Julio Kopseng dømt til 16 års forvaring for serievoldtekter

VOLDTEKTER

Serievoldtektsmannen Julio Kopseng (37) ble i Oslo tingrett i formiddag dømt til 16 års forvaring. Den tidligere TV-danseren og modellbyrå-eieren ble dømt for voldtekt av ni kvinner. Han skal også ha blitt dømt for grov vold mot sin samboer, som han skal ha voldtatt hundrevis av ganger. Kopseng soner allerede en dom for voldtekt av tre kvinner fra tidligere.

Frieord.no var det første nyhetsnettstedet i Norge som avslørte serievoldtektsmannen Julio Kopseng, også kjent under navnet «Julio Gonzales», med navn og bilde.

Capture

D
FØRST I NORGE: TV-danseren Julio Kopseng ble idag i Oslo tingrett dømt til 16 års forvaring for ni voldtekter. Frieord.no var i oktober ifjor det første norske nyhetsnettstedet som avslørte serievoldtektsmannens navn og bilde.

Julio Kopseng hadde en suksessfull karriere bak seg når voldtektsanklagene kom ut. Han hadde vært med i norske talenter på TV2 og opptrådt som danser på NRK barne-TV. Han drev også talentsiden Caribien.no, hvor han kom i kontakt med mange unge jenter og kvinner som ønsket å starte en modell-karriere. Noen av jentene som Kopseng skal ha utnyttet skal ha vært så unge som 15 år.

Det kom frem at han hadde voldtatt en lang rekke kvinner, men som følge av politiets dårlige etterforskning og sommel, så fikk han strafferabatt. Politiet valgte også å henlegge seks av sakene mot den profilerte danseren. Til slutt ble Kopseng i 2013, dømt til fire års fengsel for tre voldtekter i Oslo tingrett. To av årene ble gjort betinget.

Kopseng ble sluppet fri av retten etter å ha anket dommen, men skal ha blitt varetektsfengslet på nytt når flere kvinner sto frem med nye anklager.

VOLDTOK PÅ BURGER KING I OSLO: Nye opplysninger som er kommet frem forteller at Julio Kopseng ikke bare voldtok sine ofre hjemme hos seg selv, men at han blant annet i 2004 skal ha forgrepet seg på ett av sine ofre på herretoalettet på Burger King i Karl Johans gate 8, i Oslo sentrum.
VOLDTOK PÅ BURGER KING I OSLO: I 2008 skal Julio Kopseng ha voldtatt et av sine ofre på herretoalettet på Burger King i Oslo sentrum.

Ble avslørt av alternative medier

Mens rettssaken og avsløringen av hans navn og bilde kom frem i alternative nettsteder, så kom ytterligere kvinner frem med påstander om voldtekt utført av TV-danseren.

Statsstøttede medier hadde til da omtalt den første rettssaken, uten å nevne verken navn eller vise bilder av den svært profilerte TV-danseren og modellbyrå-eieren. Selv når man visste at han var en svært farlig serie-voldtektsmann.

Dette er svært grovt av våre riksmedier med tanke på at to av de ni voldtektene han nå er dømt for, skjedde etter den første rettssaken. Hvis Kopseng hadde blitt avslørt etter denne rettssaken, så hadde sannsynligvis hans muligheter for å møte nye jenter gjennom sitt talentfirma og kontaktnett blitt borte.

D
NORSKE MEDIER: Slik så det ut da da den dømte serievoldtektsmannen Julio Kopseng ble vist frem i Dagbladet. Ingen navn, ingen bilder. Nå har Dagbladet, sammen med andre statsstøttede medier, måttet gå ut med både navn og bilde etter at alternative medier gjorde det først. (Foto: Faksimile Dagbladet.no).

Hvorfor norske medier skjulte ham er ennå uvisst, ennå de visste at han var en fare for samfunnet og kunne begå nye overgrep hvis publikum ikke fikk vite om ham.

D
TALENTSPEIDER: 37-årige Kopseng skal ha voldtatt jenter ned i 15-års alderen gjennom sitt talentbyrå Caribien.

Etter at Frieord i oktober gikk ut med navn og bilde på Julio Kopseng, så valgte Nettavisen.no å gjøre det samme. Tilslutt innså VG, Dagbladet og Aftenposten at de ikke hadde noe annet valg enn å gjøre det samme. Men det tok flere år.

16 års forvaring

Idag ble Julio Kopseng dømt til 16 års forvaring og dommeren fortalte at Kopseng skal ha vært brutal og voldelige under voldtektene. Han skal også ha vist psykopatiske trekk og dyssosial personlighetslidelse, uten evne til anger og forståelse for andres følelser og egen skyld. Dommeren mente at behandling ville være meningsløst. Han må sone minst 9 av årene.

 • Rudolf

  Håper han får svinebank på daglig basis av de andre innsatte, har hørt at voldtektsforbrytere og pedofile har lavest status i fengslene, og godt er det.

  • $124822779

   Tror neppe det nå, våre fengsel er nå fulle av pedofile kamelryttere. 😉

   • @@@

    Som denne Irakeren som blir filmet mens han knuller eslet sitt.

    http://www.liveleak.com/view?i=2e8_1323253374

    • Rudolf

     Som araberen sa, «Når du først har prøvd et esel, så går du aldri tilbake til geit!»

    • Johan Aksnes

     Det står jo bare igjen å se om det ble barn av dette da, en eselsaraber?

 • A New Dawn

  Han ser ut som en ekkel liten skinkerytter, jeg håper soningen hans blir ekstra tøff.

 • sussebassa

  Denne typen Ser ju verkeligen ut som en prototyp på psykopat og ellers asosial/hatefult/seksuelt maktovergrep beteènde ovenfor andra..svakere fordi den enda han elsker er seg sjelva.
  …Og iflg art. stemmer det på en prikk.
  Undrar, er han Norsk ?
  Julio og hans ytre tipper jeg, kanskje halv/hel spansk..

 • Aksiomet

  Hvor er denne sjarmøren fra, da? Hvilket land? Er han adoptert? Tviler på det, med et navn som ‘Julio’. Eller kanskje adoptivforeldrene hans var 68’ere, og digger eksotiske navn?

  Uansett kan vi ikke ta inn slikt genmateriale til Norge. Vi ser jo hvordan det går, gang på gang på gang.

  • Johan Aksnes

   Dette viser jo at kriminaliteten ligger i genene heller enn i oppdragelsen.

  • Artisjokk

   Adoptert fra Colombia.

 • guest

  Var og leverte varer på Ila for noen dager siden ,dystert sted minner om å bli levende begravd.

 • A New Dawn

  Han er adoptert fra Colombia.

  • Aksiomet

   Takk for info, det var nesten det jeg trodde. Dét eller Bolivia eller Guatemala.

   • A New Dawn

    Det måtte jo være noe alvorlig feil, nå vet vi hvorfor.

 • Pingback: NRK-danseren Julio Kopseng tiltalt for voldtekt av ni kvinner - Frieord()

 • Rent fedreland

  Det eneste rimelige straffen for voldtekts og sedelighetsforbrytelser er dødsstraff.
  Politikerne importerer ikke-vestlige asylforbrytere og norske kvinner og menn er deres ofre med systempartienes velsignelse og passive og aktive medvirkning ved å la de og oppfordre de til å forgripe seg på oss uten at det blir noen reelle konsekvenser.
  .

 • @@@

  Håper han får raspekjørt seg på cella.

 • leonidas88

  Dagbladet har endelig skrevet om saken.
  Frieord viser vei
  http://www.dagbladet.no/2015/02/13/nyheter/innenriks/danser/dansere/voldtekt/37691733/

 • Johan Aksnes

  Tja, bra at slike blir satt fast.

 • Artisjokk

  Takk og pris for at denne psykopatiske voldtektsapen endelig ble tatt. Slike burde blitt kastrert med en ambolt. Man tvinger seg ikke på noen som ikke vil ligge med en, det er et minimum av menneskelig anstendighet det er snakk om. Hadde likt 5 minutter i et mørkt rom med denne motbydelige, slibrige degosen, for å si det sånn…

 • RiksyWiksy

  Lurer på hvor mye penger det offentlige bruker på å føre sak og senere soning ved skrudde utlendinger som denne.

 • Pingback: Simon Sanu Öst dømt for overgrep mot 57 jenter - Frieord()

 • Pingback: Kjæresten til voldtektsdømte Praveen Srikanthan dømt for å ha avgitt falsk forklaring - Frieord()

 • Pingback: Asylsøkeren Tesfay Tekkie dømt for grov voldtekt i Trysil - Frieord()