Ap-politiker nekter å feire 17. mai og kaller Sylvi Listhaug nazist

Det brygger som vanlig opp til storm rundt 17. mai feiringen i Norge. Fra før har vi hatt flaggbruk, muslimske 17. mai-talere og bevæpning av politiet i barneparaden som har skapt debatter og avisoppslag før nasjonaldagen.

Denne gang er det en Ap-politiker som skaper oppstyr ved å opplyse om at han boikotter årets 17. mai-arrangement. Det betyr blant annet ifølge Gjermund Orrego Bjørndahl at han ikke kommer til flagge, gå i tog, rope «hipp hurra» eller holde en tale som han var bedt om.

Bjørndahl sin Facebook-side er full av innlegg om myndighetenes innvandringspolitikk, og politikeren mener at det er denne politikken som nå har ført til at han ikke ønsker å feire nasjonaldagen.

Innlegget

Mener FrP og regjeringen er nazister

Bakgrunnen til avgjørelsen er at Bjørndahl mener at den sittende regjeringens flyktningpolitikk kan sammenlignes med Adolf Hitler og det tredje riket sin propaganda og politikk.

– I sin tale til landsmøtet i FrP anklager Siv Jensen muslimske grupper for å være verre enn nazistene. Dette uten å selv reflektere over at hun og Listhaug er dem i europeisk politikk som nettopp er egnet til å sammenligne med nazistisk propaganda og politikk.

Bjørndahl innrømmer at han skrev det for å få oppmerksomhet.

Fra Agderposten:

– Når jeg skriver slike ting, så er det for å skape reaksjoner, for å skape debatt, fortsetter han.

– De fører en inhuman politikk som rammer de svakeste menneskene i verden. Da tenker jeg ikke minst på Sylvi Listhaugs retorikk og måte å fremstå på. Og dette har ingen ting å gjøre med at jeg ikke er glad i 17. mai. Jeg verdsetter norske tradisjoner og er stolt av grunnloven, sier Bjørndahl. (Sitat slutt).

AKTIVIST: Gjermund Orrego Bjørndahl er svært aktiv både politisk og på sosiale medier i asylbarnas sak. Han ønsker at alle som klarer å komme til Norge skal få permanent opphold. Han mener også at de vil bidra til velferdssamfunnet, ennå dette er en myte som er motbevist av økonomer og forskere de siste årene.
AKTIVIST: Gjermund Orrego Bjørndahl er svært aktiv både politisk og på sosiale medier i asylbarnas sak. Han ønsker at alle som klarer å komme til Norge skal få permanent opphold. Han mener også at de vil bidra til velferdssamfunnet, ennå dette er en myte som er motbevist av økonomer og forskere de siste årene. (Skjermdump Facebook).

Ingen støtte fra Ap-kolleger

Ordføreren i Arendal og partikollega Robert Cornels Nordli uttaler at dette er Bjørndahls personlige mening og at han ikke er kjent med noen i Arbeiderpartiet deler ståstedet hans.

Bjørndahl avslutter følgende til Agderposten:

– De som påstår at 17. mai ikke er politisk, har ikke skjønt bæret. Ingen dag er så politisk som den. Vi feirer Norges grunnlov. Hvis ikke dét er politisk, så vet ikke jeg. (Sitat slutt).

D
VIKTIGE VERV: Gjermund Orrego Bjørndahl er politiker for Arbeiderpartiet og jobber i Arendal kommune som leder av oppvekstkomiteen. Det hindrer ham ikke å omtale andre partier og politikere for nazister, samt skrive hetsende meldinger på sosiale medier. (Skjermdump Facebook).

Hets på nettet

Bjørndahl er ikke ukjent for useriøse uttalelser på nettet og kalte blant annet FrP for et «dusteparti» i forbindelse med partiets ønske om å fjerne en rekke lover og regler som er eksklusive for Norge og ikke finnes i andre europeiske land.

D
«DUSTEPARTI»: På to dager klarte Ap-politikeren å omtale FrP som «dustete» og «nazistisk», samtidig som han proklamerte at han boikotter 17. mai feiringen i år.

Her et lite utvalg av Bjørndahls innlegg og ekstreme «likes» på Facebook:

Helvete

Æ spyr

Koranen
KORANEN: Ap-politikeren omtaler Hege Storhaug sin bok som «rasistisk propaganda». Men koranen mener Bjørndahl imidlertid er akseptabel lektyre.

På sine sosiale medier så «liker» han blant annet den revolusjonære kommunistiske musikkgruppen Gatas Parlament, Lars Vaular (artisten som skrev «Hvem skjøt Siv Jensen»), diverse anti-Israelske grupper, kommunistiske grupper og massemorderen, rasisten og homofoben Che Guevara.

Che
LIKER MASSEMORDER: Che Guevara drepte personlig hundrevis av mennesker. Barn, kvinner, leger og lærere, ingen slapp unna hans blodtørstige ønske om et kommunistisk paradis. Homofile ble sendt i arbeidsleire. Han omtalte også mørkhudede som late og uten mulighet for å skape noe som helst. Dette er en person Bjørndahl har trykket «liker» på.