Islamkritisk bok utsolgt fra norske bokhandlere

UTSOLGT: Over 24.000 eksemplarer solgt og nye opplag er allerede revet vekk før de har ankommet fra trykkeriet. Men hvor er norske anmeldere og media? (Faksimile Rights.no).
LITTERATUR

Forfatterinnen Hege Storhaug sin bok "Islam - Den 11. landplage" har så langt solgt over 24.000 eksemplarer, og er nå utsolgt hos norske bokhandlere. Boken som kun har vært ute til salg i litt over en måned er allerede i sitt 6. opplag og det fryktes nå at de bestilte opplagene ikke rekker å dekke etterspørselen til julaften.

Hege Storhaug sin nye bok «Islam – Den 11. landplage» er offisielt utsolgt. På nettsiden Rights.no, skriver Storhaug selv at det nå er tilnærmet krisestemning da man ikke klarer å trykke nye eksemplarer fort nok i takt med at bøkene rives vekk fra hyllene over hele landet.

Ifølge Storhaug har det ankommet 8.000 nye eksemplarer av boken idag, men det dekker ikke engang antall bestillinger på boken, som skal være på 8.200 eksemplarer. Man har derfor hurtigbestilt 1.000 mykbinds-eksemplarer som skal være i klare for utsending på fredag.

Salgssuksess

Ifølge HRS sin hjemmeside er man nå oppe i over 24.000 solgte eksemplarer, men etterspørselen ser ut til å være så stor at den garantert vil nå over 30.000 før julen setter inn.

Det er sjelden at en slik salgssuksess ikke har en anmeldelse hos de store avisene. Ifølge Hegnar.no hadde verken VG, Aftenposten eller Dagbladet skrevet en anmeldelse av boken. (Dagbladet klarte til slutt å lage en anmeldelse, for noen dager siden, men den ligger bak betalingsmur Red. anm.).

Dette til tross for at den ligger foran store og kjente navn som Roy Jacobsen, Jon Michelet, Jo Nesbø og Anne Holt på bestselgerlisten hos blant annet bokhandleren Bokkilden.no. Og for ikke å glemme det faktum at både tema og forfatter er høyaktuelle.

D
TOPP-PLASSERING: Islam – Den 11. landeplage, ligger på topp-listene til alle bokhandlerne i Norge. Her på Bokkilden ligger den foran både Jon Michelet og Jo Nesbø. (Faksimile: Bokkilden.no).

De anmeldelsene som har kommet har vært alt fra kritiske til hyllende. De mest kritiske anmeldelsene kommer i hovedsak fra personer som tilhører venstresiden politisk og ikke fra objektive anmeldere.

Felles for de kritiske anmeldelsene er at de ikke klarer å forholde seg til innholdet, men er mer opptatt av å karakterdrepte Storhaug og henge seg opp i detaljer, enn å debattere det store bildet.

Forskjellen på anmeldelsene sett med politiske briller komme ekstra tydelig frem i Dagbladets omtaler av Storhaug sin bok og Jonas Gahr Støre sin nye bok. Storhaug sin bok blir kalt «Til dels konspirativt og uvitenskapelig», mens Støres bok blir kalt en «modig og viktig debattbok med velskrevne analyser og klok refleksjon».

Dagbladet anmeldelse Storhaug

D

Nåja. Vi går videre.

Sabotasje fra ARK-kjeden

Flere tunge aktører har imidlertid ønsket å ødelegge for salget av boken og Storhaugs møter med sine lesere.

Ifølge Nettavisen har blant annet ARK-kjeden prøvd å sabotere salget av boken ved å avlyse planlagte boksigneringer i sine butikker med Storhaug. Avgjørelsen skal være tatt av ledelsen i ARK-konsernet.

Dette har ført til at flere kunder i debattfeltet skriver at de nå har sluttet å handle på ARK og slettet sine e-bok kontoer der.

D
MISFORNØYDE: Flere debattanter i Nettavisen sitt kommentarfelt uttaler at de nå ikke ønsker å bruke ARK lenger etter behandlingen av Storhaug. (Faksimile: Nettavisen.no).

Det er også rapportert at bokbutikker har fjernet boken fra disken sin etter «sterke reaksjoner» fra kunder.

Årets navn

Det må også legges til at Hege Storhaug ble stemt frem av over 42.000 VG-lesere i kampen om «årets navn». Dette skapte selvsagt hysteri på venstresiden, hvor flere av dem forsøkte å organisere kampanjer mot Storhaug for å få frem andre kandidater på listen. Dette førte imidlertid ikke frem, men sørget istedenfor at Storhaug fikk ennå mer publisitet og flere stemmer enn hun kanskje ellers ville ha fått.

Les mer: Hjælp! Hege Storhaug kan bli årets navn

Det skal sies at undertegnede ikke har lest boken, og således ikke ikke kan gi noen personlig vurdering av boken, verken rundt kvaliteten av teksten eller faktaene som presenteres. Det er imidlertid alltid interessant å se det etablerte samfunnets reaksjoner når noe kommer som ikke passer inn i deres fastgrodde tankesett.

Boken kan forøvrig bestilles fra Rights.no her.

 • 1488

  Fru Storhaug er en av norges dyktigste og kunnskapsrike samfunnsdebattanter.
  Hun har mere kunnskap til Islam og dens lære enn hva samtlige av de norske avisene og akademikerne har.

  Er kjempe synd at VG og Aftenposten tier henne ned, så å si alle eks muslimer er enig med henne i hennes kritikk av bokstavtro medinaislam.
  Dama fortjener å bli årets navn, og å vinne en litteraturpris (er få norske forfattere som har fått så stort salg på så kort tid)

  • Pizzadelivery

   Skal man vinne en litteraturpris, så skal boken enten inneholde propaganda eller så skal boken inneholde bs som er med på fordumme befolkningen.

 • bitten

  Hele landets norske befolkning med alle svike – politikere burde lese denne Islam
  boken til Hege Storhaug , som tar opp alt det negative som islam fører med seg .
  Slik som ytringsfrihet , demokrati , kvinneundertrykking , som er helt fraværende
  hos denne tilbakestående fargerike kulturen .
  Synd at ikke Hege Storhaug kan få ytre seg i det offentlige rom uten politibeskyttelse ,
  truing , vold mot denne kvinnen , som taler kun faktaopplysninger om onde Islam .
  Håper at hun får solgt så mange bøker som mulig av denne islam – boka si ,
  som er den viktigste boka i dette århundre .
  Og hvis ikke Hege Storhaug blir kåret til årets kvinne ,
  så er det en stor skandale mener jeg .

 • Alfred Furuholmen

  Støre skal i alle fall ikke tjene ett eneste øre på meg, og det skal ikke VG, Dagbladet, Aftenposten, eller NRK heller.

  • Rakija

   Ta med ARK også…
   Det var forøvrig det Carl I. kalte nrk…

 • Glibert

  Det er bra at folket endelig får vite sannheten om islam og hva islam står for. for de løgnene som folk har fått servert om islam fra politikere, såkalte «islamforskere» og media, er kun ment for å støtte den politiske agenda som er å islamisere Norge.
  Hva muslimer jobber for er selvsagt også å spre islam, så man kan aldri stole på muslimer for å få sannheten om hva islam står for.

  Men det er en ting som man nok ikke finner i denne boken, og det er opplysninger om hvem som bruker islam for å pushe sin egen onde agenda.
  Disse folkene var også med på å skape islam, og forme islam til denne ondskapens pest som islam er i dag.

  • Burt Callahan

   Og ikke minst er det de samme folkene som har sørget for å importere dem i bøtter og spann slik at vi skal bruke energien våres på en konflikt med dem.

 • Vesperian

  Denne boken ser interesant ut. Får se utpå nyårdet om jeg finner en brukbar kopi.

 • Vesperian

  Denne boken ser interesant ut. Får se utpå nyårdet om jeg finner en brukbar kopi.

 • Naatiden

  Hva med å få boken som lydbok? Lest opp av feks. C. Tybring-Gjedde