Mohamed Abdirisak Mohamed dømt etter gjengovergrep mot norsk ungjente

OSLO S. Her på Oslo sentralstasjon startet et mange timers mareritt for den 14 år gamle norske jenta. (Foto: Frieord)
GJENGOVERGREP

Den 14 år gamle norske jenta ble utsatt for gjentatte grove overgrep av tre afrikanske menn på et lokaltog og i en leilighet i Oslo. To av de andre mennene, Bile Mohamed Elmi og Abdirizak Nur Ali, ble dømt i slutten av august. Nå er også den tredje mannen dømt for overgrepene. 21 år gamle Mohamed Abdirisak Mohamed (21) ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og fem måneder.

I flere timer ble den unge jenta utsatt for brutale overgrep av de tre afrikanske mennene. De var i utgangspunktet siktet for gjengvoldtekt, men aktor Cecilie Schløsser Møller, mente det ikke forelå nok fellende bevis og siktet de tre for seksuell omgang med barn under 16 år . Noe som har en betydelig lavere strafferamme.

Les også: Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring

Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) ble 20. august i år dømt til overraskende lave straffer. Henholdsvis samfunnsstraff i 344 dager og fengsel i 10 måneder.

Mohamed Abdirisak Mohamed møtte derimot ikke opp i Oslo tingrett når straffesaken mot de tre gikk i august. Han ble senere pågrepet og saken gikk for Oslo tingrett i oktober.

Gjentatte overgrep

Den unge jenta skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep.

Først ble hun misbrukt inne på et lokaltog som gikk fra fra Oslo S, så ble hun misbrukt både oralt og analt av blant annet Mohamed Abdirisak Mohamed ved et gammel gårdshus etter at de hadde dratt jenta av toget.

Jenta ble også voldtatt inne i leiligheten til Abdirizak Nur Ali på Høybråtenveien i Oslo.

De skal blant annet å tvunget jenta til å røyke hasj og drikke rusmidler, noe som gjorde henne enda mer sårbar.

Psykisk skadet

Overgrepene skal ha vært så grove og pågått over så lang tid at hun til slutt ytret ønske om å ta sitt eget liv. Det skal derimot ikke ha stoppet de tre afrikanerne, som bare fortsatte overgrepene.

Noen av overgrepene var også så smertefulle at jenta nesten var i bevisstløs tilstand.

Ifølge dommen ble jenta påført en alvorlig psykisk skade som følge av overgrepene. Hun mistet det påfølgende skoleåret, sliter fortsatt med å gjennomføre skolehverdagen og har i dag fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Dømt

Mohamed Abdirisak Mohamed (21) ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og fem måneder. I tillegg må han betale oppreisning til jenta på 75.000 kroner.

Skjuler identitet

VG fortsetter i sin dekning av saken å skjule bakgrunnen til de tre overgriperne.

Relatert: