Oslo: Politimann med hund angrepet med spikerplanke og slått i ansiktet – «blodet sprutet»

Ifølge nettavisen Politiforum.no skal en polititjenestemann fra hundepatruljen ha rykket ut til en alarm i Kværnerdalen natt til tirsdag.

Der påtraff han og hunden en gruppe menn av utenlandsk opprinnelse på tyveritokt etter kobber. Da politimannen hadde fått kontroll på en av mennene, skal en annen i gjengen ha gått til angrep.

Les også: Dømt for å slått politimann – fikk lavere straff pga. negative opplevelser fra hjemlandet

Politimannen skal så ha blitt slått i hodet med en planke med spiker i. Planken traff rett over øyet, og førte til at en større mengde blod rant ut og midlertidig blindet politimannen. Deretter fortsatte de utenlandske mennene angrepet og slo polititjenestemannen med knyttnever i ansiktet.

Etter en kort stund fikk politimannen bistand fra andre patruljer og etterhvert pågrepet hele gjengen.

Les mer: Lørdag i Oslo: Politiet angrepet med øks på gaten, kvinne knivranet og mann slått til blods

BET FRA SEG: Politihunden Tim ble angrepet, men fikk gitt godt fra seg. To av tyvene måtte på legevakten etter å ha blitt bitt. (Foto: Privat).

Også tjenestehunden ble sparket og slått flere ganger i hodet. Den fikk imidlertid bitt godt fra seg og to av angriperne måtte tilbringe en tid på legevakten med skader.

De fire pågrepne mennene skal være i 20- og 30-årene, og omtales av politiet som mobile vinningskriminelle, med rumensk statsborgerskap. (I de fleste slike saker gjelder dette romfolk/sigøynere, red. anm.)

Les også: Asylsøker slo, spyttet og sparket mot politiet

Visepolitimester i Oslo, Roger Andresen, ser svært alvorlig på saken:

Fra Politiforum.no:

– Det er veldig brutalt. Dette er en handling som sett fra alles side, ikke minst fra min side som sjef, er helt uakseptabelt. Dette skjer heldigvis ikke ofte. Men når det skjer, er det utrolig viktig at hele distriktet og samfunnet tar det på alvor som er nødvendig. Det er bare flaks at han ikke ble blindet. Planken traff rett over øyet. Han ble midlertidig blindet og fikk knyttneveslag i ansiktet. Det er ikke bare et angrep på den enkelte tjenestemann og hundeføreren, men mot de som er satt til å beskytte borgerne. Dermed blir det enda mer alvorlig, sier en klar visepolitimester.

– Vold mot tjenestemann er i utgangspunktet en hendelse som medfører ubetinget fengsel. Denne saken innebærer alvorlig vold mot politimann og hunden. Her snakker vi om en lenger ubetinget fengselsstraff. Jeg formidlet tidlig at jeg forutsatte at alle de fire gjerningspersonene av rumensk opprinnelse som var involvert, ble fremstilt for varetekt. Det er et viktig signal å gi, for dette kan vi ikke tolerere, sier Andresen.

– Vedkommende tjenestemann måtte, etter å ha blitt slått og få knyttneve i ansiktet, fortsette oppdraget. Han ga ikke opp. Nærmest mens blodet spruter basker han videre, til det kommer flere folk til. Jeg bøyer meg i støvet for en slik tjenestemann, sier visepolitimesteren. (Sitat slutt).

Les også: Politimann slått i ansiktet av utlending i Moss

Det rapporteres at polititjenestemannen kom fra angrepet uten store fysiske skader.

Tjenestehunden skal også ha blitt skadet og utsatt for sterke traumer, og det informeres om at det vil være en lang prosess å eventuelt få ham ut i tjeneste igjen, ifølge visepolitimesteren.

Les også: Asylsøker spyttet og bet politi – hevdet politiet var rasistiske