Ap-politiker 2016: «Sylvi Listhaug er en nazist». 2017: «Sylvi Listhaug er en jævla rasistkjerring!»

ARBEIDERPARTIET: Gjermund Orrego Bjørndahl har tidligere kalt Sylvi Listahug nazist. Nå kaller han integegreringsministeren en "Jævla rasistkjerring". (Foto: Facebook).
INNENRIKS

Arbeiderpartipolitikeren og leder for oppvekstkomiteen i Arendal, Gjermund Orrego Bjørndahl, gikk ut på sin Facebook-profil og kalte FrP-poitiker Sylvi Listhaug for en "jævla rasistkjerring".

Gjermund Orrego Bjørndahl fra Arendal er i mediene igjen.

Denne gangen skal han ha kommentert på integreringsministerens Facebook-side.

Les også: Miljøpartiet De Grønne-politiker kaller Sylvi Listhaug heks – vil gjeninnføre heksebrenning

ARBEIDERPARTIET: Gjermund Orrego Bjørndahl representerer Arbeiderpartiet. (Skjermbilde/Facebook).
LINKEDIN: På LinkedIn står Bjørndahl oppførst som kommunestyrerepreentant, tidligere kommunpartileder og sentralstyremedlem i AUF. (Skjermbilde/LinkedIn).

Les også: Eks-terrorist Lars Gule mener FrP har skylden for muslimsk ekstremisme

Fra VG.no:

Ap-politikeren viser forståelse for at mange vil reagere på språkbruken hans, men sier selv at dette er «min måte å uttrykke meg på».

– Burde en som deg, en politiker med flere verv og lærerjobb, bruke en slik språkbruk i sosiale medier?

– Det er en debatt i seg selv om hva man kan si og hva slags ordbruk man kan bruke. Jeg forstår at det er noe man kan diskutere, sier Bjørndahl, før han legger til:

– En statsråd som Listhaug, som til de grader snakker andre ned gjennom sin retorikk og politikk, må tåle den typen uttalelser. (Sitat slutt).

Bjørndahl nekter imidlertid å beklage uttalelsen.

Fra Dagsavisen:

Bjørnhaug som blant annet sitter i bystyret i Arendal for Arbeiderpartiet og jobber som lærer, sier han ikke beklager utspillet.

 – Nei, overhodet ikke. Den uttalelsen, som jeg mener jeg kan forsvare, står jeg 100 prosent inne for, sier Bjørndahl til avisa. Han sier også at han mener at Listhaug, «som til de grader snakker andre ned gjennom sin retorikk og politikk, må tåle den typen uttalelser.»
Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Nettavisen at hun mener Bjørnhaugs ordbruk ikke hører hjemme i det politiske ordskiftet.

– Nå skal jeg aller først ta en prat med ham. Dette tolererer vi absolutt ikke, sier hun til avisa. (Sitat slutt).

Det blir også spekulert om Bjørndahl var under påvirkning av rusmidler da han skrev innlegget på Facebook. Dette tilbakeviser imidlertid læreren ved Sam Eyde videregående skole.

FLYKTNINGBARN: Bjørndahl (t. h. med briller) er en svært aktiv flyktningaktivist og er her avbildet med nyankomne flyktningbarn i Norge. Bak i bildet kan vi skimte Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre. (Foto: Facebook).
MINDREÅRIGE ASYLSØKERE: Bjørndahl har stilling som fast profesjonell verge for enslige mindreårige asylsøkere gjennom Fylkesmannen i Aust-Agder og Vest-Agder. (Skjermbilde/LinkedIn).

Les også: TV2-reporter kaller FrP-velgere for “rotter”

«Sylvi Listhaug er nazist»

I fjor gikk den profilerte Arbeiderpartipolitikeren og læreren ut på sosiale medier og kalte regjeringens politikk for «nazistisk».

Det var i april 2016 at flyktningaktivisten gikk ut og sa han ikke skulle feire 17. mai, fordi den norske regjeringen ifølge ham «førte den mest menneskefiendtlige politikken i Europa».

Han gikk også da ut mot Listhaug og mente at hun bedrev «nazistisk propaganda og politikk».

Fra Bjørndahls Facebook-innlegg:

– I sin tale til landsmøtet i FrP anklager Siv Jensen muslimske grupper for å være verre enn nazistene. Dette uten å selv reflektere over at hun og Listhaug er dem i europeisk politikk som nettopp er egnet til å sammenligne med nazistisk propaganda og politikk. (Sitat slutt).

2016: Slik så det ut på Gjermun Orrego Bjørndahls Facebookside i april 2016. (Skjermbilde/Facebook).

Bjørndahl har i tillegg til verv som Arbeiderparti-politiker også stillingen som leder av oppvekstkomiteen og jobber til daglig som lærer på Sam Eyde videregående skole i Arendal, hvor han har norsk, historie og samfunnsvitenskap som fag.

VIKTIGE VERV: Gjermund Orrego Bjørndahl er politiker for Arbeiderpartiet leder av oppvekstkomiteen i Arendal kommune og lærer på Sam Eyde videregående skole. Det hindrer ham ikke å omtale andre partier og politikere for nazister, samt skrive hetsende meldinger på sosiale medier. (Skjermbilde/Facebook).

Du kan lese Frieords omtale av Bjørndahls tidligere hets her:

Ap-politiker nekter å feire 17. mai og kaller Sylvi Listhaug nazist

Han skal i oktober i fjor også ha vært involvert i en offentlig krangel med en en annen politiker og måtte da gå ut med en unnskyldning for det som blir beskrevet som personangrep overfor bystyret i Arendal.

Her er noen av Bjørndahls uttalelser og bevegelser på på nettet:

KORANEN: Ap-politikeren omtaler Hege Storhaug sin bok som “rasistisk propaganda”. Men koranen, som omtaler kvinner som mindre verdt enn menn og oppfordrer til drap på ikke-troende, mener Bjørndahl imidlertid er akseptabel lektyre. (Skjermbilde/Facebook).
LIKER MASSEMORDER: Che Guevara drepte personlig hundrevis av mennesker. Barn, kvinner, leger og lærere(!), ingen slapp unna hans blodtørstige ønske om et kommunistisk paradis. Homofile ble sendt i arbeidsleire. Han omtalte også mørkhudede som late og uten mulighet for å skape noe som helst. Dette er en person Bjørndahl har trykket “liker” på. (Skjermbilde/Facebook).