Norsk gutt (16) banket opp av fem utenlandske menn i Skien

PÅGREPET: Tre utenlandske personer ble pågrepet av politiet utenfor kjøpesenteret Herkules i Skien i går kveld. Samtlige skal ha utenlandsk opprinnelse. (Foto: Newmindmedia.com).
TELEMARK

En 16 år gammel norsk gutt skal ha blitt banket opp av fem utenlandske menn, ifølge Telemarksavisa. Overfallet skjedde i Lundedalen i går kveld.

Det skal ha vært et masseslagsmål med ca. 30 ungdommer i Lundedalen.

Politiet påtraff da en en bil litt etter klokken 20.00 i går kveld. I bilen satt den skadde 16-åringen.

Han skal ha blitt slått i ansiktet og ryggen.

Tre personer av utenlandsk opprinnelse skal ha blitt pågrepet utenfor Herkules kjøpesenter og tatt med til arresten, sier Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt.

Verken politiet eller lokale medier spekulerer om overfallet på den norske gutten var rasistisk motivert.

Les også: Ulovlig asylsøker slo ansatt bevisstløs så blodet sprutet – fortsatte å sparke ham i hodet

LUNDEDALEN: Slagsmålet skal ha funnet sted i Lundedalen. Bilen med den forslåtte 16-åringen ble stoppet ved brua til venstre på kartet. Tre av de utenlandske mennene involvert i overfallet skal ha blitt pågrepet ved Herkules kjøpesenter. (Foto: Google Maps).

Les også: Norsk mann slått i hodet med planke av fire afrikanere

Fra NRK Telemark:

Operasjonsleder opplyser at det er opprettet sak for grov kroppskrenkelse.

– Vi ser alvorlig på saken og bruker ressurser på dette, sier politiet.

Politiet sier til Varden at de har blitt fortalt at 25 til 30 ungdommer samlet seg i Lundedalen onsdag kveld, og at det etter hvert utviklet seg til bråk på stedet.

– Det skal ha blitt dratt fram kniv, knokejern og skiftenøkkel, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt til avisen.

Ifølge Telemarksavisa skal de fire som ble pågrepet være av utenlandsk opprinnelse. Den skadde 16-åringen er av norsk opprinnelse. (Sitat slutt).

Det er ikke avklart om Antirasistisk Senter og ordføreren i Skien vil sette opp et fakkeltog mot rasisme og vold i byen etter overfallet på 16-åringen.

Relatert: