Etterforskningleder i Oslo-politiet, Anne Kristin Stakston Langvik, ved Grønland politistasjon forteller til nettstedet ABC Nyheter at man har ca. 20 grove voldssaker liggende.

Les mer: VIDEO: Innvandrere i Oslo: “Vi nærmer oss Malmø-tilstander”

Les mer: Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum

Fra ABC Nyheter:

– Det er unge gutter under 15 år og opp til 18 år som utsetter andre ungdommer for trusler, ran og vold. Det er ungdom med forskjellig etnisk bakgrunn som går igjen, sier hun.

– Det siste året har politiet sett at ungdom under 15 år knytter seg til ulike grupperinger og utfører alvorlig kriminalitet. Det er en ny trend at alvorligheten i sakene hvor ungdom under 15 er innblandet, har endret seg veldig det siste året. Fra nasking, er det blitt alt fra voldtekter, ran og kroppskrenkelsesaker. Det er mye narkotika involvert, sier etterforskningslederen.

– Det er veldig mange alvorlige saker i ungdomsmiljøet nå, og vi har ikke nok etterforskere, som fører til at systemet klarer ikke få det unna. (Sitat slutt).

Les også: Sommer i Oslo: Utenlandske gjenger i to ulike masseslagsmål – macheter, kniver og balltrær

Flere bydeler med problemer

Bekymringer kommer det også fra politiet i den svært innvandrerbefolkede bydelen Stovner.

Der skal enda yngre guttegjenger helt ned i 8-års alderen. Det skal dreie seg voldshendelser, narkotikasalg og bråk. Spesielt gjelder det på kvelden og natten, noe som har ført til at beboerne ikke lenger føler seg trygge i sitt eget nærområde.

Les også: Sommer-Oslo: Politiet og brannvesenet angrepet med steiner i minoritetsbydel

Les også: OSLO: Slagsmål på Karl Johans gate, Storgata, Universitetsgata, Bislett og Stovner – “våpenvisitasjon” av kriminelle

Ifølge et borettslag som har kontaktet politiet så skal gjengene, som også her i all hovedsak består av mørkhudede gutter med ulik etnisk bakgrunn, ikke ha noen respekt for de voksne. Det skal ha gått så langt at de også trakasserer de eldre.

Fra Rights.no:

De viser til steinkasting, ruteknusing, slåssing, hopping på biltak, høylytte samlinger på tak, veranda og fellesplasser. Slåssingen foregår også med slagvåpen, og det er dratt frem våpenlignende gjenstander som pistol for å skremme andre. De litt eldre ungdommene driver med åpent narkotikasalg i området på kveldstid.

Ikke bare er beboerne utrygge, de er også redd for hva som kan skje med sine barn. For kort tid siden ble en liten jente omringet og trakassert av en guttegjeng. Det ble brukt svært grove ord mot jenta. Da jentas mor kom til, ble hun utsatt for de samme skjellsordene. Guttegjengen trakk seg tilbake, men bare for å se på en slåsskamp mellom to gutter som startet like ved. (Sitat slutt).

Les mer: Machete og knivslagsmål i Oslo: Ti afrikanere pågrepet etter storaksjon av politiet

Les mer: Skyting mot fullsatt restaurant i Oslo var internt oppgjør i det pakistanske miljøet

Det skal også være et stort problem at de muslimske barna, som det er svært mange av, ikke leker eller er aktive med ikke-muslimer. Dette fører igjen til at de ikke integrerer seg i den norske kulturen.

Politikerne nekter imidlertid å ta tak i roten på problemet som er en ukontrollert innvandring og ghettofisering av etterhvert mange bydeler i Oslo.

Bydelsdirektør Alv Humborstad Sørland mener at påsatte branner, steinkasting, angrep på politiet og brannvesenet kan stoppes ved å bygge ut fritidstilbudene til de unge.

Les også: Ville vesten på Vestli

Les også: Innvandrergjenger knivstakk hverandre på Vestli

Fra NRK:

Samtidig jobber bydelen, Stovner videregående skole, moskeer og frivillige organisasjoner med å bedre ungdomsmiljøet.

Torsdag vedtok bydelsutvalget å bruke opptil én million kroner på å styrke ungdomsarbeidet i sommer. I tillegg vil bydelen lage et ungdomshus i gamle Stovner bibliotek.

– Der kan ungdommene være og ha det bra, i tillegg til at de får mulighet til å oppsøke helsestasjon, Nav og barnevern, sier Sørland.

Ifølge bydelsdirektøren har ikke ungdommen i Stovner hatt et tilsvarende tilbud tidligere. De har selv forklart bydelen om behovet. (Sitat slutt).

Rektor ved Stovner videregående skole, Terje Wold, mener i tillegg at foreldrene til innvandrerungdommene ikke gjør nok og ikke deltar i samfunnet.

Les mer: Somaliere angrep hverandre med slagvåpen og macheter på Tøyen

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

Les mer: Slagsmål på Tøyen – mann pågrepet med øks

Relatert: