Mann som var «noe mørk i hudfargen» onanerte utenfor barnehage i Drøbak

DYRLØKKEÅSEN BARNEHAGE: Det var her ved gangstien ved Dyrløkkeåsen barnehage at mannen ble oppdaget av et vitne. (Foto: Frieord.no).
INNENRIKS

En person skal ha forbrutt seg mot barnehagebarn i Drøbak fredag forrige uke. Mannen er fremdeles ikke tatt.

En mann i 40- 50-årene skal i forrige uke ha stått vendt mot Dyrløkkeåsen barnehage i Drøbak og onanert.

Ifølge lokalavisen Akershus Amtstidende ser politiet svært alvorlig på saken.

I et brev skrevet på skolens informasjonskanal «It’s learning» står det følgende:

Fra Amta.no:

«Vi har fått inn en melding om at det på fredag ble observert en mann som stor på baksiden av barnehagen på utsiden av gjerdet og onanerte vendt mot barnehagen».

«At barnehagen ringer politiet på 64851600, eller 112 før en selv griper inn. Det er ønskelig at en holder øye med personen på avstand mens man har politiet på telefonen, for deretter å vente på at politiet kommer for å pågripe mannen.» Sitat slutt.

Mannen skal ifølge barnehagebestyrer Brede Fosshaug være «noe mørk i hudfargen».

Politiadvokat i Follo, Christian Gjølberg Finnanger sier følgende til Amta:

Når det gjelder blotting og seksuelt krenkende adferd offentlig, eller uanstendig adferd, rammes dette av paragraf 298 i straffeloven. Når det gjelder straffeutmåling i slike saker, har blant annet barnets alder noe å si. Men loven åpner for å gi bot eller fengsel i inntil ett år for denne typen lovbrudd. (Sitat slutt)

BREV TIL FORESATTE OG ANSATTE: Både rektor ved Dyrløkkeåsen barne- og ungdomsskole (avbildet) og Dyrløkkeåsen barnehage – som ligger rett ved siden av hverandre – har skrevet et felles brev på informasjonskanalen «It’s learning» om hendelsen sist fredag. (Foto: Frieord.no).