Den kjente islamkritikeren Max Hermansen som har stått bak de mye omtalte Pegida-demonstrasjonene i Oslo denne vinteren, opplevde natt til søndag å få sin butikk vandalisert.

Det spekuleres om noen i tilknytning til Blitzhuset eller det ekstrem-kommunistiske Tjen Folket-miljøet står bak. Men også seriøse og statsstøttede partier og organisasjoner som partiet Rødt og Antirasistisk Senter har vært med på å piske opp en hatsk stemning mot Hermansen.

Nå sier læreren at han ikke tør å ha butikken lenger.

Fra VG.no:

– Det jeg tenker er at nå må jeg stenge antikvariatet med umiddelbar virkning. Jeg vil ikke risikere at jeg eller noen andre som jobber det kan få en molotov-cocktail eller bensinbombe kastet inn av vinduet. Det kan potensielt være dødelig, sier Hermansen til VG. (Sitat slutt).

«Nazisvin» og «Nazi»

De kjente venstreekstreme slagordene «nazisvin» og «nazi» som kun brukes av ytterliggående kommunistiske grupper og voldelige antirasister, kunne sees over hele butikkfasaden.

D
MÅ STENGE: Skolelæreren Max Hermansen har mottatt drapstrusler fra muslimer og antirasister de siste månedene. Han har mistet en lærerjobb som følge av engasjementet mot radikal islamisme. Nå har han fått sin butikk vandalisert. (Foto: Skjermbilde ABCnyheter.no).
D
ANTIRASISTER OG NAZISTER: Dagens antirasister oppfører seg som gårsdagens nazister. (Foto: Butikk i Oslo på 1930-tallet).

De samme gruppene som står bak vandaliseringen, har ved flere anledninger prøvd å utøve vold mot Max Hermansen og deltakerne på Pegida-Oslo demonstrasjonene som har vært gjennomført de siste månedene. Kun resolutt innsats av politiet stoppet antirasistene, som istedenfor kastet snøballer, steiner og mynter mot de fredelige demonstrantene.

Tør ikke anmelde

Politiet sier at Max Hermansen må anmelde forholdet skriftlig på Grønland politistasjon, men Hermansen sier han ikke tør dette på grunn av trusselsituasjonen rundt ham nå.

– Det er rett og slett for farlig.

Butikken ligger på Grünerløkka og alle de ansatte mister nå jobben sin.

Relatert:

– Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

– Flere hundre antirasister angrep Wienerball

– 600 antirasister raserte Dresden sentrum

– Svensk kunstner brutalt mishandlet av antirasister

– Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet