Det som kan anses som en skjult trussel og press fra en offentlig politiker ble lagt ut på sosiale medier sent i går kveld. En sentral Ap-politiker og styremedlem i Vestby Arbeiderparti tok kontakt med blomstertkjeden Interflora og skrev om «De synes det var greit at så mange kunder kjøpte blomster» til Justis- beredeskap- og innvandringsminiter, Sylvi Listhaug.

Dere må ha registrert alle leveransene til Sylvi Listhaug i dag? En liten bjelle burde jo ha ringt?, fortsatte Ap-politikeren på sin offentlige Twitter-konto.

Les også: Lars Gule mener FrP har skylden for muslimsk ekstremisme

Bakgrunnen for saken er hvordan norske velgere har mobilisert for å vise Sylvi Listhaug sin støtte etter å ha blitt angrepet av rødgrønne politikere og massemedia de siste dagene. Angrepet på FrP-politikeren startet etter en melding hun la ut om fremmedkrigere og deres mulighet for dobbelt statsborgerskap i Norge. Arbeiderpartiet har vært et av partiene som har ønsket å la de muslimske terroristene få opphold og leve på norsk velferd selv etter å ha deltatt i krigsforbrytelser i Midtøsten.

Å sende blomster til Listhaug har blitt det norske folkets måte å vise henne sin støtte på. Arbeiderpartiet og deres politiske tilhengere hos de store mediehusene i Norge har imidlertid vinklet det slik at det kun er «høyreekstreme» som sender blomster, selv om dette beviselig er en falsk og svært alvorlig påstand. Listhaug har også mottatt svært grove trusler om drap og voldtekt fra navngitte personer på nett. Endog har en ennå ikke navngitt journalist i en avis i Nord-Norge skrevet at hun fortjener en løkke rundt halsen.

IKKE «NYNAZISTER»: Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen har gått ut og sagt at det var nynazister som startet blomsterinitiativet til Sylvi Listhaug. Men det er beviselig feil og en kvinne ved navn Ruth Marie fra Valdres sto bak. Dette har allikevel ikke hindret sentrale Ap-politikere og Inga Marte Thorkilden fra Sosialistisk Venstreparti, å kalle Ruth Marie for «rasist» på sin offentlige Twitter-profil. (Skjermbilde: VG).

Nå kontakter altså Arbeiderparti-politikere butikker og forretninger som sender blomster til ministeren og presser dem til å slutte.

Les også: Hvorfor Listhaug har rett og drapstruslene hun har mottatt

OPPDATERT KL. 11.13: I det Frieord skriver denne saken velger Inger Heidi Francker å slette tweeten sin som er lagt ut med bilde øverst.

KRITISK: Ap-politiker Inger Heidi Francker mener at Interflora burde se over forretningsskikken sin. Å sende blomster til Sylvi Listhaug burde være noe som «burde ringe bjeller» hos butikkjeden. (Foto: Twitter).

Les også: Miljøpartiet De Grønne-politiker kaller Sylvi Listhaug heks – vil gjeninnføre heksebrenning

Francker er forøvrig svært aktiv på sosiale medier.

Les også: TV2-reporter kalte FrP-velgere for «rotter»

«Alle som støtter og sender blomster til Sylvi Listhaug er rasister»

Men det er ikke bare Arbeiderparti-politikere som slår på stortromma og ønsker total lydighet. Også Sosialistisk Venstrepartis byråd for oppvekst og kunnskap (sic), Inga Marte Thorkildsen går ut på sin offentlige Twitter-profil og kaller alle som har støttet Sylvi Listhaug på nettet eller valgt å sende henne blomster for «rasister».

«RASISTER»: Å kalle hundretusenvis av nordmenn for rasister har så langt ikke fått noen konsekvens for Inga Marte Thorkildsen hos Sosialistisk Venstreparti. (Skjermbilde: Twitter).

Les også: Ap-politiker nekter å feire 17. mai – kaller Sylvi Listhaug nazist