Lars Gule truer med politianmeldelse

NORGE

NRKs faste ekspertkommentator og rikssynser på «høyreekstremisme» og islam, Lars Gule, har mottatt en email med saklig informasjon om islam.

Informasjonen er hentet fra et nettsted i Amerika, som myndighetene i Malaysia har forsøkt å stenge ned uten å lykkes, fordi de ikke fant feil i argumentasjon som kunne brukes som argument for nedstengning.

Her er Lars Gules svar til Martin A. Engeset som sendte ham mailen:

«Engset! Du sprer møkk og løgn. Du er en skam. I tillegg til å være ganske dum. Om de andre du har sendt denne skiten til, videre sender den er de akkurat like dumme som deg. Ytterligere henvendelser fra deg vil bli politianmeldt som hatkriminalitet, trakassering og forstyrrelse av privatlivets fred.»

Lars Gule forsøker i mailen å understreke sin egen seriøsitet ved å undertegne med «Lars Gule, førsteamanuensis/Associate Professor».

NRKs ekstremismeekspert er mest kjent for at han i 1977 ble arrestert på flyplassen i Beirut da han den 6. mai skulle forlate Libanon med kurs for Norge. En kontrollør fant ca. 750 gram sprengstoff skjult i permene på bøker Gule hadde i sin ryggsekk. Gule hadde vært i Libanon for å møte venner i den palestinske terrorgruppen Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina (DFLP), som ønsket at han skulle dra videre fra Norge til Israel for å begå en terrorhandling.

Til tross for trusselen om politianmeldelse for hatkriminalitet, trakassering og forstyrrelse av privatlivets fred, har Martin Andreas Engeset tatt risikoen på å sende Lars Gule dette svaret:

«Hallo. Ein ganske interessant reaksjon, særleg frå ein professor. Meldinga er opprinneleg frå «www.1000mistakes.com» – ei nettside Regeringskontoret for Religion i Malaysia prøvde å få sletta frå nettet, men utan å finna feil i sida som kunne brukast som argument. Så info derifrå er nokså påliteleg. Google fann heller ikkje hat eller oppfordring til hat i sida, sjølv om sida er stor og omfattande. Korrekt info er ikkje hatkriminalitet, sjølv når infoen er negativ. Ad dum: Iflg. UiB har eg IQ «160 eller meir», men måtte gje opp medisinstudiet pga. ein medfødd feil i augene. De ga så brutal tilbakemelding, at eg tillet meg eit par korrigeringar, før eg som De ynskjer ikkje skal kontakta Dykk meir – eg er ikkje tilhengar av å kasta bort tid. Farvel.»

Engeset sier til Frieord at han nå er spent på om det kommer noen anmeldelse for hatkriminalitet.

Han legger til at professor Gule sin reaksjon er helt typisk for troende muhammedanere (det rette navnet i og med Koranen beviselig ikke er en guds ord), som møter opplysninger de ikke har svar på. Engeset mener at Gule ikke har ryggrad eller moral til å se nærmere på eller ta konsekvensene av den islamske religionen som attpåtil tillater bruk av uærlighet i ord og gjerninger.

Relatert: