– Situasjonen er den at Re-samfunnet må venne seg til tanken på at det kommer til å bo svært mange flyktninger og asylsøkere blant oss. De kommer til å prege «bybildet», skriver Heming Olaussen.

I ett innlegg i Tønsberg Blad går SV-politikeren og faren til Inga Marte Thorkildsen, Heming Olaussen, hardt ut mot det han mener er faren for høyreekstremisme i kommunen.

Les også: Venstreradikale grupper vil tvinge norske kommuner til å ta imot flyktninger

Olaussen mener at den største faren for ekstremisme i kommunen, ikke kommer fra radikaliserte flyktninger og asylsøkere, men fra norske ungdommer som vil kopiere brannene som har rammet asylmottak i Sverige.

– Faren ligger i at det skapes myter, at angsten for det ukjente fremmede får dominere, at nettrollene får dominere debatten. Og den ultimate faren er at noen vil kopiere de svenske rasistene.

Han oppfordrer derfor kommunen sterkt til å jobbe med holdningskapende arbeid i skolen.

Uttalelsene kommer bare litt over en uke etter terrorangrepene i Paris. Der kom det fram at flere av terroristene akkurat hadde kommet til landet som flyktninger.

På spørsmål til senterparti-ordføreren i kommunen, Thorvald Hillestad , om hva slags ekstremisme pengene fra justisdepartementet skal brukes til, svarte ordføreren at det skulle brukes mot all form for ekstremisme, med hovedfokus på brannene som har vært på asylmottak i Sverige. Ordføreren ønsker å vektlegge skolene som fokusområde for dette arbeidet.

Les også: Terrorekspert ved politihøgskolen: «Nordmenn er en større trussel enn IS-terrorister»

Re kommune har i overkant av 8.000 innbyggere.

I år skal det bosettes totalt 40 flyktninger og over de neste fire årene skal det bosettes 112 flyktninger. I tillegg er det etablert et lite privat asylmottak i Vivestad for sju unge asylsøkere. Det skal også etableres et privat asylmottak i den gamle bibelskolen i Svinevoll-området og det skal etableres et asylmottak for unge enslige asylsøkere under 15 år.