Asylsøkeren Tesfay Tekkie dømt for grov voldtekt i Trysil

TESFAY TEKKIE. Den 26 år gamle mannen fra Eritrea ble dømt til fengsel i fem år for en brutal overfallsvoldtekt
OVERFALLSVOLDTEKT

Den 26 år gamle asylsøkeren Tesfay Tekkie fra Eritrea er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i fem år for å ha knivskåret en norsk kvinne i ansiktet og voldtatt henne på en særdeles brutal måte. Tekkie skal ha tatt kontakt med den 27 år gamle kvinnen inne på et utested, men ble avvist. Han voldtok henne da hun var på vei hjem senere på natten.

Det var lørdag den 25. juli i år at den 27 år gamle norske kvinnen var ute en tur på byen i Trysil.

Tesfay Tekkie skal ha tatt kontakt med kvinnen inne på et utested og spurt om en røyk. Han skal også ha satt seg ned i nærheten av henne, men hun skal ha signalisert at hun ikke var interessert i kontakt.

TESFAY TEKKIE. Da han ble avvist på utestedet skal han ha fulgt etter kvinnen på vei hjemover og voldtatt henne.
TESFAY TEKKIE. Da han ble avvist av kvinnen på utestedet skal han ha fulgt etter henne på vei hjemover og voldtatt henne.

På vei hjem

Da kvinnen forlot utestedet  og gikk langs veien hjemover, skal Tekkie ha fulgt etter henne.

Hun hørte på musikk og pratet med en venn på Skype, da hun plutselig fikk en arm rundt halsen og ble dratt i bakken.

Hun skal ha gjort kraftig motstand, men Tekkie var for sterk til at kvinnen fikk kommet seg opp igjen. Han skal så ha tatt opp en kniv og skåret av henne klærne, samtidig som han rispet henne i ansiktet med kniven.

Les også: Mohamed Abdirisak Mohamed dømt etter gjengvoldtekt mot norsk 14-åring

Voldtatt

Ifølge rettsdokumentene skal Tekkie ha forsøkt å komme inn i alle kroppsåpningene på kvinnen, mens hun gjorde motstand. Han la derimot kniven på strupen hennes hver gang hun forsøkte å skrike eller gjorde for kraftig motstand.

På et tidspunkt skal han også ha dratt henne etter beina lenger vekk fra veien for å unngå å bli oppdaget, før voldtekten fortsatte.

Tekkie skal ha holdt i kniven under hele voldtekten og kvinnen skal ha fortalt retten at hun fryktet for sitt liv. Hele det grusomme marerittet for kvinnen skal ha vart i over 20 minutter.

Til slutt reiste Tekkie seg opp og gikk, men idet kvinnen kikket opp skal han på nytt ha gått til angrep på henne og dyttet hodet hennes ned i bakken, før han til slutt gikk sin vei.

Les også: Afrikaner overfalt, drapstruet og voldtok kvinne i Voss

Knivtruet

Tidligere på kvelden skal Tekkie også ha truet en norsk mann med kniv utenfor utestedet han var på.

Han skal ha spurt den norske mannen om han kunne bomme en røyk og om han hadde hasj. Da mannen sa at han ikke hadde hasj skal Tekkie ha dratt opp en kniv og veivet den foran ansiktet til nordmannen, før han gikk videre.

Dømt

Tekkie benektet først enhver befatning med saken, men da politiet konfronterte ham med sikre bevis i saken, valgte han å innrømme skyld. Han hevder derimot at han ikke husker noe fra selve overfallet og voldtekten.

Tesfay Tekkie ble av Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i fem år. I tillegg må han betale offeret oppreisningserstatning på 175.000 kroner.

Valgte å utelate voldtektsmannens bakgrunn

Både lokalavisen Østlendingen og NRK Hedmark og Oppland har valgt å utelate voldtektsmannens afrikanske bakgrunn i sine nyeste omtaler av saken.