Nyhetsredaktør i TV2 var kjæreste med radikal jihadist

KJÆRESTE MED JIHADIST: Nyansatt nyhetsredaktør i TV2 har en fortid som kjæreste til den dømte og multikriminelle jihadisten Arfan Bhatti. (Foto: Bildemontasje).
INNENRIKS/TERRORISME

TV2 har nylig ansatt sin langtidsansatte krimreporter Karianne Solbrække som nyhetsredaktør. Hun ble avslørt som kjæresten til den radikale jihadisten Arfan Quadeer Bhatti da han ble dømt for medvirkning til terrorangrepet mot synagogen i Oslo.

Det er nettstedet Document.no som i dag skriver en artikkel om hvordan den erfarne TV2-journalisten Karianne Solbrække (44) nå har blitt ansatt som nyhetsredaktør i TV2.

Men hennes fortid som kjæreste til den dømte og multikriminelle jihadisten Arfan Quadeer Bhatti (39) ser ikke ut til å være noe hinder for hennes videre karriere i norske riksmedier.

TV2 har i all tid visst om forholdet, og holdt det hemmelig for sitt publikum, inntil Moss Dagblad avslørte saken i 2008.

Den pakistansk-ættede Bhatti var svært aktiv og synlig i det offentlige mediebildet da forholdet mellom ham og TV2-journalisten fant sted. Han hadde på det tidspunktet allerede et svært lang rulleblad og hadde vært i politiets og PST sitt søkelys for en rekke grove forbrytelser.

Fra Wikipedia:

En profilert TV2-journalist som skal ha hatt et forhold til Bhatti ble innkalt som vitne under terror-rettssaken i Oslo tingrett som pågikk våren 2008. Hun avviste alle spørsmål som antydet at hun skulle ha kjennskap til Bhattis eventuelle terrorplaner, og også politiet presiserte at hun aldri var mistenkt for å ha hatt noen slik kjennskap.

I forbindelse med at det ble kjent at Bhatti hadde hatt et forhold til en profilert kvinnelig journalist ansatt i TV 2, oppstod det en debatt om navnet til vedkommende journalist burde offentliggjøres eller ikke. Et stort flertall av landets TV-stasjoner og aviser valgte å ikke offentliggjøre navnet. (Sitat slutt).

Les også: Norske medier hyller diktator og massemorder

Visste at Bhatti var jihadist

Document.no spør følgende i sin omtale av saken:

Solbrække innledet forholdet til Bhatti da han allerede hadde gått fra å være kriminell til jihadist. Alle varsellamper burde lyst. Bhatti hadde et langt rulleblad. Han stakk ned en butikkeier da han var 15 år og ble dømt for å ha skutt en person i 1998 . Han er en av Norges mest notoriske kriminelle og har vært inn og ut av fengselet i årevis. Hva får en erfaren krimreporter til å innlede et forhold til en slik mann?

Hva mener Solbrække idag om Bhatti og det forholdet de hadde? Tar hun selvkritikk? Angrer hun? Vil hun bare glemme det hele og ikke snakke om det?

Som nyhetsredaktør i TV 2 så står ikke bare integriteten hennes, men også TV2s på spill. (Sitat slutt).

Les også: Bekreftet nok engang – norske medier er mørkerøde

Pågrepet av PST

Bhatti reiste i slutten av 2012 til Pakistan. Der skal han tilsluttet seg radikale islamistiske grupper. Det skal også ha kommet ut bilder hvor Bhatti poserer med våpen i fjellene.

Han forsvant fra norske myndigheters radar i 2013, og man fant til slutt ut at pakistanske myndigheter hadde pågrepet og arrestert ham.

I 2015 ble han sendt til Norge og pågrepet i det flyet hans landet på Gardermoen.