Flyktningkaos – Norge vurderer å stenge grensen til Sverige

OPPDATERT. Hundretusenvis av flyktninger fra Midtøsten og Afrika er på vei opp gjennom Sør-Europa med kun ett mål, Tyskland og Skandinavia.

Videoklipp av store folkemengder som løper over jernbanelinjer, kryper under piggtrådgjerder og fyller opp ferjer, tog og busser har flimret over tv-skjermene de siste månedene.

Deres destinasjon? Tyskland og Sverige.

Les også: Flyktning-videoene norske medier ikke tør å vise

D
VIL IKKE BLI I UNGARN: Mange har påpekt det påfallende at flyktningene ikke vil bli i land som Ungarn eller Serbia, men vil videre til Tyskland og Sverige. Dette fordi de vil få gratis leiligheter, penger, utdannelse og operasjoner uten å måtte betale eller jobbe for det. Når Sverige går under økonomisk eller ikke klarer å gi nok sosiale bidrag til flyktningene, frykter norske myndigheter at flyktningene setter kursen mot Norge. (Foto: Flyktninger som vil videre fra Ungarn til Tyskland og Sverige).

Nå har norske myndigheter innsett at en stor del av de som kommer opp til Sverige vil sette kursen til Norge, ettersom Sverige er i ferd med å kollapse under den massive innvandringen.

Sist uke gikk svenske politikere ut og fortalte at de sannsynlig ville måtte ta opp store lån for å finansiere de hundretusenvis av flyktningene og asylsøkerne som er ventet i år og de kommende årene. Den svenske økonomien er rett og slett ikke forberedt på de enorme kostnadene som følger en slik masseinnvandring.

De flyktningene i Sverige som da ikke er fornøyd med å bli huset i nedlagte militærleire, hytter og tidligere herregårder, vil da sette kursen for nabolandet, Norge. Her er velferdsgodene ennå bedre og systemet ennå ikke radbrukket, slik vi nå ser i Sverige, hvor man må ty til utkastelse av eldre, syke og barnefamilier fra sine hjem, for å få husrom til de nyankomne flyktningene.

Les også: 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

Tyskland har nå stengt grensen mot Østerrike og i praksis revet i stykker Schengen-avtalen, for å få kontroll over hvem og hvor mange som kommer over grensen.

D
SCHENGEN: 26 land i Europa har inngått en avtale om åpne grenser for å gjøre det lettere for innbyggerne å bo, jobbe og flytte seg landene imellom. Nå har Tyskland valgt å benytte seg av en unntaksparagraf om «nasjonal sikkerhet» for å oppheve samarbeidet.

Les også: Flyktninger strømmer til Sverige etter at Danmark halverte bidrag til asylsøkere

Rikets sikkerhet

Til Nettavisen forteller statssekretær i Justisdepartmentet, Jøran Kallmyr, at man nå vurderer lignende tiltak fortløpende.

Det er en paragraf i Schengen-avtalen som gir medlemslandene mulighet til å innføre grense- og passkontroll hvis man frykter for rikets sikkerhet.

Nettavisen skriver videre at Tyskland nå må revurdere sin politikk mot å innvilge enhver syrer som kommer til landet asyl.

Fra Nettavisen:

– Tyskland har jo gått ut enormt ambisiøst på banen, og sagt i prinsippet at syrere skal få opphold. Det er 22 millioner syrere, og dette har satt enorme krefter i gang. Det er et skjæringspunkt her mellom åpenhet og generøsitet og det å bli overrumplet, sier EU-ekspert Paal Frisvold.

– Jeg tror dette helt klart er et tegn på at situasjonen er ute av kontroll.

Tyskland forventer 800.000 flyktninger i løpet av året. Bare i løpet av helgen var det ventet 40.000 flyktninger til Tyskland. Lørdag alene ankom 13.000 flyktninger til München. (Sitat slutt).

Les også: Spørreundersøkelse: 85 prosent sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

Leseravstemning

Nettavisen foretok en leseravstemning om man burde stenge grensene og innføre passkontroll. Svaret fra leserne var krystallklart.

D
KLAR TALE: Når over 25.000 lesere hadde klikket på et av de to alternativene sto det 92 prosent for å stenge grensene, mens kun 8 prosent var for fortsatt åpne grenser. (Faksimile: Nettavisen.no).

OPPDATERT: Det er nå bekreftet at Finland har styrket grensekontrollen og satt inn over 150 ekstra vakter ved grenseovergangene til Sverige. Dette etter at hundrevis av irakere har ankommet grenseovergangen med tog uten papirer. NSB sin søsterbedrift i Sverige, SJ, har gått ut og sagt at de ikke vil kreve noen form for legitimasjon eller betaling fra flyktningene for å reise med deres tog.

Relatert:

– Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

– Sverige er i ferd med å kollapse av masseinnvandringen

– «Vi kommer ikke å ha råd til så mye annet enn innvandring framover»

– 15.000 svenske pensjonister risiskerer å sulte ihjel

– Sverige i innvandringssjokk

– Innvandrere skal gå foran i boligkøen

– 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige

– Hemmelig asylgruppe planlegger for 400.000 nye innvandrere til Sverige

– Asylsøkere ankom Sverige i privatjet

– 2500 asylsøkere får boliger i uken – svenske studenter må bo i telt

– Aylan sin far har «lurt hele verden» – utpekes som menneskesmugler

– Aylan (3) døde fordi pappaen ville ha gratis tannbehandling i Sverige

– Flyktninghistorien du ikke hørte om

– Flyktninger strømmer til Sverige etter at Danmark halverte bidrag til asylsøkere

– 8.000 syerere – en ren symbolpolitikk?

– Flyktningbølgen – dette er bare starten

– Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

– Flyktningkatastrofen i Middelhavet – en varslet katastrofe?

– Migrasjon som våpen – fremprovoserte strømmer av flyktninger

– Spørreundersøkelse: 85 prosent sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

– Flyktningbarn pågrepne for gjengvoldtekt i Sverige

– Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– Når media er stille

– Masseinnvandringen: Vil Europa dø ut?

– Flyktninger har rett på sosialbidrag til å reise på ferie til hjemlandet