Ap-politiker klager over kritthvitt kommunestyre

TROMSØ. Jarle Heitmann, som er gruppeleder for Arbeiderpartiet i Tromsø kommunestyre, mener politikerne i Tromsø må ta selvkritikk fordi de aller fleste i kommunestyret har etnisk norsk bakgrunn.
INNENRIKS/RASISME

Arbeiderpartipolitikeren Jarle Heitmann kom med uttalelsen etter at representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet var uenig i et forslag om å opprette et integreringsråd for Tromsø kommune.

Det var administrasjonen i Tromsø kommune som la fram et forslag om å opprette et integreringsråd, skriver ITromsø.

Det ble derimot uenighet i formannskapet, og Høyre og Frp så ikke vitsen med et integreringsråd.

Les også: Tre afrikanere siktet for gjengvoldtekt av Tromsø-kvinne

Jarle Heitmann (Ap) mente derimot at man risikerte dårligere politiske beslutninger hvis man ikke hadde et integreringsråd som kunne bedre dialogen med Tromsøs 9.000 personer med innvandrerbakgrunn.

– Målet med rådet er å oppnå dialog med en gruppe som ikke har nok representasjon i kommunen. For å sette det på spissen, så har vi et kritthvitt kommunestyre i Tromsø kommune. De aller fleste er hvite med norsk etnisk bakgrunn. Der må nok vi som politikere, inkludert mitt eget parti, ta selvkritikk for ikke å sette nok folk med innvandrerbakgrunn på listene til lokalvalget. Men all den tid det ikke skjer, trenger vi et slikt utvalg, sier Heitmann til ITromsø.

De to største innvandrergruppene i Tromsø er derimot også hvite. De består av russiske og polske innvandrere.

Les også: Utvist asylsøker fra Kongo drepte Tromsø-kvinnen Linn Olsen Uteng

Forslaget til et integreringsråd ble til slutt vedtatt i formannskapet med syv mot ni stemmer.

Relatert: