Martin (27) slått og forsøkt ranet av utlendinger på E18

SLÅTT OG FORSØKT RANET: Martin (27) fra Askim ble igår kveld slått og forsøkt ranet langs E18 av to utenlandske menn. Jeg vil tenke meg godt om neste gang for å stoppe og hjelpe fremmede langs veien, sier Martin. (Foto: privat)
KRIMINALITET/ROMFOLK

Martin Hovin (27) fra Askim var på vei hjem fra Oslo da han ble vinket inn av to personer som så ut til å ha motortrøbbel. Men når Martin var i ferd med å se under panseret på bilen til de to utenlandske mennene, så skal de ha forsøkt å rane ham.

Martin Hovin jobber til daglig som mekaniker og ønsket å hjelpe to fremmede menn som tilsynelatende hadde problemer med bilen sin.

Men når 27-åringen fra Askim gikk ut og begynte å se på motoren til mennenes bil, så skal en av dem ha gått inn i bilen til Martin for å stjele verdisaker.

D
BLE STOPPET HER: Her ved fylkesstøtta på grensa til Hobøl, skal de to utenlandske mennene ha vinket inn Martin (27). Men når den unge mannen gikk ut for å hjelpe, ble han slått i ansiktet og forsøkt ranet. (Foto: Google maps).

– This is not your stuff, skal Martin ha sagt til den utenlandske mannen som rotet i bilen hans. Martin fikk til svar at de ønsket å rane ham.

Plutselig angrep den andre mannen Martin og slo ham i ansiktet. Heldigvis er Martin en ung og sterk mann og han klarte å slå tilbake.

– Jeg traff han rett på nesten og hørte det knaket. Han falt da på rumpa, forteller han til sa.no.

Men da kom den andre mannen sin kamerat til unnsetning og Martin måtte slåss med ham også.

Fra sa.no:

– Jeg fikk tak i armen hans og vred den sånn at han hadde det tydelig ubehagelig. Jeg dyttet ham tilbake og hoppet inn i bilen min. Så stakk jeg av så fort jeg kunne, sier Hovin. (sitat slutt).

Etter den traumatisk hendelsen skal 27-åringen ha reist hjem og dusjet. Etterhvert som samboeren hans kom hjem, ringte de til politiet og forklarte hva som hadde skjedd.

Politiet kom hjem til samboerparet og fikk bekreftet historien når de så Martins blodige skjorte, blåmerkene på ribbeina og sårene i ansiktet. Politiet skal hat tatt bilder av ham og fått mer informasjon om ran- og voldsmennene.

Martin sier at han nok tenker seg om to ganger før han stopper for å hjelpe fremmede langs veien igjen.

Her skjedd før

Stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme forteller til sa.no at de har etterforsket lignende saker, særlig fra svenskegrensa, hvor ranere har stoppet bilister på samme måte.

Politiet mener at bilen kan være utenlandsk med stjålne norske skilter.

Politiet i Follo og Indre Østfold etterlyser nå to utenlandske personer for ransforsøket. De skal kjøre rundt i en hvit Peugeot Boxer med norske grønne skilter, som muligens slutter på 79. Begge mennene er rundt 1.80 høye og snakket engelsk til Martin.

Hvis noen har opplysninger om bilen eller de mistenkte så ring politiet på telefon 02800.

D
ETTERLYST: Politiet i Follo og Indre Østfold etterlyser nå en Peugeot Boxer med grønne skilter. Registreringsnummeret slutter muligens på 79. (Illustrasjonsbilde).

Relatert:

– Sigøynerbanden er i Follo – rundstjeler eldre i sine hjem

– 88 år gammel kvinne med rullator angrepet av sigøynere

– Ville hjelpe rom-tiggere – ble gruppevoldtatt

– Ville hjelpe mørkhudet mann i Vestby – ble kidnappet og voldtatt

– Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

– Romkvinne angrep barnevogn og skadet 11-måneder gammel baby under ransforsøk

– Venstreekstremister bestjålet under sigøynergalla

– «Rasist», «hore», «fitte» – frivillige ble angrepet av romfolk

 • invernes

  Han klarte heldigvis å forsvare seg, hadde det vert eldre mennesker ville de vert sjanseløse mot disse avskum , her kunne jeg tenkt meg at myndighetene betalte HA og bandidos for å rydde opp på våre landeveier, men det er selvfølgelig ikke politisk korrekt. 😉

 • FRP – nasjonen

  Nasjonalitet på gjerningsmennene? Syntes Frieord var flinkere før til å påpeke hvor gjerningspersonen kommer fra. *utlendinger* kan til syvende og sist omfatte alle ikke – skandinavere, til tross for at jeg holder en knapp på en eller en annen muslimsk neger. Men det kan fort vise seg å være en kriminell øst – europeer uten at jeg skal spekulere så mye i det enda. Uansett så er det bare positivt at de gikk til angrep på en ung og sterk kar og ikke på en tenåring, kvinne eller noen av våre eldre, da berikelsen ofte har en tendens til å gå til angrep på forsvarsløse mennesker, og selvfølgelig også i flokk som en gjeng med primitive jungel dyr. Bra at han klarte å forsvare seg!

  • invernes

   Det er stort sett rom folk, disse har herjet landeveier i Sverige i lang tid nå.

   • FRP – nasjonen

    Tviler. Tipper heller at det var muslimer jeg

    • Bannare_Gapen

     Rettelse: Muslinga

 • AMG65

  Det var knallbra at du fikk inn en klokkeren fulltreffer, men du skulle ha fortsatt og grisebanke de til de hadde ligget helt urørlig. Det er ingen poeng i å anmelde slike, saken blir bare henlagt.

  • sussebassa

   Ikke noe bra forslag om du bor,… det hender i Sverige.
   Da blir du anklaget for mordforsøk, kjent skyldig, og disse jævlene får ersettning.

 • Aksiomet

  Du er rimelig tett i pappen hvis du ikke har fått med deg at du må holde deg unna landveisrøvere (som alltid er utlendinger) ennå. Men dumsnille og hjelpsomme folk får lide for åpne grenser, og det er jo synd.

  Ergerlig at han ikke skambanka dem med jekken.

 • sussebassa

  Kjære landsmenn
  Nå må dere slutte med denne snillismen deres, fordi det blir/er dere selv det går utover.
  Som veldig bereist i Europa med bil, aldrig alene dog, setter jeg OPP farta når jeg ser slikt,….av erfaring, men som gikk bra.
  I ett tilfelle hadde de tom fixet blodflekker på seg selv, hvorav den ene lå på asfalten.
  Jeg ringer bestandig polisen, men de er vekke før polisen kommer fram..selvsagt.

  • FRP – nasjonen

   Muslimer må pælmes ut. Dem står for store deler av kriminaliteten

   • sussebassa

    Kombinasjonen kriminalitet og islam.

   • spirild

    ? Hvor så du muslimer?

 • Johan Aksnes

  Bruk konsekvent sentrallåsknappen når dere er ute å kjører, og for all del stopp ikke på signal fra sivile personer.
  Har faktisk en gang blitt forsøkt stoppet av to personer der den ene spilte skadet, selvfølgelig stoppet jeg ikke, og skal heller risikere noen bulker i fronten av bilen enn å bli ranet og banket opp av svin.

  • @@@

   Er du paranoid?

   • Detta är inte att vara paranoid, utan normalt beteende i multikulturella samhällen. Hur framtiden för Norge ser ut, om ni fortsätter med att ta in tusentals icke-integrerbara människotyper varje år, går att studera i t.ex. USA, Brasilien, Mexico, Sydafrika, Nigeria etc.
    Våld är en del av vardagen och det ffa om du inte är tillräckligt förmögen för att bosötta dig i gated communities och på så sätt köpa dig fri från mångkulturen. Sverige är ett «case in point» på ett samhälle som kommit långt i denna utveckling.

   • Johan Aksnes

    Nei, men se på dette på samme måte som på sikkerhetsbelte, bruk det for sikkerhets skyld.

   • sussebassa

    Er du så naiv ?
    Stemmer vel rødt også da.

 • aguafiesta

  Her har vi hatt en fin kultur der vi stanser og hjelper landsmenn i nød, og så skal slik berme komme og ødelegge.

  Over grensen, mellom Svinesund og Gøteborg har det vært vært mange lignende episoder de senere par årene, og svensk politi påstår at de ikke kan gjøre noe. Jeg holder noen knapper på at det dreier seg mest om uvilje.

  På den annen side, med det system vi har på begge sider av Kjølen, med forhør, og deretter løslatelse, spiller det jo liten rolle fra eller til om man går etter dem.

 • Stråtröveri, som på 1500-talet, av denna typ har vi haft i Sverige under de senaste 10-åren.
  Man måste vara väldigt naiv om man stannar för att hjälpa två okända män som ser ut att ha problem med bilen.
  Denna typ av rånöverfall är ett av zigenar- och pikeyligornas specialiteter.
  Härlig mångkultur!

 • Vegar B. Eider

  Her er en til som var litt uheldig da han skulle hjelpe noen utlendinger med å forklare veien: http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/-de-spurte-etter-veien-men-kom-ut-av-bilen-og-slo-meg-rett-ned/3422773894.html

 • Bannare_Gapen

  Av Prinsipp Stopper Jeg Aldri For Utelandske Skilt. Ellers Så Har En Balltre Og Tåregass Lett Tilgjengelig I Bilen. (Øye For Øye,Tann For Tann) Men Da Hadde Vel Ein Fått Fengsel For Vold,5 Års Forvaring På Kjøpet. Aust Europearne Hadde Fått Eit Klapp På Skuldra,Og En God Dag Vidre.

 • Ove Andre Berg

  Jeg krysser Norge/Sverige to ganger i uka. Jeg har alltid balltreet liggende i bilen hvis det skulle skje noe.

 • Pingback: Politikvinne i bikini pågrep sigøyner som hadde stjålet mobiltelefon - Frieord()

 • Pingback: SJOKKVIDEO: Innvandrergjeng sparker ung kvinne ned trapp på T-banen - Frieord()

 • Pingback: Ville ikke stenge sigøynerleir - Frieord()