Avgjørelsen ble tatt etter at PST la frem sin trusselvurdering hvor man forventer at muslimer skal angripe markeringer i forbindelse med høytider, merkedager og helligdager.

Bergen sør politidistrikt må omdisponere mannskapene sine som er tilgjengelige på 17. mai, sier stasjonssjef Bård-Tore Norheim.

Det betyr at politiet ikke lenger kan beskytte 17. mai-toget til Kaland skole som går langs E39 i Fana.

Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av trusselvuderingen fra PST, som innebærer at politiet skal være kraftig til stede i Bergen sentrum og på Nesttun.

Les også: Barneskoler i Oslo får terroralarm

På en pressekonferanse sa PST-sjef Benedicte Bjørnland at de ser det som sannsynlig at Norge kan blir utsatt for et terrorangrep i løpet av de to nærmeste månedene.

Ifølge PST har man hevet dagens terrornivå og at Politidirektoratet vurderer bevæpning av politibetjentene.

Les også: Asylsøker tatt med hjemmelaget bombe i Oslo – PST overtar etterforskningen

Les også: Hussain (31) dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett – rekrutterte for terrorgruppen IS

Fra NRK:

– Det er sannsynlig at angrepene det siste året i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Russland og Sverige skaper en smitteeffekt også hos personer i Norge med ekstreme islamistiske sympatier. Demonstrasjon av hvor enkelt et angrep kan gjennomføres, fører til at slike personer ser at de kan utføre noe lignende, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

– Det blir stadig vanskeligere å ta seg inn i Syria og Irak for å slutte seg til ISIL og Al Qaida. ISIL og Al Qaidas oppfordringer om at sympatisører skal gjennomføre angrep mot mål der de måtte oppholde seg Vesten, blir derfor stadig mer aktuelle.

Les også: Muslimer ville massakrere barnehagebarn i Oslo

Hun påpeker at vi går inn i en periode med flere helligdager og merkedager.

– I norsk sammenheng har vi innledet den kristne høytiden påske, og vi nærmer oss mai-måned med mange merkedager og helligdager. ISIL har i dag, på palmesøndag, påtatt seg ansvaret for to angrep mot kristne kirker i Egypt. I den tredje utgaven av ISILs magasin i 2016, oppfordres det nettopp til angrep mot festivaler og markeringer i forbindelse høytider, merkedager og helligdager, sier Bjørnland. (Sitat slutt).

Leder av 17. mai-komiteen, Bodhild Fjelltveit sier at det har kommet flere reaksjoner etter at de fikk beskjeden fra politiet.

VIDEO: Ikke-muslimske barneskoleelever tvunget til å be til Allah – en del av den flerkulturelle læreplanen

Ifølge Fjelltveit skal de yngste barna også være svært lei seg. Men lokalsamfunnet skal ha feiring uansett. Fjelltveit sier at det istedenfor kan bli aktuelt å gå noen runder på fotballbanen med flaggene.

Relatert: