Asylsøkere blokkerte gate i Kristiansand sentrum – truet med å brenne ned asylmottaket

SPERRET VEIEN OG TRUET MED BRANN: En gruppe asylsøkere fra Link sitt mottak i Dronningens gate i Kristiansand skapte uro på torsdag. (Foto: Google Streetview).
NORGE/ASYLPOLITIKK

En gruppe misfornøyde asylsøkere skal i 19-tiden på torsdag ha lagt seg ned i veien utenfor asylmottaket sitt og blokkert trafikken. Senere på kvelden måtte politiet tilkalles igjen da de truet med å brenne ned asylmottaket.

Det var i 19-tiden på torsdag at politiet måtte rykke ut på grunn av en ordensforstyrrelse i Dronningens gate i Kristiansand.

Fra Fædrelandsvennen:

– Det er en gruppe asylsøkere som driver en slags form for protest. De er frustrerte over at ting tar lang tid. De legger seg ned i veien. Vi er der og forsøker å fjerne dem fra gata, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

– Noen asylsøkere fikk utløp for sin frustrasjon ved å legge seg i veien og blokkere trafikken. De hadde gått bort fra veien da vi kom til stedet, sier innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet til Fædrelandsvennens reporter på stedet. (Sitat slutt).

Flere bilister måtte snu midt i gata fordi de ikke kom frem.

Det skal ha vært rundt 10 asylsøkere som gjennomførte aksjonen.

Etter å ha fjernet asylsøkerne fra gaten skal de ha returnert til asylmottaket som ligger i den samme gaten.

Men det hele var ikke over. For knapt halvannen time senere måtte politiet rykke ut på nytt. Denne gangen hadde asylsøkerne fremlagt alvorlige trusler om å brenne ned asylmottaket.

Politiet vurderte situasjonen som så alvorlig at de pågrep fire av asylsøkerne , i alderen 16-17 år, og satt dem i arresten. De ble imidlertid dimittert og vil bli avhørt på et senere tidspunkt.

Det er ikke klart hva som var foranledningen til gateaksjonen og branntruslene, men tidligere aksjoner fra asylsøkere har vært med bakgrunn i klage på maten, dårlige aktivitetstilbud, for lite lommepenger eller misnøye med TV og dataspill.

Mottaket drives av asylprofitøren Link.