Ønsker moské velkommen til Vadsø

VADSØ. Den lille Finnmarksbyen får nå egen moské. (Bilde: Mapio.net)
ISLAM I NORGE

I dag bor det rundt 200 muslimer i Vadsø. En del troende har forlatt byen fordi den har manglet moské, ifølge altaværingen Ismail Omar som leder Den islamske forening i byen.

ØNSKER MOSKÉ: Ordfører for Høyre, Hans-Jacob Bønå, mener det er naturlig med en moské i Vadsø. (Foto: Høyre.no).

Men nå skal en ny moské bremse fraflyttingen av muslimer. Vadsøs varaordfører Hans-Jacob Bønå, som representerer Høyre, mener det er helt naturlig at også muslimer har et samlingslokale i Vadsø, skriver avisen iFinnmark.

Den nye moskeen vil bli plassert midt i sentrum av den lille nordnorske byen, i et lokale som tidligere ble brukt som diskotek. Og i samme bygning som Vadsø Atletklubb holder til, klubben der to IS-krigere og en terrorsiktet bombemann tidligere har vært medlemmer.

Ismail Omar mener i likhet med Høyres varaordfører at det er positivt med en moske i Vadsø.

Nordlys sin politiske redaktør Skjalg Fjellheim mener allmennheten bør undersøke finansieringen av norske moskeer. Han påpeker at moskeer over hele verden finansieres av Saudi-Arabia, hvor den erkekonservative wahhabismen praktiseres. Ifølge Omar er imidlertid moskeen i Vadsø i hovedsak finansiert lokalt.

Vadsø er en by med svært mange asylsøkere folketallet tatt i betraktning:

«Vadsø har vist fantastisk imøtekommenhet ovenfor forfulgte mennesker fra andre kulturer. Jeg vet ikke hvor godt de har lyktes med integreringen. Det er en diskusjon Vadsø-samfunnet selv må ta», sier redaktøren Fjellheim, blant annet med tanke på at flere IS-krigere har kommet fra asylleirer i byen.

Les også:
Hvem står bak? Slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø
Norsk kvinne voldtatt av to menn av utenlandsk opprinnelse i Vadsø
Personer av utenlandsk opprinnelse i masseslagsmål i Vadsø