Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, tidligere ordfører og medlem av Europarådet, Lise Christoffersen, går nå ut i riksmedia i Norge og advarer mot en farlig utvikling i de flerkulturelle miljøene i Drammen.

DÅRLIG POLITIKK: Lise Christiensen innrømmer at fremtiden ser mørk ut for det flerkulturelle Drammen. (Foto: Arbeiderpartiet).

Christoffersen, som tidligere var ordfører i Drammen og jobbet for å bosette ikke-vestlige innvandrere i byen, innrømmer nå at det flerkulturelle prosjektet står i fare for å bryte sammen.

Les også: Barneskole i Drammen tilbyr kun halal-mat til sine elever

Hun frykter at den urolige situasjonen i Tyrkia nå har spredt seg til Norge og spesielt til Drammen, som har en stor andel innbyggere med bakgrunn fra det muslimske landet.

Tyrkere som er internt uenige om den tyrkiske presidenten Erdogan, samt kurderne som ønsker en egen stat, krangler og drapstruer hverandre på offentlige plasser som skoler og restauranter i Drammens-området.

Fra Dt.no:

– Det er ikke tilfeldig at det ikke er etniske konflikter i Norges innvandrerby nr. to. Desto mer fortvilende at konflikten i Tyrkia nå sprer seg til vår kommune, slik vi også ser at det skjer i andre land, sier Christoffersen.

– Unger som tidligere lekte sammen, leker ikke sammen mer, sier AP-politikeren.

– Min drøm for Drammen, er at vi kan vise resten av verden at det er mulig å leve fredelig sammen, tross tidligere konfliktlinjer, basert på tillit og respekt, sier Christoffersen.

– Jeg er ikke superoptimistisk nei, sier hun. (Sitat slutt)

Les også: Tyrkisk Ap-politiker i Drammen ber andre tyrkere boikotte lokalavis

FLERKULTUR: Fjell i Drammen er et svært flerkulturelt område. Nå har konfliktene i det tyrkiske miljøet kommet så langt at man drapstruer hverandre og har konflikter på restauranter. Barn har også blitt dratt inn i den muslimske konflikten. (Foto: Bydel Fjell/Drammen).

Les også: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

Ifølge den tidligere Ap-ordføreren så skal hun ha fått henvendelser om at konfliktene går dypt i de tyrkiske miljøene i byen. Familier, tidligere venner og barn og unge snakker ikke lenger med hverandre og barn unngår å møtes for å leke.

Det er så mange tyrkere i Drammen at Erdogan-støttespillere sist måned sendte ut politikere fra Tyrkia som besøkte sine landsmenn for å bedrive valgkamp.

Les også: Personer av ikke-norsk opprinnelse preger korrupsjonsskandale i Drammen

Store problemer i Drammen

Men det er ikke bare som følge av konflikten i Tyrkia at Drammen kommer i nyhetene. ABC nyheter kunne i 2016 melde at «Trusler med kniv, spark i ansiktet og verbale drapstrusler er bare noe av det lærerne på skolene i Drammen opplever i arbeidsdagen, viser innrapportering fra lærerne.»

NRK kunne i 2011 rapportere at politikere i Drammen ønsket å bruke barnevernet mot foreldre for omsorgssvikt. Årsaken skal være at barn født i Norge startet barnehagen og skolen uten å kunne norsk.

Nettavisen kunne i 2014 melde følgende: «Drammen på verstingliste – Sju av ti innvandrergutter dropper ut». Spesielt var fokuset på tyrkiske familier.

Les også: Butikkeier i Drammen dømt for seksuelle handlinger mot tre 14 år gamle jenter

Fra Nettavisen:

– Tyrkere som har innvandret til Norge har gjennomsnittlig lav utdannelse og har mindre tradisjon for å sette utdannelse i fokus på samme måte som foreldre fra for eksempel Kina. Og her ligger det nok en ekstra utfordring for Drammen, sier han. (Sitat slutt).

Frieord kunne i fjor melde om kaotiske og «svenske» tilstander under Halloween-feiringen, da innvandrerungdom gikk amok og kastet molotov-cocktails, steiner og fyrverkeri mot blant annet butikker.

Fra Frieord.no:

følge politiet i Søndre Buskerud var det regelrett «svenske tilstander» på mandag i forbindelse med Halloween-feiringen i Drammen. – Dette har gått over støvleskaft, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas. Ungdom fra det svært invandrertette området Fjell skal blant annet ha kastet stein og egg mot politiet, kastet molotov-cockatiler mot en barnehage, samt ha beskutt en kiosk med fyrverkeri. (Sitat slutt).

Relatert: