Martin (27) slått og forsøkt ranet av utlendinger på E18

Martin Hovin jobber til daglig som mekaniker og ønsket å hjelpe to fremmede menn som tilsynelatende hadde problemer med bilen sin.

Men når 27-åringen fra Askim gikk ut og begynte å se på motoren til mennenes bil, så skal en av dem ha gått inn i bilen til Martin for å stjele verdisaker.

D
BLE STOPPET HER: Her ved fylkesstøtta på grensa til Hobøl, skal de to utenlandske mennene ha vinket inn Martin (27). Men når den unge mannen gikk ut for å hjelpe, ble han slått i ansiktet og forsøkt ranet. (Foto: Google maps).

– This is not your stuff, skal Martin ha sagt til den utenlandske mannen som rotet i bilen hans. Martin fikk til svar at de ønsket å rane ham.

Plutselig angrep den andre mannen Martin og slo ham i ansiktet. Heldigvis er Martin en ung og sterk mann og han klarte å slå tilbake.

– Jeg traff han rett på nesten og hørte det knaket. Han falt da på rumpa, forteller han til sa.no.

Men da kom den andre mannen sin kamerat til unnsetning og Martin måtte slåss med ham også.

Fra sa.no:

– Jeg fikk tak i armen hans og vred den sånn at han hadde det tydelig ubehagelig. Jeg dyttet ham tilbake og hoppet inn i bilen min. Så stakk jeg av så fort jeg kunne, sier Hovin. (sitat slutt).

Etter den traumatisk hendelsen skal 27-åringen ha reist hjem og dusjet. Etterhvert som samboeren hans kom hjem, ringte de til politiet og forklarte hva som hadde skjedd.

Politiet kom hjem til samboerparet og fikk bekreftet historien når de så Martins blodige skjorte, blåmerkene på ribbeina og sårene i ansiktet. Politiet skal hat tatt bilder av ham og fått mer informasjon om ran- og voldsmennene.

Martin sier at han nok tenker seg om to ganger før han stopper for å hjelpe fremmede langs veien igjen.

Her skjedd før

Stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme forteller til sa.no at de har etterforsket lignende saker, særlig fra svenskegrensa, hvor ranere har stoppet bilister på samme måte.

Politiet mener at bilen kan være utenlandsk med stjålne norske skilter.

Politiet i Follo og Indre Østfold etterlyser nå to utenlandske personer for ransforsøket. De skal kjøre rundt i en hvit Peugeot Boxer med norske grønne skilter, som muligens slutter på 79. Begge mennene er rundt 1.80 høye og snakket engelsk til Martin.

Hvis noen har opplysninger om bilen eller de mistenkte så ring politiet på telefon 02800.

D
ETTERLYST: Politiet i Follo og Indre Østfold etterlyser nå en Peugeot Boxer med grønne skilter. Registreringsnummeret slutter muligens på 79. (Illustrasjonsbilde).

Relatert:

– Sigøynerbanden er i Follo – rundstjeler eldre i sine hjem

– 88 år gammel kvinne med rullator angrepet av sigøynere

– Ville hjelpe rom-tiggere – ble gruppevoldtatt

– Ville hjelpe mørkhudet mann i Vestby – ble kidnappet og voldtatt

– Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

– Romkvinne angrep barnevogn og skadet 11-måneder gammel baby under ransforsøk

– Venstreekstremister bestjålet under sigøynergalla

– «Rasist», «hore», «fitte» – frivillige ble angrepet av romfolk