPT: 16-årige Mohammed Altai ble mishandlet så grovt at han falt i koma. Seks uker etter mishandlingen ble livet hans avsluttet på sykehus. En 18 år gammel mann er siktet i saken. (Foto: Facebook).

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

Adgangskontroll på skole

Frieord har også skrevet om hvordan den svært flerkulturelle skolen Bjørnholt videregående skole, som ligger noen få kilometer fra Holmlia skole, nå har innført adgangskontroll for elever og ansatte som følge av trusler, vold og narkotikasalg på skolens område.

Fra Frieord.no:

Urdu på læreplanen, muslimske elevrådsledere, millionprosjekter for inkludering og fargerik skolehverdag, adgangskontroller og sikkerhetssluser, alvorlig hærverk, en bydel hvor etniske nordmenn er i minoritet, salg av narkotika i skolegården, slåssing og gjeng-bråk med drapstrusler.