Enveri Haziri etterlyst internasjonalt for voldtekt i Norge

ENVERI HAZIRI. 51-åringen er dømt til 3,5 år i fengsel for å ha voldtatt en kvinne han kjørte hjem fra Oslo sentrum. (Foto: Frieord/politiet).
OSLO/SIGØYNERKRIMINALITET

Den 51 år gamle kosovoalbaneren med norsk statsborgerskap er nå etterlyst internasjonalt av norske myndigheter. Da 51-åringen kjørte pirattaxi i Oslo sentrum, voldtok han en kvinne han kjørte hjem fra byen. Han er også dømt for menneskesmugling og for å ha kommet med trusler mot en NAV-ansatt.

Det er VG som skriver om den 51 år gamle kosovoalbaneren Enveri Haziri. De har valgt å ikke identifisere mannen på bakgrunn av at han har sin familie bosatt i Norge.

I følge VG ble Enveri i 2015 dømt for en pirattaxi-voldtekt som fant sted i 2010.

51-åringen kjørte pirattaxi og skysset en kvinne hjem fra Oslo sentrum. Han skal ha tatt kvelertak på kvinnen, slått henne i ansiktet og tvunget henne til å utføre oralsex.

vipps1

Menneskehandel

Enveri er også dømt for å ha transportert åtte sigøynere til Norge og tvunget dem til å stjele og prostituere seg.

Han skal ha fratatt de to kvinnene og seks mennene ID-kortene deres.

Han er dømt for omfattende vold og trusler mot rumenerne, og for å ha tvunget familiene deres i hjemlandet til å betale ham penger for at han ikke skulle brekke armene deres eller utsette dem for seksuelle overgrep, skriver VG.

Enveri er også dømt for å ha kommet med trusler mot en ansatt i NAV.

51-åringen ble dømt til tre år og seks måneder for voldtekten. I tillegg ble han dømt til to år og seks måneder i fengsel for de andre forholdene.

Mannen møtte derimot ikke til soning og norske myndigheter etterlyser nå 51-åringen gjennom Interpol.