Fra Bergens Tidende:

Da vi startet filmen reiste de seg og begynte å skrike. Brannalarmen ble også utløst, så det var veldig kaotisk.

Det forteller filmskaper og sosialantropolog Thera Mjaaland.

Onsdag kveld skulle hun for første gang vise dokumentarfilmen «Tre dager med frihet» på Litteraturhuset i Bergen.

Helle Valle er daglig leder på Litteraturhuset og forteller følgende til lokalavisen:

Det var flest menn, men også noen kvinner. Alle var rasende, sier hun.

Noe slikt har aldri skjedd før i Litteraturhusets historie, sier hun. (Sitat slutt).

Ifølge en av deltakerne i demonstrasjonen, Gutu Abera, så handlet opptrinnet i kinosalen om at det eksisterer konflikter mellom ulike etnisiteter og folkegrupper i landet. Filmen som skulle vises representerte ifølge de skrikende og demonstrerende etiopierne kun en av disse folkegruppene, nemlig den som sitter med makt i den etiopiske regjeringen.

ETIOPIERE I HORDALAND: Etiopiere i Norge har tidligere utført demonstrasjoner mot styresmaktene i hjemlandet. På onsdag dukket blant annet Gutu Abera (nr. 2 fra venstre i bakre rekke) opp på Litteraturhuset i Bergen. Der utløste demonstrantene brannalarmen og skapte kaos blant de fremmøtte. (Foto: http://www.qorahay.com).

Selv etter at filmen ble avlyst nektet etiopierne å forlate Litteraturhuset. Det var ikke før en politipatrulje kom til plassen at demonstrantene etterkom bortvisningen.

Det var etiopisk forsamling og Oromo Hordaland som hadde samlet seg for den ulovlige og farlige demonstrasjonen.

Ifølge politiet fikk ingen av demonstrantene pålegg fra politiet, selv om det er ulovlig å utløse en falsk brannalarm, noe som kan medføre bøter eller fengsel. Det er heller ikke lov å skape unødig frykt/kaos blant folkemengder. Hvorfor politiet i Bergen ikke gikk til pågripelse eller skrev ut bøter til de etiopiske demonstrantene er uklart. Politiet skrev heller ikke om hendelsen på sin daglige nyhetsoppdatering på Twitter.