SHOAIB SULTAN:
KONTROVERSIELL:  Den muslimske MDG-kandidaten er klar for ordfører-rollen i Oslo.

Shoaib Sultan er i nyhetene igjen. Denne gangen skal den muslimske miljøpolitikeren og rådgiver med fokus på ekstremisme hos Antirasistisk Senter, ha satt seg som mål å bli Oslos første muslimske ordfører.

Det skapte overskrifter i media og stort engasjement på sosiale medier når Sultan ble valgt som formann i 17. mai-komiteen i 2013. Mye av dette på grunn av hans heller tvilsomme politiske karriere som generalsekretær for Islamsk Råd og ansettelse hos den venstreekstreme organisasjonen Antirasistisk Senter.

Shoaib Sultan skal også ha brukt tiden sin hos Antirasistisk Senter til å skrive brev til arbeidsgivere til samfunnsdebattanter som han mener ikke har de riktige meningene, samt å vikle seg inn i Facebook-debatter som er av heller tvilsom karakter.

I hardt vær

Shoaib Sultan var først ute i hardt vær når han som generalsekretær for Islamsk Råd i 2007, nektet å svare på spørsmålet om han fordømmer Irans henrettelser av homofile.

To tenåringsgutter, Ayz Marhoni og Masmous Asgari ble hengt etter påstått homoseksuell aktivitet. Shoaib Sultan klarte ikke på stående fot å ta avstand fra slike straffemetoder i islamske land.
HENGT: To tenåringsgutter, Ayz Marhoni og Masmous Asgari, ble hengt i Iran i 2005 etter påstått homoseksuell aktivitet. Shoaib Sultan nektet i 2007 å fordømme Irans dødsstraff i slike saker.

Antirasistisk Senter har en lang historie bak seg med tett samarbeid med voldelige venstreekstremister og har også ofte delt både scene og lokaler sammen med blant annet det voldelige Blitz-miljøet, samt deltatt i arrangementer som har utartet seg til voldelige sammenstøt med politiet og motdemonstranter.

ANTIRASISTISK SENTER OG BLITZ: Antirasistisk Senter har ved flere anledninger delt scene med de voldelige venstreekstremistene i Blitz, her representert ved den dømte Stein Lillevolden.
ANTIRASISTISK SENTER OG BLITZ: Antirasistisk Senter har ved flere anledninger delt scene med de voldelige venstreekstremistene i Blitz, her representert ved tidligere leder Kari Helen Partapouli, med den dømte Stein Lillevolden synlig i bakgrunnen.

Antirasistisk Senter ble etter terrorangrepet på Utøya i 2011 tatt i å lyve om påståtte angrep mot muslimer og innvandrere på gatene i Oslo i timene etter bomben i regjeringskvartalet. Senteret ved daværende leder, Kari Helene Partapouli, gikk ut i media og mente at en rekke rasistiske overfall hadde funnet sted, utført av sinte nordmenn mot uskyldige innvandrere.

Det hele ble senere avslørt av blant annet Aftenposten og politiet i Oslo som en gedigen løgn.

Al-Qaida terrorist og Miljøpartiet De Grønne-kandidat

ETTERSØKT: Tidligere miljøpartimedlem og blitzer, Anders Cameroon Østensvig Dale (35), er nå ettersøkt av de fleste europeiske etterretningstjenestene. (Foto: Privat)
ETTERSØKT: Miljøpartiet De Grønne-kandidat i Oslo og voldelig blitzer, Anders Cameroon Østensvig Dale (35), er nå ettersøkt av de fleste europeiske etterretningstjenestene for sin tilknytning til Al-Qaida. (Foto: Privat)

Frieord.no kunne også tidligere i sommer fortelle om hvordan en listekandidat hos Miljøpartiet De Grønne, med fortid i det venstreekstremistiske Blitz-miljøet, nå står på terrorlisten til det amerikanske etterretningsvesenet. Det skal være Anders Cameroon Østensvig Dale (35) fra Nesodden som skal ha tilsluttet seg terrororganisasjonen al-Qaida etter å ha konvertert til Islam i 2007/2008 en gang.

Dale skal ha vært aktiv i Miljøpartiet De Grønne og sto på deres valglister under kommunevalget i 2007. I dette partiet finner vi blant annet ekspert på høyreekstremisme og kontrajihadiske miljøer i Norge, Øyvind Strømmen og altså rådgiver med fokus på ekstremisme hos Antirasistisk senter, Shoaib Sultan.

MILJØPARTIET: Den nå terrorettersøkte nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha stått på valglistene til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Det samme partiet har blant annet Øyvind Strømmen og Shoaib Sultan som medlemmer.
MILJØPARTIET: Den nå terrorettersøkte nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha stått på valglistene til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Det samme partiet har blant annet Øyvind Strømmen og Shoaib Sultan som medlemmer.

Rabita-moskeen

Rabita-moskeen i Oslo har ledere som har vært med i radikale kommunistiske organisasjoner, blant annet Hossam Baliklani, som før han tok over Rabitas Unge, var leder av Rød Ungdom Oslo. En tidligere styreleder ved moskeen, Mohamed Farah, skal ha vært medlem av den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah. Moskeen skal også ha invitert rasistiske og ekstreme forelesere fra England som støtter Det Muslimske Brorskapet, en fundamentalistisk og islamistisk gruppe. Organisasjonen Human Rights Service har ved flere anledninger tatt opp disse forbindelsene mellom venstreekstremister og islamister: «Ekstremismen i Rabitamoskeen sprekker opp «.

En selvmordsbomber fra Tunisia som har bodd i Norge og frekventerte Rabitamoskeen, drepte seg selv og åtte andre i et selvmordsangrep i Bagdad 2. juni i år. Dette hindrer ikke Antirasistisk Senter i å reklamere for moskeen i Calmeyersgate i Oslo.

ANTIRASISTISK SENTER GÅR GOD FOR RADIKAL MOSKE: Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan har gått god for moskeen som har invitert forelesere fra Det Muslimske Brorskap til Norge. Her har også norske og internasjonale terrorister vært faste besøkende.
ANTIRASISTISK SENTER GÅR GOD FOR RADIKAL MOSKE: Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan har gått god for moskeen som inviterer forelesere fra Det Muslimske Brorskap til Norge. Her har også norske og internasjonale terrorister vært faste besøkende.

Anders Cameroon Østensvig Dale, som er nevnt ovenfor skal ha frekventert Rabitamoskeen hyppig i tiden før han forsvant fra Norge og havnet på terrorlister verden over.

Relatert:

– Shoaib Sultans tidligere organisasjon terrorstemplet

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Terrorfrykt over hele landet

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

– Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– Terrortrusler fra muslimer stopper PEGIDA-demonstrasjon i Oslo

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Norske muslimer må ha moskeer for å unngå radikalisering

– Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– VG støtter ekstreme islamister i Norge

– Muslimer i Sverige hyller terrorangrepene i Paris

– Massakren i Paris feires i Gøteborg