DET NYE OSLO: Politiet rykker ut til stadige masseslagsmål på skoler og innvandrertette bydeler

Dette er den andre alvorlige hendelsen på Furuset. På mandag kveld skal en ung mann ha blitt stukket ned med kniv rett foran julehandlende. Ifølge politiet skal det ha vært «svært mange» unge menn på stedet, noe som gjorde jobben for politiet omfattende.

I slutten av november ble det meldt om minst tre slåsskamper på Stovner videregående skole. Det hele skal ha startet da muslimske jenter begynte å dra av hverandre hijaber inne på skolekantina. Det skal ha ført til at brødre og fettere av jentene også blandet seg inn. På det meste var hele fem politipatruljer på plass for å kontrollere situasjonen.

Under en av disse slåsskampene skal en politimann ha fått en isklump kastet i hodet.

BRÅK PÅ STOVNER VIDEREGÅENDE: Den svært flerkulturelle skolen opplevde ikke mindre enn tre masseslagsmål nylig. Ved ett tilfelle måtte hele fem politipatruljer tilkalles for å opprettholde orden. Under en av disse utrykningene skal en politibetjent ha blitt angrepet med en isklump som traff ham i ansiktet. (Foto: Frieord.no)

Les også: Politibil satt i brann i Oslo sentrum

På Grorud skal 30 aggressive ungdommer samlet seg i forrige måned.

Det har også vært slåsskamper på Mortensrud og Oslo S. Slagsmålet på Oslo S skal ha samlet så mange som 100 ungdommer i 14-17-års alderen. Ifølge politiet skal flere av de som var involvert ha vært svært aggressive. Også her skal det ifølge vitner ha vært kniv i bildet.