Det brygger opp til kamp mellom Antirasistisk Senter og Human Rights Service.

Det hele startet for under to uker siden da leder for HRS, Hege Storhaug, gikk ut og ba sine lesere om å sende inn informasjon om moskéer i sine nærområder.

Les også: Politikere ønsker moské velkommen til Vadsø

Les også: FBI terror-ekspert: Flesteparten av moskéene i USA er endel av et «jihadistisk nettverk»

Forespørselen så slik ut:

Fra HRS.no:

Vi ønsker at du sender oss informasjon om følgende:

  1. Moské åpnet hvor (hvilken bygning ble overtatt, eventuelt om det er nybygg), og når den ble åpnet.
  2. Navnet på moskeen.
  3. Husk: Begrepet «kulturforening» eller «cultural centre» er det samme som moské.
  4. Husk også: Vi snakker ikke om moskeer med kupler og minareter, men forsamlingshus som fungerer som moské.

Vi tar gjerne imot foto av bygningen.

Husk også: I større byer er det flere moskeer. Bare i Oslo og Akershus er det 69 av dem nå.

Hvis du vil hjelpe oss å lage en mest mulig komplett oversikt over moské-Norge, send epost til [email protected]. Anfør i emnerubrikken «moskeer». (Sitat slutt).

Les også: Muslimer tar over norske fengsler – truer, slår og tvinger islam på medfanger

Les også: Norge har fått sin første imam i Forsvaret – Najeeb ur Rehman Naz innsatt

DØMT FOR TERROR: Stadig flere muslimer som har kommet til Norge eller er født av muslimske foreldre vender seg til radikal islam. Pakistaneren Ishaq Ahmed, (24), er dømt til fengsel i åtte år av Oslo tingrett. Norske medier omtaler mannen feilaktig som “nordmann”. (Foto: PST).

Les også: Europol: 5.000 muslimske terrorister oppholder seg i Europa

Les også: Sjokkstudie: 25 prosent av muslimske elever i norge støtter terrorgruppen IS

Her er tre videoer som viser hvordan media har tatt med skjult kamera inn i moskeer i England og Sverige og hvordan man opplever at imamene sier en ting for offentlig kamera, og en annen ting når kameraet er borte.

Det må aksepteres at dette også er noe som skjer i Norge.

Norske medier tar tak i HRS sitt initiativ

Saken fikk oppmerksomhet i blant annet Nettavisen hvor Storhaug forklarte initiativet:

Fra Nettavisen:

Storhaug avviser i den samme artikkelen at moskeene er «fredelige bedehus». Hun siterer ordføreren i Belgias hovedstad Brussel som har sagt at «alle vet alle moskeer i Brussel er kontrollert av salafister».

Les også: Ordfører innrømmer: Samtlige moskeer styres av islamister

Les også: Østerrike: Fengsel må bygge moské for fangene – 50 prosent er muslimer

Les også: Muslimer i Florø vil ha hjelp fra Saudi-Arabia til å bygge moské

Salafistene representerer en ytterliggående retning i islam. Dette er Store norske leksikons definisjon:

«Salafisme viser til en moderne puritansk og reformistisk tilnærming til islam som legger avgjørende vekt på å vende tilbake til en bokstavelig tolkning av de islamske grunnlagstekster Koranen og hadith og ønsker å «renske» islamsk tro og praksis for det som anses som «ikke-islamske» elementer.» (Sitat slutt).

Les også: Vil ha muslimsk museum med kuppel og minaret i Oslo

Les også: Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler

FÅR STØTTE: Hege Storhaug og HRS får overveldende støtte fra Nettavisens lesere i en undersøkelse om saken. Hele 92 prosent av de over 21.000 som har deltatt så langt mener at det er greit at man kartlegger moskeer i Norge. Kun 6 prosent sier nei. (Skjermbilde Nettavisen.no).

Les også: Drammen: Musimer kjøpte kapell – rev ned korset og gjorde bygget om til moské

Les også: Får muslimsk gravplass og Nord-Norges største moské i Hammerfest – lurte lokalavisen og befolkningen

Sultan og Antirasistisk Senter på banen

Dette ble fulgt opp med et intervju med den kontroversielle Miljøpartiet De Grønne-politikern og tidligere leder for Islamsk Råd, Shoaib Sultan:

Fra Nettavisen.no:

Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk Senter og tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, frykter en liste over muslimske trossamfunn kan misbrukes av islamfiendtlige krefter.

– En skremmende og farlig kartlegging, sier Sultan (Sitat slutt).

Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan har tidligere oppfordret nordmenn og ikke-muslimer som vil konvertere til islam om å kontakte den beryktede Rabita-moskeen i Oslo sentrum.

Moskeen er mest kjent for å ha huset selvmordsbombere og vært tilholdssted for terrorettersøkte nordmenn.

Les også: Muslimske og arabiske navn i den norske almanakken

Les også: Nytt kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

ANTIRASISTISK SENTER OG RABITA-MOSKEEN: En melding på ARS sine nettsider forteller om hvordan nysgjerrige nordmenn kan ta kontakt med Rabita-moskeen på Calmeyers gate i Oslo. Her har flere radikale muslimer og terrorettersøkte nordmenn hatt tilhold.

Les også: Shoaib Sultans tidligere organisasjon terrorstemplet

Les også: 16-åring henrettet med mange skudd på bussholdeplass i Sverige – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

Sultan selv har vært i medienes søkelys. Frieord skrev om rådgiveren i ARS, som også er politiker i Miljøpartiet De Grønne, i septemeber, 2014, da han sto på liste som ordførerkandidat i Oslo:

Omstridt muslim ønsker å bli ordfører i Oslo

Den tidligere generalsekretæren i Islamsk Råd, stiller som kandidat for Miljøpartiet De Grønne. Sultan har vært i medienes søkelys en rekke ganger de siste årene for kontroversielle uttalelser samt koblinger til radikale miljøer i Oslo.

KONTROVERSIELL: Den muslimske MDG-kandidaten er klar for ordfører-rollen i Oslo.

Shoaib Sultan er i nyhetene igjen. Denne gangen skal den muslimske miljøpolitikeren og rådgiver med fokus på ekstremisme hos Antirasistisk Senter, ha satt seg som mål å bli Oslos første muslimske ordfører.

Det skapte overskrifter i media og stort engasjement på sosiale medier når Sultan ble valgt som formann i 17. mai-komiteen i 2013. Mye av dette på grunn av hans heller tvilsomme politiske karriere som generalsekretær for Islamsk Råd og ansettelse hos den venstreekstreme organisasjonen Antirasistisk Senter.

Shoaib Sultan skal også ha brukt tiden sin hos Antirasistisk Senter til å skrive brev til arbeidsgivere til samfunnsdebattanter som han mener ikke har de riktige meningene, samt å vikle seg inn i Facebook-debatter som er av heller tvilsom karakter.

Islamsk Råd Norge kom for alvor i nyhetene i Norge da Shoaib Sultan satt som generalsekretær for organisasjonen i perioden 2007 – 2010. Det var under en debatt om islam og homofili at Sultan på vegne av organisasjonen nektet å ta avstand for dødsstraff for homofile, og mente de måtte rådspørre seg med imamer og muslimske lærde i Iran før de kunne svare på dette.

HENGT: To tenåringsgutter, Ayz Marhoni og Masmous Asgari, ble hengt i Iran i 2005 etter påstått homoseksuell aktivitet. Shoaib Sultan nektet i 2007 å fordømme Irans dødsstraff i slike saker.

Antirasistisk Senter har en lang historie bak seg med tett samarbeid med voldelige venstreekstremister og har også ofte delt både scene og lokaler sammen med blant annet det voldelige Blitz-miljøet, samt deltatt i arrangementer som har utartet seg til voldelige sammenstøt med politiet og motdemonstranter.

ANTIRASISTISK SENTER OG BLITZ: Antirasistisk Senter har ved flere anledninger delt scene med de voldelige venstreekstremistene i Blitz, her representert ved tidligere leder Kari Helen Partapouli, med den dømte Stein Lillevolden synlig i bakgrunnen.

Antirasistisk Senter ble etter terrorangrepet på Utøya i 2011 tatt i å lyve om påståtte angrep mot muslimer og innvandrere på gatene i Oslo i timene etter bomben i regjeringskvartalet. Senteret ved daværende leder, Kari Helene Partapouli, gikk ut i media og mente at en rekke rasistiske overfall hadde funnet sted, utført av sinte nordmenn mot uskyldige innvandrere.

Det hele ble senere avslørt av blant annet Aftenposten og politiet i Oslo som en gedigen løgn.

Al-Qaida terrorist og Miljøpartiet De Grønne-kandidat

I hardt vær

Shoaib Sultan var først ute i hardt vær når han som generalsekretær for Islamsk Råd i 2007, nektet å svare på spørsmålet om han fordømmer Irans henrettelser av homofile.

ETTERSØKT: Miljøpartiet De Grønne-kandidat i Oslo og voldelig blitzer, Anders Cameroon Østensvig Dale (35), er nå ettersøkt av de fleste europeiske etterretningstjenestene for sin tilknytning til Al-Qaida. (Foto: Privat)

Frieord.no kunne også tidligere i sommer fortelle om hvordan en listekandidat hos Miljøpartiet De Grønne, med fortid i det venstreekstremistiske Blitz-miljøet, nå står på terrorlisten til det amerikanske etterretningsvesenet. Det skal være Anders Cameroon Østensvig Dale (35) fra Nesodden som skal ha tilsluttet seg terrororganisasjonen al-Qaida etter å ha konvertert til Islam i 2007/2008 en gang.

Dale skal ha vært aktiv i Miljøpartiet De Grønne og sto på deres valglister under kommunevalget i 2007. I dette partiet finner vi blant annet ekspert på høyreekstremisme og kontrajihadiske miljøer i Norge, Øyvind Strømmen og altså rådgiver med fokus på ekstremisme hos Antirasistisk senter, Shoaib Sultan.

MILJØPARTIET: Den nå terrorettersøkte nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha stått på valglistene til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Det samme partiet har blant annet Øyvind Strømmen og Shoaib Sultan som medlemmer.

Rabita-moskeen

Rabita-moskeen i Oslo har ledere som har vært med i radikale kommunistiske organisasjoner, blant annet Hossam Baliklani, som før han tok over Rabitas Unge, var leder av Rød Ungdom Oslo. En tidligere styreleder ved moskeen, Mohamed Farah, skal ha vært medlem av den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah. Moskeen skal også ha invitert rasistiske og ekstreme forelesere fra England som støtter Det Muslimske Brorskapet, en fundamentalistisk og islamistisk gruppe.

Organisasjonen Human Rights Service har ved flere anledninger tatt opp disse forbindelsene mellom venstreekstremister og islamister: «Ekstremismen i Rabitamoskeen sprekker opp «.

En selvmordsbomber fra Tunisia som har bodd i Norge og frekventerte Rabitamoskeen, drepte seg selv og åtte andre i et selvmordsangrep i Bagdad 2. juni i år. Dette hindrer ikke Antirasistisk Senter i å reklamere for moskeen i Calmeyersgate i Oslo.

Anders Cameroon Østensvig Dale, som er nevnt ovenfor skal ha frekventert Rabitamoskeen hyppig i tiden før han forsvant fra Norge og havnet på terrorlister verden over. (Slutt på artikkel).

Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter med nye kontroverser

Som vist ovenfor så har muslimske og venstreekstreme grupper i Norge funnet hverandre i ulike organiasasjoner og samarbeider tett.

Den siste skandalen hos ARS var da nåværende leder, Rune Berglund Steen, nylig ansatte en skribent som beveger seg i revolusjonære kommunistske miljøer og som offentlig gikk ut og ønsket å bruke syre mot uskyldige mennesker under et arrangement på Eldorado Bokhandel i mai.

OPPFORDRER TIL TERROR: Martin Knutsens Facebook-innlegg. Innlegget har blitt fjernet fra Facebook etter at saken fikk oppmerksomhet på nettet. Bruk av syre i ansiktet på uskyldige er også noe som er vanlig i muslimske land mot kvinner og barn som ikke holder seg innenfor islamske lover. (Skjermbilde Facebook).

ARS og Steen har ikke sparket journalisten, Martin Knutsen, og har fremdeles hans artikler liggende ute på sin nettside, selv etter avsløringen.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter vil bruke smørsyre mot politiske motstandere

DAGLIG LEDER: Rune Berglund Steen er daglig leder hos Antirasistisk Senter. Steen har valgt å ikke sparke en ansatt som har oppfordret til politisk vold. Dette bryter med vedtektene som benyttes til å tildele organisasjonen offentlige midler fra norske myndigheter.

Relatert: