«Beklager å si det men norske menn hadde aldri gjort dette! Det vet jeg»

BLOGGER: Bloggeren Anne Brith har skrevet om hvordan hun opplevde en kveld ute i Lillestrøm. (Foto: Annebrith.blogg.no).
INNENRIKS

Den kjente bloggeren Anne Brith har skrevet om hvordan hun opplevde å være ute på byen i Lillestrøm.

På utestedet hun og venninnen besøkte oppholdt det seg 10-12 utenlandske menn som aktivt forgrep seg seksuelt på mange av de kvinnelige gjestene. Kvinnen har i innlegget sitt påpekt at mennene ikke var etnisk norske, noe som har ført til saken har fått oppmerksomhet i media.

Fra annebrith.blogg.no:

Jeg har bodd 10 år i utlandet og reist verden rundt som flyvertinne i 3-4 av dem. Jeg har vært ung voksen i Amsterdam i en tid hvor det var bekymring fordi innvandringen var så stor. Altså jeg har fått min dose av forskjellige kulturer. Jeg har festet med alle mulige nasjonaliteter, men aldri i mitt liv har jeg blitt behandlet så jævlig som jeg ble i går i Lillestrøm.

Ettersom jeg ikke drikker så mye synes jeg ikke det er veldig greit å henge ved baren, men holder jeg meg for det meste på dansegulvet.

10-12 menn kom etterhvert også for å danse. Men de sto ikke sammen slik som alle andre gjør når de er sammen. De fordelte seg rundt om, klint inntil hver sin jente. Altså helt fremmende jenter/damer.

Jeg har ikke lyst til å spekulere i hvor disse mennene kom fra man de snakket jo engelsk så det var veldig tydelig at de ikke var norske. Og med mangelen på respekt for jenter kunne man jo nesten se at de ikke var norske. Jeg vet at jeg mulig får pes for å si dette men jeg mener det. Norske voksne menn hadde aldri oppført seg på denne måten.

De gikk fra jente til jente og klinte seg opp etter ryggen på dem. Stakkars jenter. Ufrivillig befølt på dansegulvet. Og så beruset at de faktisk ikke fikk det med seg.

To av dem ga seg ikke og plutselig kjente jeg en hånd oppover låret mitt. Han ene sto tett inntil meg og nærmest «tok meg bakfra»

Da fikk jeg nok og tente på alle pluggene. Jeg nærmest dyttet han i bakken og skrek til han: This is not OK!

Vet dere hvordan han reagerte?

Han bare flirte.

Tror dere han stoppet? Etter jeg nesten hadde dyttet han ned i gulvet?

Nei.

Det er seriøst noe av det verste jeg har vært med på. I alle mine år, med all festing jeg har vært med på og i alle land. Jeg vet nesten ikke hva det er som skjer med menn utenfor Europa altså. Respekten for kvinner virker å være totalt fraværende.

Jeg tenker litt på datteren min som skal vokse opp i dette. Og beklageligvis tenker jeg på hatet som bygger seg opp mot en viss type menn. Det hjelper ikke når man alltid ser at det er samme type menn som holder på slik. Fra samme kultur. Er det rart vi blir skeptiske?

Takk for alle utrolig fine tilbakemeldinger på dette innlegget. Nesten 100.000 mennesker har nå lest dette det siste døgnet. Jeg har skrevet et nytt innlegg for å svare på både kritikk, kjolevalg, hvorfor jeg ikke kontaktet vaktene og hva jeg faktisk mener og står for. (Slutt på innlegg).

(Dette er en forkortet versjon av innlegget).

Bloggeren har fått stor respons (Over 8.100 delinger så langt) og har skrevet et tilsvar.

Les innlegget: La oss kalle en spade for en spade!

Frieord har tidligere skrevet om kvinnelige bloggere som har opplevd å bli seksuelt trakassert.

Også TV2 har tatt opp temaet med seksuell trakassering av kvinner utført av personer med utenlandsk bakgrunn:

Relatert: