Nigeriansk asylsøker slo politikvinne – Fikk 3.000 kroner i bot

INDRE ØSTFOLD POLITISTASJON. Den 40 år gamle nigerianske asylsøkeren slo seg vrang inne på politistasjonen og slo til en kvinnelig politibetjent.
ASKIM

I en heller bisarr sak fra Borgarting lagmannsrett, sto en nigeriansk asylsøker tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann. Mannen skulle vært utvist fra Norge, men en dom fra tingretten reddet han i siste liten. Da politiet ønsket å ransake boligen til mannen slo han seg vrang og slo til en politikvinne. Borgarting lagmannsrett mener derimot at politiet opptrådte kritikkverdig da de ikke hadde hjemmel for ransaking og dømte mannen til kun å betale en bot på 3.000 kroner.

Den nigerianske asylsøkeren (40) kom til Norge og søkte om asyl i 2003. Han giftet seg i 2004 med en norsk kvinne og fikk da midlertidig oppholdstillatelse. Utlendingsmyndigheten bestemte i endelig vedtak 6. desember 2010 at den midlertidige oppholdstillatelsen skulle tilbakekalles da ekteskapet ble ansett å være proforma. Tiltalte ble pålagt å forlate landet.

Etter behandling i tingrett og lagmannsrett er asylsøkeren i UNEs vedtak 17. januar 2014 derimot gitt permanent oppholdstillatelse i Norge.

Familiegjenforening

Onsdag 9. oktober 2013 ca kl 14.00 oppsøkte asylsøkeren Indre Østfold politistasjon. Han ønsket å få informasjon om mulighetene for å få familiegjenforening med sin datter. Tiltalte hadde med seg papirer fra utlendingsmyndigheten, blant annet beslutningen 8. april 2013 om utsatt iverksetting av vedtaket om utreise.

– Mens tiltalte var på politistasjonen, ble han konfrontert med at ifølge politiets saksbehandlingssystem i utlendingssaker (DUF) hadde han ikke lovlig opphold i riket og at han skulle utvises. Det kom etter hvert flere politifolk til, både fra etterforsknings- og ordensavdelingen. Tiltalte viste til sine papirer og framholdt at han hadde lovlig opphold i Norge. Jourhavende politiadvokat besluttet muntlig at tiltalte skulle pågripes på stedet. Tiltalte ba politiet om å ringe sin advokat Kristin Fagerholt Lund som kunne bekrefte at hans forklaring.

Sint

Asylsøkeren ble så med en politipatrulje for å hente noen klær i huset hans i Askim, før han skulle kjøres til arresten.

Da patruljen kom fram til adressen var den norske ektefellen til asylsøkeren hjemme i huset. Hun skal da ha blitt svært sint på politibetjentene som fulgte ektemannen hennes.

Tilbake på politistasjonen skal den ene betjenten ha spurt asylsøkeren om husnøklene hans. Asylsøkeren nektet å gi fra seg nøklene og slo seg vrang da politibetjenten ville ta de ut av lommene hans.

Asylsøkeren tok så dels «spenntak» med beina i setet foran seg, veivet med armene og kastet seg frem og tilbake sidelengs i baksetet på bilen.

Polititjenestemennene grep da inn og ønsket å få tiltalte ut av bilen for å få kontroll på ham. Da de tok mannen ut av bilen skal han ha slått kraftig til den ene politikvinnen som fikk nakkeslengskade og har vært sykemeldt i ett år etter hendelsen.

Lovlig opphold

Mens dette foregikk, fikk den ene politibetjenten telefonbeskjed om at det var klarlagt at asylsøkeren hadde lovlig opphold og at han ikke skulle pågripes.

– Politibetjenten fortalte da straks til tiltalte at det hadde skjedd en feil, og at dersom han roet seg ned, skulle politiet slippe han fri. Tiltalte hisset seg da enda mer opp. Han fortsatte å vri seg rundt og ropte blant annet «take me to prison». Tiltalte mente også at politiet hadde brukket nakken hans. Politiet fikk lagt tiltalte på en madrass på gulvet, men tiltalte var fortsatt utagerende.

– På grunn av tiltaltes psykiske ubalanse, ringte politiet etter ambulanse som kjørte tiltalte til Indre Østfold legevakt for kontroll. Under transporten hadde tiltalte på seg håndjern og han måtte stripses fast til båren. På legevakta ble håndjern og stripsene fjernet. Tiltalte prøvde da å angripe legevaktpersonalet, men dette ble forhindret av to polititjenestemenn som var med til legevakta. På legevakta ble det bestemt at tiltalte skulle kjøres til Veum psykiatriske sykehus. Tiltalte ble utskrevet fra Veum rundt kl 21 samme dag uten at det ble funnet tegn til psykose eller suicidalitet.

Dømt

I dommen mot asylsøkeren i Borgarting lagmannsrett finner retten det formildende overfor asylsøkeren at datasystemet hos politiet ikke var oppdatert med den siste kjennelsen fra retten, som ga mannen oppholdstillatelse, til tross for at han opprinnelig hadde et utvisningsvedtak mot seg. Pågripelsen av mannen var derfor på uriktig grunnlag.

Retten mener også at politibetjenten ikke hadde rettslig grunnlag til å be om husnøklene til mannen og at det i så henseende var greit at han ikke ville gi de fra seg.

Mannen ble derimot dømt for å ha slått politikvinnen i ansiktet, men han slipper både fengselsstraff og utvisning.

I stedet dømte de mannen til å betale en bot på 3.000 kroner.

Asylsøkeren er tidligere bøtelagt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann.

 • Jens Kristian Aksnes

  En kan bli rasende over at slike svin får bli i landet vårt!
  Få dritten hjem der den kom fra!

  • Rakija

   Bare vent, det vil nok balle på seg fremover, vi må gjøre noe snart.

   • Jens Kristian Aksnes

    Helt klart vi må organisere oss!

  • OhScaleneTriangle

   Dette er kanskje den mest usaklige, ubegrunnede og rett og slett rasistiske kommentaren jeg noen gang har sett

   • invernes

    Din er verre ! da den er et hat mot Norge.

    • OhScaleneTriangle

     Det stemmer ikke, tvert imot. Min kommentar beskytter de svake gruppene i et samfunn, og forsvarer en saklig og god debatt, to ting som er svært viktige i det demokratiske landet Norge. Ergo er min kommentar av kjærlighet til Norge

     • Jens Kristian Aksnes

      Hvorfor har du behov for å beskytte kriminelle negere da, vi andre ville jo helst se de straffet og hjemsendt til der de kom fra!

   • Jens Kristian Aksnes

    Vi skal ikke ha slik dritt her i landet rett og slett, og ikke hører de hjemme her heller!

    • Gunnar Hjelset

     Du ser hvilken type som uttaler seg , uten bilde og uten ordentlige navnet , fy å faen

     • Jens Kristian Aksnes

      Helt unødvendig å bli vulgær bar fordi du ikke har forstått hva det dreier seg om!

    • OhScaleneTriangle

     Du følger opp med nok en provoserende kommentar. Smartere jeg ikke poenget i å ha en diskusjon om dette temaet, siden det eneste du kommer med er frekke og støtende kommentarer. Har du aldri lært om hverken folkeskikk eller debattregler? I det minste ønsker jeg litt begrunnelse her og der

 • Captain Spaulding

  Og eg fikk 6 tusen i bot for å pisse i en busk på fylla…

  • Cap-Liberty

   Det finnes en lovanvendelse som heter nødverge, hadde du påberopt deg det hadde du muligens sluppet unna.

 • Aksiomet

  Jeg etterlyser bilde av mannen. Og bilde av kvinnfolket som giftet seg med ham, slik at han kunne få opphold i landet vårt. Hun burde vært dømt for høyforræderi og landssvik.

  • Rakija

   Da må du kontakte noen på FB i nærheten der og spørre dem om hjelp….
   Media beskytter svina.

  • Cumulus

   Hun valgte landsforræderi grunnet størrelsen på Negerens juveler tenker jeg vi sier og at han var den eneste som kunne tenke seg å gå til sengs med henne. Hvis du ser bildet av henne en gang så skjønner du nok poenget 🙂 Hormoner før fornuft.

 • invernes

  Rettsvesenet er like ødelagt i Norge som i Sverige, landssvikerne i fra ap e miljøet har infiltrert hele samfunnet, politiet burde arrestere samtlige i
  Borgarting lagmannsrett og slenge de ned i et hull.

 • Nett Side

  Jeg syns det er bra at saken presenteres ryddig og godt på den måten artikkelen gjør. Når det er sagt, ser det ut til at Politiet her har vist en uholdbar praksis. Hvis mannen er gift, juridisk har alt i orden overfor Staten i forhold til opphold på territoriet, som det jeg oppfatter at artikkelen forteller, og Politiet har gjort det som artikkelen også forteller, mener jeg reaksjonen hans er mer enn berettiget, gitt den enorme trusselen han ble stilt overfor, fra en klart enormt mektig representant for Statens autoritet. Her dreier det seg ikke om nordmenns nasjonale moralske rettigheter i Norge.

  Denne saken i og for seg er rent juridisk. Politiet og Staten har forsåvidt ingenting med nordmenn å gjøre, så man kan se bort fra det aspektet akkurat her. For min del mener jeg mannen har krav på en betydelig erstatning fra Politiet, for både frihetsberøvelse, ulovlig inntrenging i hans private hjem, og alvorlige trusler som må ha virket overveldende og skremmende for mannen som altså er gift og lovlig bosatt på Statens territorium. Alt sammen skyldes ensidig feil fra Politiets side. Et annet menneske hadde kanskje ikke reagert med fysisk vold, og det står at nigerianeren tidligere er dømt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann (som jeg jo ikke vet hva spesifikt betyr). Men gitt situasjonen mener jeg reaksjonen ikke virker urimelig, nesten uansett hvem det skulle være som hadde reagert på den måten.

  Hva såkalte asylsøkere har å gjøre i Norge i utgangspunktet, kan man diskutere. Og jeg oppfattet ikke noe om hvor lenge nigerianeren har vært i Norge, eller har vært gift. Men denne hendelsen i seg selv syns jeg først og fremst er en skandale for Politiet.

 • Nett Side

  Jeg syns det er bra at saken presenteres ryddig og godt på den måten artikkelen gjør. Når det er sagt, ser det ut til at Politiet her har vist en uholdbar praksis. Hvis mannen er gift, juridisk har alt i orden overfor Staten i forhold til opphold på territoriet, som det jeg oppfatter at artikkelen forteller, og Politiet har gjort det som artikkelen også forteller, mener jeg reaksjonen hans er mer enn berettiget, gitt den enorme trusselen han ble stilt overfor, fra en klart enormt mektig representant for Statens autoritet. Her dreier det seg ikke om nordmenns nasjonale moralske rettigheter i Norge.

  Denne saken i og for seg er rent juridisk. Politiet og Staten har forsåvidt ingenting med nordmenn å gjøre, så man kan se bort fra det aspektet akkurat her. For min del mener jeg mannen har krav på en betydelig erstatning fra Politiet, for både frihetsberøvelse, ulovlig inntrenging i hans private hjem, og alvorlige trusler som må ha virket overveldende og skremmende for mannen som altså er gift og lovlig bosatt på Statens territorium. Alt sammen skyldes ensidig feil fra Politiets side. Et annet menneske hadde kanskje ikke reagert med fysisk vold, og det står at nigerianeren tidligere er dømt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann (som jeg jo ikke vet hva spesifikt betyr). Men gitt situasjonen mener jeg reaksjonen ikke virker urimelig, nesten uansett hvem det skulle være som hadde reagert på den måten.

  Hva såkalte asylsøkere har å gjøre i Norge i utgangspunktet, kan man diskutere. Og jeg oppfattet ikke noe om hvor lenge nigerianeren har vært i Norge, eller har vært gift. Men denne hendelsen i seg selv syns jeg først og fremst er en skandale for Politiet.

  • Mikey Mike

   Ser den..

  • Kaffermann

   Endelig noen saklige her i kommenarfeltet.
   Her burde det reises etterforskning på flere av handlingene i politiets opptreden her.
   Flere av momentene ser ut til å påvise uforstand i embets medfør.
   Men til dem som måtte tvile. Jeg ser ingen grunn til at denne mannen ikke er fjernet fra kongeriket for mange år siden.

  • invernes

   Det der er typisk sosialistisk tankegang : En mann ligger hjelpelös i veigröften. En annen mann raver forbi og
   faar öye paa han i gröften, böyer seg ned til den hjelpelöse : » Jeg kan ikke hjelpe deg, kamerat, men jeg
   kan jo alltids legge meg ned ved siden av deg og snakke med deg.»

   Jeg er bortimot allergisk overfor sosialistiske » plapretanter» innen politikk og akademia.

   • Nett Side

    Det du skriver virker forsåvidt som en interessant og god kommentar. Men jeg fikk likevel ikke helt tak i hva i min egen kommentar det er du svarer på.

    • invernes

     Den var så god at jeg bare måtte plassere den et sted. 🙂

  • spirild

   «og alvorlige trusler som må ha virket overveldende og skremmende for mannen som altså er gift og lovlig bosatt på Statens territorium.»

   Som altså er gift og underholdt på Statens regning..

   • Nett Side

    Takk for svaret til det jeg kommenterte. Hvem som tar regningen for nigerianerens underhold ser jeg ikke at artikkelen nevner. Om det er Staten, som du foreslår, er det egentlig ikke relevant i forhold til kommentaren min.

    Husk at Staten ikke har noen formålsparagraf om at Statens penger kun skal komme statsborgere til gode, som er nordmenn fra den norske nasjon. Og det er Staten, ikke nasjonen det norske folk, som eier landet Norge.

    Staten har gitt nigerianeren permanent oppholdtillatelse den 17. januar 2014. Politiet er en del av Staten. Hvis du vil, se for deg at du åpner en konto i en bank, signerer alle papirer og får bekreftet at alt er i orden. Du bruker kontoen til din families økonomi i et og et halvt år. Så en dag går du innom en annen filial enn den du pleier, for å ta ut litt kontanter eller kanskje for å betale en regning.

    Du tar frem bankkortet, og får beskjed om at du ikke har noen konto i banken, at pengene dine er borte, og at du kommer til å bli fengslet samme ettermiddag for forsøk på svindel mot banken da du kom påstander om at du har konto i banken. Politiet kommer og henter deg, reiser hjem til deg så du får tatt farvel med dine barn som innen en time kommer til å bli overtatt av Barnevernstjenesten.

    Dette vil jeg si er en relevant illustrasjon av hva artikkelen handler om.

    Igjen, dette dreier seg om rent juridiske ting, og et totalt uprofesjonelt overgrep fra Statens side mot en statsborger som ikke hadde gjort noenting galt i forkant av det som ble startet opp fra Politiets side.

    Om såkalte asylsøkere og flyktninger moralsk sett har noe å gjøre på den landgrunn som i tusener av år har vært den norske nasjons territorium, er absolutt et interessant tema, men det er ikke relevant akkurat når det gjelder hendelsen som artikkelen forteller om.

    Sett fra Statens perspektiv eksisterer ikke den norske nasjon. Det eneste som eksisterer er statsborgerskapet, eller statsborgerne, om du vil. På en lignende måte til hvordan en bank er opptatt av hvorvidt du er kunde, ikke av hvilke rase eller nasjon du tilhører.

    Det Staten, ved Politiet, gjorde mot nigerianeren hadde ingenting å gjøre med at han ikke er norsk, men hadde kun å gjøre med at Staten ikke hadde orden i papirene sine.

  • OhScaleneTriangle

   Takk for en saklig kommentar med begrunnede synspunkter

 • invernes

  Slike demoner som de har i Sverige har vi dessverre mange av i Norge og.

  Vänsterpartist vill avveckla välfärden – för invandringens skull

  http://www.friatider.se/v-nsterpartist-vill-avveckla-v-lf-rden-f-r-invandringens-skull

 • invernes

  Mitt håp er at borgerkrig vil starte i Sverige snart, den vil spre seg til Danmark Norge og resten av det bedervede vest Europa.

 • invernes

  Nok en tottenhott som herjer i Sverige .

  Notorisk blottaronanist slipper fängelse och utvisning

  http://avpixlat.info/2015/06/05/notorisk-blottaronanist-slipper-fangelse-och-utvisning/

 • Rakija

  Betalte han kontant, eller?

 • OhScaleneTriangle

  Ganske gøyalt å se hvordan flere diskusjonsdeltagere i dette kommentarfeltet anser det som asylsøkernes skyld, når det egentlig er en grov misforståelse fra politiets side som har skyld i dette opptrinnet. Merkelig er det også å se hvordan dere sliter med å sette dere inn i denne sårbare mannens situasjon; etter å endelig ha fått oppholdstillatelse etter en lang kamp mot et umenneskelig UD, blir han pågrepet uten en grunn for det, før han blir forsøkt fratatt personlige eiendeler, uten hjemmel i loven. Hva angår resten, er dette et tydelig tegn på stress etter noe som minner om tortur. Ingen andre enn den norske stat har skyld i dette

  • invernes

   Herregud er du smittet av noe i Sverige ?

   • OhScaleneTriangle

    Nei, ikke som jeg vet om. Ber deg vennligst om å fra nå av komme med saklige kommentarer der du ikke går til personangrep, hverken på meg eller noen andre

  • Nett Side

   Jeg vet ikke om du skrev dette som en ironisk kommentar, men er enig i det du sier (når jeg tolker det bokstavlig, ikke ironisk).

   Forøvrig er ikke Staten norsk i noen meningsfull forstand av ordet, har aldri vært det, og kommer aldri til å bli det. Staten var aldri underlagt det norske folk. Det har alltid vært motsatt, selv om det ikke var lett å begripe så lenge det norske folk fremdeles var nesten den eneste nasjon på Statens territorium (ved siden av en andel av samefolket som jo delvis lever i Norge).

   • OhScaleneTriangle

    Dette er ikke en ironisk kommentar. Angående hva du skriver videre i kommentaren, ønsker jeg at du kommer med en utdypende forklaring, da jeg ikke helt skjønner hva du mener med at den norske t er styrt av innbyggerne her

    • Nett Side

     Takk for avklaringen. Jeg skal også foklare hva jeg mener, når det gjelder det andre.

     I dag er det 7. juni. Det som skjedde onsdag den 7. juni 1905, er at Staten fikk, 91 år etter sin konstituering, eget territorium. Det er altså Staten som eier Norge.

     Mange har tilsynelatende oppfattet hendelsen som denne artikkelen forteller om, i lys av at Norge skulle være det norske folks land, og at afrikanere ikke må komme her og slå norske ansatte i Politiet. Men det mener jeg er en feiloppfatning av hva dette gjelder.

     Det heter ingen steder at Staten skal prioritere nordmenns politiske interesser, eller kun akseptere nordmenn som statsborgere. Mange statsborgere er av andre nasjoner enn den norske. Mange somaliere er for eksempel statsborgere nå. For den saks skyld har Staten også mange ansatte i Politiet, som er av andre nasjoner enn den norske.

     For noen tiår siden, da Staten drev med sin fornorskingspolitikk overfor samefolket, og prøvde å utslette samisk nasjonal kultur, språk og identitet på territoriet, tenker jeg dette ble oppfattet som at det var den norske nasjon som egentlig var ansvarlig for dette overgrepet mot de samiske ofrene. Men det stemmer ikke.

     Det som skjedde, var at Staten anså den samiske nasjonen som en konkurrent til egen autoritet og posisjon. Man ønsket altså at samene ikke skulle orientere seg i forhold til sin egen nasjon, men kun skulle orientere seg i forhold til statsborgerskapet, eller statsborgerne, om du vil.

     Før 1950, kan vi vel ihvertfall si, var det ikke enkelt å skjelne mellom den norske nasjon og statsborgerskapet. Praktisk talt alle statsborgerne var jo nordmenn. Ja, der fantes en liten minorietet, altså samefolket. Men ellers var det å være statsborger praktisk talt ensbetydende med det å være nordmann.

     Nå er situasjonen en helt annen. Og det begynner å bli ganske lett å se, enten man vil eller ikke, at statsborgerskapet ikke er samme sosiale enhet som den norske nasjon.

     Den norske nasjon har aldri hatt noen juridisk råderett over Staten. Det har alltid vært motsatt. Statsborgere som er nordmenn må forholde seg til de privilegier og forpliktelser som Staten gir. Men det samme er også tilfelle for statsborgere som er somaliere eller nigerianere.

     Etter fornorsingspolitikken har samefolket opprettet en politisk organisasjon som representerer samefolket, og som arbeider for samefolkets politiske interesser, nemlig Sametinget. Mange nordmenn lever fremdeles i den forestillingen som deres foreldre og besteforeldre levde i, og som de selv er vokst opp med, nemlig at Staten på en måte er Nordmanntinget. Altså at Staten er den norske nasjons egen politiske representasjon og interesseorganisasjon. Det er en feil oppfatning.

     Den norske nasjon og Staten er to separate og forskjellige sosiale enheter, og har formelt alltid vært det (enten det har vært lett å legge merke til, eller ikke). Den norske nasjon som sådan har ingen juridiske rettigheter under Staten. Der finnes ikke en eneste kvadratmeter som er avsatt som eksklusivt landområde for den norske nasjon, la oss kanskje kalle det et nordmannreservat.

     Alle nordmenns tradisjonelle bosteder i Norge, ser det ut til, får fremmednasjonale mennesker som innflyttere nå om dagen, og det kan se ut som om dette er en målrettet politikk. Følgen vil være en effektiv oppløsning av den norske nasjon. Denne oppløsningen ser også ut til å fremmes aktivt gjennom andre aspekter av Statens aktiviteter, der fremmednasjonale promoteres i forskjellige områder av samfunnslivet. Helheten av følgene vil på sikt være folkemord («genocide»). Faktisk ganske tilsvarende til hva Staten en gang prøvde å gjøre mot samene på territoriet.

     «Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be the disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups.»

     -Lemkin

     7. juni er en dag å feire for Staten. Det er ikke en dag å feire for den norske nasjon som sådan. Der fins ikke så mye som en kvadratmeter nordmannreservat. Og Nordmanntinget eksisterer rett og slett ikke.

     • OhScaleneTriangle

      Takk for en interresant utdyping, av et interresant synspunkt jeg ikke har sett så mye til før. Jeg bare lurer, men har dette synspunktet en plass på den «politiske skalaen»? Høyre/venstre e.l.? Eller er dette en -isme?

     • Nett Side

      Takk for svaret. Og det er hyggelig å se at du syns kommentaren min er interessant. 🙂

      Spørsmålet ditt vil jeg si er veldig godt, for etter mitt syn har det som jeg presenterer litt, ingen plass på den denne «aksen». Ideologisk høyre og venstre er, vil jeg si, nettopp ideologier. Det jeg snakker om vil jeg si ikke er en «isme» men den naturlige realiteten som ligger der før man konstruerer så veldig med ismer og ideologier.

      Nasjonens rettigheter følger, vil jeg si, av at nasjonen eksisterer. Det samme kan sies om individets rettigheter. Altså de følger av at individet eksisterer. Når det så gjelder Staten er den en oppfinnelse, bokstavlig talt utgått fra et signert papirdokument. Ideologisk høyre og venstre tjener, etter min oppfatning, ikke til annet enn å holde «massene» opptatt, og spesifikt da opptatt innenfor den begrepslige sammenhengen som er Staten.

      Det vil si at mens nasjonsmedlemmene er opptatt av fotball og ideologisk høyre og venstre, oppfinnelser, er den grunnleggende sosiale sammenhengen, som i det vi korresponderer om nå altså er den norske nasjonen, «ute av syne og ute av sinn». Og Staten kan drive sitt spill uforstyrret. Folket legger ikke engang merke til hva som foregår, fordi de intellektuelt er fokusert på distraksjoner, og plutselig er nasjonen avskaffet som begrep. Uten at folk flest egentlig registrerte at det skjedde.

      I et naturlig menneskesamfunn trenger man ikke binde opp fokus i debatter mellom ideologisk høyre og venstre. Begge er nemlig naturlige aspekter av samfunnslivet. Såkalt debatt mellom disse to perspektivene er like tåpelig som den såkalte krigen mot terror. En begrepslig absurditet.

 • Jostein B

  En kvinne ble i går funnet død på rødtvedt. Noen som vet mer?

 • StorInfamen

  Med tanke på at man får 4000 i bot for å slå lens på offentlig sted er det jo koselig å se hva en politibetjent er verdsatt til. Nok en imponerende straffeutmåling, gratulerer.

 • K_MD

  Når en utlendings slår en norsk politikvinne (offentlig tjenestemann) slik at hun blir sykemeldt i ett år medfører det altså 3.00 kroner i bot (langt fra samfunnets utgifter til sykepenger).

  At datasystemet ikke var oppdatert og at politiet derfor ikke hadde juridisk grunn til å pågripe utlendingen bør ikke gi ham rett til å angripe politiet fysisk, polititjenestemennene/-kvinnene gjorde jo tross alt bare den jobben de var satt til.

  Hva ble boten/straffen til UDI lederen, politiadvokaten eller dommeren som ikke oppdaterte datasystemet med mannens siste dom (lovlig opphold)?