Hundeeier nektet adgang på buss i Drammen

Det er nettstedet DrammenLive24 som kan melde at en hundeeier ble nektet ombordstigning på en buss på Bragernes Torg i Drammen i går.

Mannen ble da så frustrert at han stilte seg opp foran bussen.

Les også: Muslimske taxisjåfører nekter å ta med blinde med førerhund i Stavanger

DYR PÅ OFFENTLIG TRANSPORT: Det har vært flere saker om hundeieere som har blitt nektet å reise med offentlig transport eller taxi i riksdekkende medier de siste årene.

Dette skal ha ført til at politiet ble tilkalt. Hundeieren skal da ha fått en anmeldelse for ordensforstyrrelse og et forelegg på 8.000 kroner.

Ifølge transportselskapet Brakar, som har ansvaret for ruten, så er det ikke forbudt å ta med hund på bussen, men at det er opptil sjåføren å avgjøre i hvert enkelt tilfelle.

Det er ikke informert om hva som var årsaken til at sjåføren nektet hunden ombordstigning, men det har vært flere saker i mediene de siste årene der man bruker alt fra allergi til praktiske og økonomiske årsaker som grunn for å nekte hundene adgang.

Det påpekes også at førerhunder, polititjenestehund og redningshund er tillatt.

Les også: Muslimer trenger ikke bevise ID på offentlig transport i Østfold

På nettet får busselskapet Brakar svært dårlig omtale og har bare 1.7 stjerner av 5 mulige med 75 omtaler. Mange klager på at sjåførene er uforskammede, gir dårlig service og at bussene ikke følger timetabellene.

Sjåførene skal også ha nektet å godta billetter fra sitt eget selskap.

Les også: Muslim kastet familie med autistisk barn (15 mnd) av buss