Måtte ha bevæpnet politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

Amal Aden kom til Norheimsund i Hardanger søndag kveld. Planen var at hun skulle holde flere foredrag om likestilling, homofile minoriteter og integrering på de videregående skolene i Norheimsund og Øystese, i regi av Fritt Ord-prosjektet «Forfattere til skolen», skriver NRK Hordaland.

Hun skal mottatt flere trusler i forbindelse med sitt opphold i Hardanger. Det groveste var da hun ble oppsøkt på hotellet og utsatt for alvorlige trusler. Situasjonen var så alvorlig at hun måtte bytte hotell og få politivakt under deler av oppholdet. Hun måtte også avlyse det ene foredraget hun skulle holde på en videregående skole på tirsdag.

Bevæpnet politi

Da Aden skulle holde et tilleggsforedrag på Kvam folkebibliotek mandag kveld var det tungt bevæpnet politi til stede for å beskytte henne.

Flere av tilhørerne syntes det hele var absurd og en tilhører uttalte til NRK at det var første gang han hadde opplevd noe slikt i Norheimsund.

Politiet på sin side hevder at bevæpningen ikke hadde noe med truslene mot Aden å gjøre, men at de hadde fått generell instruks om bevæpning i fire uker av politiledelsen. Politiet opplyste til NRK at de var tilstede for å garantere sikkerheten til Aden etter en rekke trusler i forbindelse med hennes opphold i Hardanger.

Trusler

Amal Aden som er lesbisk er svært kontroversiell i det somaliske miljøet i Norge, hun har også tidligere mottatt en rekke trusler. I fjor ble hun overfalt på åpen gate i Oslo.

Ifølge Aden skal også truslene i Hardanger ha kommet fra muslimer.