Eritreer dømt for voldtekt i Asker

ASKER. Voldtekten skjedde i en leilighet ikke langt fra Asker sentrum. (Bilde:Wikipedia)
ASKER/VOLDTEKT

En 35 år gammel mann fra Eritrea ble tidligere i år dømt til fengsel i 1 år og 9 måneder for voldtekt av en norsk kvinne i Asker. Mannen skal blant annet ha slått kvinnen i ansiktet for å tvinge henne til å utføre seksuelle handlinger på han.

Overgrepet fant sted i juli 2012, men dom i saken falt først i år.

Den norske kvinnen i begynnelsen av 30-årene skal ha vært med hjem i leiligheten til 35-åringen på nachspiel etter en tur på byen. Det skal også ha vært to andre til stede i leiligheten. En kamerat og en venninne av den dømte.

Utover natten, etter at de to andre hadde sovnet, skal mannen ha tvunget kvinnen til å utføre seksuelle handlinger på han.

Forandret karakter

35-åringen skal plutselig ha forandret karakter og blitt svært aggressiv mens de sto ute på verandaen. Han skal blant annet ha tatt hånden opp under kjolen på kvinnen. Da hun sa at hun ikke ønsket å ha sex med han, skal han ha slått henne i ansiktet og sagt at hun ikke bare skulle ha sex med han, men at hun skulle trygle om å ha sex med han.

Han skal videre ha forsøkt å dra kvinnen rundt hushjørnet. Da hun strittet imot, skal han ha holdt henne fast i begge håndleddene.

Kvinnen fryktet for sitt eget liv og turte ikke å gjøre motstand.

Angst

Etter overgrepet skal kvinnen ha flyktet fra leiligheten og tatt en taxi hjem til seg selv.

Kvinnen har i ettertid slitt med søvnproblemer og angst.

Nekter skyld

35-åringen hevder på sin side at han ikke husker hva som skjedde på det aktuelle tidspunktet. Han hevder derimot at han ikke kan ha gjort det da det strider mot hans grunnleggende verdier, personlighet og erfaringer.

Retten fester ingen lit til forklaringen til mannen og han ble derfor dømt til fengsel i ett år og ni måneder for voldtekt til seksuell omgang uten samleie. I tillegg må han betale erstatning til offeret på 90.000 kroner.

Han ble i tillegg dømt for brudd på vegtrafikkloven og for ulovlig å ha ervervet og oppbevart narkotika.

Aktor hadde lagt ned påstand om fengsel i 2 år og 6 måneder for tiltalte.

 • djiwee

  SITAT: «Han hevder derimot at han ikke kan ha gjort det da det strider mot hans grunnleggende verdier, personlighet og erfaringer.»

  Helt klart. I hjemlandet hadde det blitt umiddelbar dødsstraff – om ikke de øvrige familiemedlemmene hennes hadde fått tak i ham først og krydret straffeutmålingen
  .
  Uten parallell til denne aktuelle saken ser vi i deler av verden at voldtekt er en del av krigsstrategien overfor fienden. Overfallsvoldtektene i Oslo viser oss også at en del kulturer er overrepresenterte.

  Kulturell stabilitet oppnås bare der folkegrupper har felles fortid, solidarisk nåtid og stabile fremtidsutsikter. Ulike kulturer som blandes sammen derimot, fører til rotløshet, utrygghet og fremtidsangst.

  I USA kan man ha stor innvandring fordi man ikke har noe velferdssamfunn. Stor innvandring til et velferdssamfunn fører derimot til velferdsturisme og en rask nedbygging av samfunnets økonomi.

 • Pingback: Året som gikk med Frieord.no! - Frieord()

 • Pingback: Kjæresten til voldtektsdømte Praveen Srikanthan dømt for å ha avgitt falsk forklaring - Frieord()

 • Pingback: Asylsøkeren Tesfay Tekkie dømt for grov voldtekt i Trysil - Frieord()