Kristiansand-ordfører priser arbeidet med å ta imot asylsøkere – vil ikke hjelpe 99-åring med sykehjemsplass

Kona er kvalifisert for institusjonsplass, men har valgt å bo hjemme for ikke å skilles fra mannen. Hans Bjarne Hansen har fått avslag på sin søknad to ganger. Bystyremedlem Vidar Kleppe fra Demokratene i Norge har bedt ordføreren bistå med å løse problemene til den gamle mannen. Det sier ordføreren nei til.

Les også: Drangedal Kommune kaster ut demente for å spare penger – flytter inn flyktninger

VIL IKKE HJELPE DE ELDRE: Årets ordfører i Norge, Harlad Furre (H), har fått pris for sin kamp for homofiles rettigheter i kommunen sin. Han har også åpnet integreringsmottak for flyktninger og hyllet bosettingen av asylsøkere i Norge. Men når eldre og syke nordmenn ber om hjelp er imidlertid døren stengt hos ordføreren. (Foto: Kristiansand kommune).

Les også: Bergen: Hjemmehjelpen slutter å levere varm mat til eldre og syke

I svar til Kleppe sier Høyre-ordfører Harald Furre at han er imponert over 99-åringer som er så spreke som Hansen, og at han som politiker ikke kan gjøre noe for å hjelpe ham til en sykehjemsplass sammen med sin kone. Det er det kommunens administrasjon som må bestemme, sier han til Fædrelandsvennen.

Les mer: 90-åring nektes sykehjemsplass – kommunen ønsker asylmottak

Les mer: AP-ordfører i Nordland: Sender hjem syk 92-åring fra sykehjem – ønsker 50 flyktninger til kommunen

Vidar Kleppe er skuffet: «Furre kunne besøkt mannen og hjulpet han i møte med byråkratiet og samtalt med Hansen om løsninger,» sier han til Fædrelandsvennen.

«At ikke Høyre, KrF, Frp, Venstre, Senterpartiet og Pensjonistpartiet som styrer Kristiansand vil oppfylle ønsket til Hans Bjarne Hansen, om å få bedre tilsyn av lege i hjemmet eller en egnet sykehjemsplass til han og kona – må kunne sies å være politisk skandale,» skriver han i en pressemelding, og spør hvor gammel man må være i Kristiansand for å få innvilget en sykehjemsplass.

Les også: Oslo kommune tok fra funksjonshemmede boliger – ga dem til flyktninger

Demokratenes gruppeleder minner om at de samme politikerne som ikke er i stand til å hjelpe et ektepar på 99 og 98 år en plass på et sykehjem hvor de kan bo sammen, eller forsterket hjelp i hjemmet, for ikke lenge siden mente kommunen hadde god råd til å hjelpe tiggere som ulovlig har slått seg ned under en bro i byen. Kommunen bevilget sågar penger til et «kulturbygg» i deres hjemby i Romania.

Les også: Bystyret ville ikke stenge omstridt sigøynerleir i Kristiansand

Harald Furre ble nylig kåret til årets ordfører for sin kamp for de homofiles rettigheter. Under mottakelsen priset han sin konkurrent til tittelen fra Sør-Varanger for å ha tatt imot så mange asylsøkere. Han har i tillegg vært opptatt med å holde taler ved nyåpnede integreringsmottak i kommunen sin, samt å henge opp regnbueflagg utenfor rådhuset.

Han har også gått ut i mediene og kritisert integreringsminister Sylvi Listhaug for sin retorikk i innvandringsdebatten.

Men å hjelpe 99-åringer som har jobbet og slitt hele livet sitt, og ber om hjelp på sine siste år, har Furre ikke tid til.

Les også: Bærum kommune vil kaste ut beboere i kommunale leiligheter for å bosette flyktninger

Relatert: