Fra Jærbladet.no:

– Ja, jeg har tatt det valget. Jeg trenger en ny start og gjør det av personlige grunner jeg ikke vil uttale meg om nå, sier Malika over telefon.

– Jeg er fortsatt muslim. Det var et frivillig valg å ta på seg hijaben, og jeg står fritt til å ta den av dersom jeg ønsker det, sier hun.

MUSLIM UTEN TILDEKKING? Kan man være muslimsk kvinne og ikke dekke seg til? (Foto: Privat).

– Rettsaken har ingenting med dette valget å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for saken, og for retten til de som bruker hijab, sier hun.

– Jeg kommer til å få en del hets for dette, det vet jeg. Noen vil sikkert si at alt bare var et skuespill og et rop om oppmerksomhet, men jeg må stå for det jeg gjør og tenke på meg selv nå. Rettsaken er en prinsipiell sak og ikke en provokasjon fra min side, sier hun. (Sitat slutt).

Les også: Når media går fem på – sagaen om Malika Bayan

SMILTE LURT: Da Malika Bayan (Født Charlotte Antonsen) ble konfrontert om hun med vilje hadde gått inn på frisørsalongen for å provosere frem en situasjon, klarte hun ikke å holde seg i maska. (Foto: Skjermdump TV2/Document.no).

Bakgrunnen for saken skal være at Antonsen (Mayan) skal ha gått inn på frisørsalongen til Merete Hodne i Bryne i håp om å provosere frem en reaksjon.

Mayan og hennes islamske venner visste at Hodne var en kjent motstander av islam og masseinnvandring fra muslimske land.

Hodne reagerte med å nekte Antonsen å klippe seg i salongen sin. Da gikk Antonsen til sak, støttet av blant annet Antirasistisk Senter.

Denne vant Antonsen, og Hodne ble dømt til å betale flere tusen kroner. Saken har blitt anket helt opp til Høyesterett.

Relatert: