BRUTALT OVERFALL I VOLDA: Politiet leter etter mørkhudet mann etter hjemmeinvasjon

GROVT OVERFALL: Politiet har nå gått ut i media med en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen, etter først å ha holdt tilbake informasjon. (Foto: Volda kommune).
INNENRIKS

En kvinne i 20-årene skal ha blitt utsatt for det politiet kaller "grov kroppskrenkelse", etter at en mørkhudet mann skal ha tatt seg inn kvinnens hjem klokken 03 på natten. Mannen er ikke fanget og nå går politiet ut med en mer detaljert beskrivelse av mannens etnisitet etter først å ha holdt dette tilbake. Hvorfor denne beskrivelsen ikke ble offentliggjort med en gang er ikke kjent.

OPPDATERT – LES NEDERST I ARTIKKELEN.

Det var natt til søndag at en kvinne i Volda sentrum ble overfalt i sitt eget hjem.

Ifølge politiet skal kvinnen ha blitt utsatt for grov vold.

De første opplysningene og medieomtalene i Sunnmørsposten og Dagbladet ga en veldig vag og generell beskrivelse av mannen:

Fra Smp.no og Dagbladet:

– Politiet er spesielt interessert i tips om en person som hadde på seg mørk caps, mørk jakke og lys bukse, sier etterforskningsleder Grete Hjelle i Møre og Romsdal politidistrikt.

– Det er viktig at de som kan ha vitneobservasjonar eller tips til oss, kommer med desse så raskt som muglig, sier Hjelle. (Sitat slutt).

Dette førte imidlertid ikke til noen relevante tips som oppklarte saken. På mandag gikk man derfor ut med en mer detaljert beskrivelse av mannen i media:

Fra Dagbladet:

Opprinnelig ønsket politiet å komme i kontakt med personer som var i Halkjelsgata i sentrum av Volda mellom 2.45 og 3.10 natt til søndag.

Nå utvider politiet også tidsrommet de ønsker tips fra, til klokka 02.00 til klokka 03.00, natt til søndag 3. desember.

– Mannen hadde på seg mørk caps, mørk jakke og lys bukse. I tillegg kan vi opplyse av han var liten av vekst og mørkhudet, sier etterforskingsleder Grete Hjelle ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Ifølge politiet er mannen observert springende i retning området ved torget. (Sitat slutt).

Hvorfor politiet ikke gikk ut med mannens etniske bakgrunn øyeblikkelig etter overfallet, slik at eventuelle vitner kunne få en mer helhetlig og detaljert beskrivelse, er ikke klart. Spesielt da politiet ønsket hjelp fra publikum «så raskt som mulig».

Eventuelle vitner kan dermed enten ha reist fra Volda etter helgen og således være svært vanskelig å komme i kontakt med.

Tettstedet Volda har opplevd flere grove og bestialske overfall og overgrep mot kvinner de siste årene. Blant annet skal en kvinne ha blitt rispet i ansiktet med kniv av fire mørkhudede menn i februar i fjor.

OPPDATERT kl. 18.38.

Den etterlyste mørkhudede mannen – som ikke er norsk statsborger – ble pågrepet igår ettermiddag i boligen sin i en av nabokommunene til Volda.

Fra SMP:

– Mannen ble avhørt på Volda og Ørsta lensmannskontor tirsdag kveld, og han vil bli fremstilt i tingretten med krav om varetektsfengsling, sier politiadvokat Cathrin Remøy i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet gikk mandag ut med signalement på mannen, og det har trolig bidratt til oppklaringen.

– Vi har fått mye hjelp fra publikum i løpet av de døgnene som har gått siden overfallet, og gode vitneforklaringer spilte en sentral rolle da de siste bitene falt på plass slik at vi kunne pågripe det vi tror er gjerningsmannen, sier lensmann Guttorm Hagen i Volda og Ørsta. (Sitat slutt).

Relatert: