Innvandrergjeng knuste ansiktet til norsk mann med murstein

SKATEPARKEN PÅ JORDAL. Ungdomsgjengen står også tiltalt for grov vold mot en ung gutt i skateparken. De skal ha stått rundt han og sparket han i hodet, mens han lå i fosterstilling. (Bilde: Frieord)
OSLO

En 36 år gammel norsk mann ble angrepet og utsatt for særdeles grov vold av åtte til ni ungdommer på Tøyen i fjor. Mannen ble sparket og slått. Han fikk brudd i kinnbeinet, overkjeven og øyehulen. Til slutt tok en av ungdommene en murstein og slo han hardt i hodet. Ungdommene er også tiltalt for grov vold mot en 80 år gammel mann og en ung gutt.

Det er Dagsavisen som skriver om den voldelige ungdomsgjengen som består av ungdommer fra Somalia, Norge, Irak, Pakistan og Marokko. De var i 15-16 års alderen da voldshandlingene de nå er tiltalt for ble utført.

Les også: Tre av fire personran i Oslo begås av innvandrere

Uskyldig kommentar

36-åringen var ute på tur med sin venninne og hennes barn, da de gikk forbi en gruppe ungdommer.

Mannen skal ha kommet med en liten kommentar til de fire-fem ungdommene mens han var på vei inn i butikken:

– Hva gjør dere unge somaliere ute så seint?

Da mannen kommer ut fra butikken igjen skal gjengen ha tilkalt flere venner og til sammen åtte eller ni ungdommer gikk så til et svært brutalt angrep på mannen.

De skal ha slått og sparket 36-åringen slik at han fikk brudd i kinnbeinet, overkjeven og øyehulen. Så skal en av dem ha slått ham hardt i hodet med en murstein. En av ungdommene uttalte også at de skulle drepe han.

Mannen har måttet flytte fra Tøyen i frykt for represalier fra ungdomsgjengen. Han har i tillegg store skader etter den brutale volden og lever i dag i et smertehelvete.

Fra Dagsavisen:

– Jeg har operert inn metall i halve ansiktet. Jeg har problemer med synet og sliter med å lese. Jeg har kraftig hodepine. Hver gang jeg våkner på den siden, får jeg kraftig migrene. Jeg spiser daglig fire til åtte tabletter med Paralgin forte og Valium, fortalte 36-åringen i vitneboksen.

Han søkte bistandsadvokat, men fikk avslag.

For å huske tidspunktet for rettssaken, ble han hentet og fulgt av sin tidligere arbeidsgiver som støttet ham gjennom vitneforklaringen. (Sitat slutt).

Les også: Utenlandsk gjeng angrep nordmenn – fikk lav straff pga. lav IQ

Tiltalt

Fem av ungdommene står nå tiltalt i Oslo tingrett for den grove voldshandlingen mot 36-åringen.

Til sammen er åtte ungdommer i den samme gjengen tiltalt for grov vold mot 36-åringen og to andre ofre, skriver Dagsavsien.

Gjengen skal i en annen sak ha dyttet, sparket og slått en 82 år gammel mann utenfor sitt hjem på Enerhaugen i Oslo. De ranet den eldre mannen for et mindre pengebeløp.

De er også tiltalt for grov vold mot en ung gutt, hvor alderen ikke er opplyst.

De skal ha sparket gutten av full kraft i hodet og hoppet på magen hans, før de stjal mobiltelefonen og skateboardet hans.

På grunn av de tiltaltes unge alder, vil ingen bli dømt til annet enn samfunnsstraff og ungdomsstraff.

Relatert: