Født i Iran, støtter Trump og vil ikke ha svenske tilstander i Norge

MAKVAN KASHEIKAL. Lederen for partiet Demokratene støtter Trumps innreiseforbud.
INTERVJU

Det islam- og innvandringskritiske partiet Demokratene avholdt lørdag sitt landsmøte. Der ble Makvan Kasheikal gjenvalgt som leder, og tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Vidar Kleppe, ble gjenvalgt som politisk nestleder.

Kasheikal kom selv til Norge som flyktning, forfulgt av prestestyret i Iran. Han støtter Donald Trumps innreiseforbud fra blant annet hans eget opprinnelsesland, håper Trump vil besøke Norge, er sterkt kritisk til islam, er motstander av EØS-avtalen og Schengen og vil ikke ha svenske tilstander i Norge.

Svenskene er sure på Donald Trump fordi han i en tale brukte Sverige som et eksempel på tilstanden han ikke ønsker å ha i USA. Det mener den nye lederen i Demokratene at de ikke har noen grunn til. «Trump har rett», sier han, og viser til at Sverige de siste årene har utviklet seg til å bli et land preget av opptøyer, bilbranner, hærverk og vold, utført hovedsakelig av ungdom med innvandrerbakgrunn.

Hva Trump siktet til ble demonstrert senest natt til tirsdag da svensk politi måtte bruke våpen mot steinkastende ungdommer i en bydel i Stockholm. Det finnes bydeler som etniske svensker er redde for å bevege seg inn i, der svensk politi har mistet kontrollen.

««No Go Areas» er blitt et nytt begrep i Europa de siste årene, brukt av politiet som en betegnelse på byområder, ofte forsteder til store byer, der det er farlig for andre enn innvandrerbefolkningen å ferdes. Det svenske politiet har tidligere operert med flere titalls slik områder, riktig nok ikke kalt for «No Go Areas», men som «særlig sårbare» eller «sårbare» områder, der de innrømmer å ha mistet kontroll,» slår Makvan Kasheikal fast.

Han viser blant annet til bydelen Rosengård i Malmø der ambulansepersonell og brannmenn under utrykning er blitt angrepet av steinkastende lokale innbyggere. I denne bydelen har 94 prosent av innbyggerne innvandrerbakgrunn.

Sverige er blant de 2-3 landene i verden med flest voldtekter i forhold til folketallet. I de siste månedene har det forekommet flere uvanlig grove voldtekter begått av asylsøkere, som det blant annet har vært mulig å lese om på Frieord.no.

«Den svenske innvandrings ,- asyl, – og flyktningpolitikken de siste årene har ført til en katastrofe for landet. Til en oppblomstring av seksualforbrytelser, vold, bilbranner, hærverk og opptøyer. Er det rart Donald Trump trekker frem Sverige til skrekk og advarsel. Slik vil han ikke ha det i USA. Slik vil vi i Demokratene heller ikke ha det i Norge. Se til Sverige, og gjør stikk motsatt,» oppfordrer Kasheikal.

Til de svenske myndighetene har han denne oppfordringen: «I stedet for å henge seg opp i at Donald Trumps sa «i går» i stedet for «den siste tiden» eller bare «Se på Sverige», burde de stikke fingrene i jorden og oppdage at jorden deres er omgjort til en myr som hele landet er i ferd med å synke enda lengre ned i dersom landet ikke raskt endrer sin «åpne grenser-politikk»».

Den iransk-fødte lederen for Demokratene har kurdisk bakgrunn, og har ingen problemer med å støtte Donald Trumps innreiseforbud for personer fra flere hovedsakelig muslimske land, inkludert hans eget fødeland.

«Trump har valgt ut land som eksporterer terror, som eksempelvis Syria og Iran. Det er en kjent sak at mange IS-medlemmer har blandet seg med flyktninger derifra, og har tatt seg inn i Europa. Det har allerede forårsaket flere blodige terrorhandlinger. Trump vil forhindre at noe liknende skjer i sitt eget land. Det har han full rett til,» mener han.

Kasheikal støtter at Iran står på forbudslisten: «I de siste 39 årene, etter at de sjiamuslimske prestene tok makten, har Iran vært pådriver for internasjonal terror og blant annet støttet terroristorganisasjoner som Hamas på Gazastripen og Hizbollah i Libanon. Hizbollah har ikke bare drevet med terror mot Israel, og samlet et stort våpenlager med raketter levert fra Iran via Syria, men har også stått bak terror og planlegging av terror mot jødiske mål i andre land. Støttet av Iran. Statsledere fra Iran er dømt i internasjonale domstoler for å ha vært delaktige i terror,» minner han om.

«Trump vet også, selvsagt, at amerikanske angrep for å knekke Den islamske staten kan utløse et ønske om hevnaksjoner fra islamistene rettet mot mål i USA, og at en fremtidig konflikt med Iran på grunn av Irans atomvåpenprosjekt, også kan utløse terroraksjoner mot amerikanske mål. Det forebygger han nå ved å nekte innreise til USA for personer som kommer fra disse landene, og andre land der IS er aktive. Det er en klok politikk», legger Makvan Kasheikal til.

I det hele tatt er Demokratenes leder imponert over hva Donald Trump har fått til på kort tid. «Det nesten mulig å hevde at den amerikanske presidenten på noen få uker har gjort mer for å innfri valgløfter enn eksempelvis den norske regjeringen har gjort på snart fire år.  En liknende handlekraft er det knapt noen topp-politiker som har vist noen sinne. Og mange av endringene kommer til å gå i en positiv retning for både USA og verden. Trump er eksempelvis i full gang med å stramme inn innvandringspolitikken på en måte som burde gjøre ham til et forbilde for vesteuropeiske politikere,» mener Kasheikal.

Kommentarer

kommentarer