Øivind Bergh (54) siktet for kaffekasting

BERGEN

Bergh gikk i mars amok under et TV-intervju med TV2 og kastet glovarm kaffe på miljøkjendis Kurt Oddekalv. Årsaken til angrepet var at Kurt Oddekalv omtalte Øivind Bergh som et nettroll.

Oddekalv politianmeldte Øivind Bergh like etterpå for det voldelige angrepet med glovarm væske. Noe som har resultert i at politiet har tatt ut siktelse mot Bergh for udåden.

– Saken er under etterforskning og er ikke påtaleavgjort enda, opplyser påtalemyndigheten ved Hordaland politidistrikt til Frieord.no.

Notorisk nettroll

Frieord.no har tidligere omtalt Øivind Bergh da han fremsatte grov seksualisert hatprat rettet mot yngre kvinner på internett. Nå har Bergh gått fra å trolle på internett til å fysisk angripe folk han ikke er enig med.

Les også: Hatprat og seksuell trakassering fra kjent norsk forsker

Foruten trolling så er Øivind Bergh kjent for å spre grov sjikane om folk på internett. Et eksempel på dette er hvordan Bergh ustanselig forsøker å omtale alle som kritiserer ham som «voldelige nazister», «kriminelle», «løgnere» og «svin». Bergh har også publisert truende bilder av en norsk journalist sammen med tegninger som viser hodeskudd.

NETTHETS. Bergh er kjent for å beskylde personer han er uenig med for å være nazister.
NETTHETS. Bergh er kjent for å beskylde personer han er uenig med for å være nazister.