Ålesund-mann brutalt mishandlet av tre utenlandske menn – måtte flys til Trondheim

SLÅTT NED: En Ålesund-mann i 30-årene skal andre påskedag ha blitt brutalt mishandlet av det politiet beskriver som tre utenlandske menn uten forbindelser til byen. Overfallet skjedde på St. Olavs Plass i sentrum av byen. (Foto: Wikimedia Commons).
ÅLESUND/VOLD

Ålesund har på nytt blitt rystet av brutal vold på gaten. Denne gangen skal en mann i 30-årene ha blitt så alvorlig skadet at legene på sykehuset i Ålesund bestemte at mannen måtte flys til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Det var klokken 05.30 på mandag morgen at en mann i 30-årene skal ha blitt funnet ved en benk under Hellebroa i Ålesund.

Mannen skal ha blitt banket opp det som beskrives som «flere gjerningsmenn» ved St. Olavsplass. Etter overfallet klarte mannen å gå ca. 200 meter før han segnet om.

Han skal ha blitt funnet av tilfeldig forbipasserende.

Les også: Slapp fengselsstraff i voldssak i Ålesund fordi han var asylsøker

Fra Smp.no:

Det var tidlig 2. påskedag at en mann i 30-åra ble funnet skadet ved Hellebroa i Ålesund og sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sjukehuset i Ålesund opplyste tidlig at mannen hadde alvorlige hodeskader og at tilstanden var uavklart.

Politiet på Sunnmøre opplyste imidlertid på Twitter utpå dagen at voldsofferet tilsynelatende ikke var alvorlig skadet.

– Mannen ble først fraktet til Ålesund sjukehus med mistanke om hodeskade. Vurderingene som ble gjort der førte til at vedkommende ble sendt videre med luftambulanse til St. Olavs Hospital, sa operasjonsleder Borge Amdam hos politiet på Sunnmøre til smp.no mandag. (Sitat slutt).

Les også: Utenlandsk gjeng overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

Den skadede mannen skal ha møtt tre menn på et utsted i Ålesund og så blitt med til et nachspiel. Angrepet skal ha hatt bakgrunn i en krangel om penger.

Politiadvokat Mathias Häber forteller at overfallsmennene ikke er norske, men skal ha kommet til Ålesund som studenter fra et «Vesteuropeisk land». Deres nasjonalitet er ikke oppgitt. De tre skal ha blitt pågrepet i 12-tiden dagen etterpå etter tips fra vitner og bruk av overvåkingskameraer i området.

Den mishandlede mannen skal ha vært på besøk hos sin familie i påsken.

Les også: Utlendinger slo og sparket tilfeldig forbipasserende i Kristiansand sentrum

Vold på gaten i Ålesund

Det er ca. to år siden den 52-årige Øyvind Frøland ble slått blind på det ene øyet av en gruppe utenlandske personer.

BLIND VOLD I ÅLESUND: 52-årige Øyvind Frøland ble slått blind på det ene øyet av en gruppe utenlandske personer for to år siden. (Foto: Privat).

Les også: Utenlandsk gjeng angrep nordmenn i Oslo – fikk lav straff pga. lav IQ

Fra Frieord.no:

Det var natt til forrige lørdag at 52-åringen hadde tatt et par pils med noen gode venner. Etterhvert bestemte han seg for å reise ut på byen med en venninne. Øyvind Frøland er glad i å synge og sammen med venninna dro de til karaokebaren «Mølla», i sentrum av Ålesund.

Når kvelden var over ventet Øyvind på en drosje utenfor karaokebaren. Plutselig blir han omringet av en gruppe utenlandske personer. De spør ham om røyk. Øyvind sier han ikke har noen.

Les også: Utlendinger slo tilfeldige med flasker i hodet på Lillehammer

SLÅTT NED: Her på gaten utenfor karaokebaren Mølla i Ålesund sentrum, skal Øyvind Frøland ha blitt uprovosert slått ned. Resultatet er total blindhet på det ene øyet. (Foto: Google Streetview).

Les også: Oslo: Innvandrergjeng knuste ansiktet til norsk mann med murstein

Men dette betyr ingenting for gjengen som omringer ham. Øyvind faller til bakken når en av personene i gruppen blokkerer veien for ham. Plutselig blir han overfalt og slått brutalt. Han vet ikke hvor mange som slår, men sier til avisen smp.no at det er minst to personer direkte involvert i volden mot ham.

– Det første slaget treffer rett mot det høyre øyet med voldsom kraft, forteller Frøland til smp.no.

Les også: Norsk skoleelev slått til blods av utlendinger på skole i Trondheim

Han forteller videre:

– Heldigvis kom det noen til som ringte til politiet. De var der raskt og tok meg med rundt hjørnet av bygninga. Der sto ei større gruppe unge og det var flere politibiler der, forteller Frøland. Han blei frakta med ambulanse til Ålesund sjukehus etter hendelsen.

– Smertene var enorme. Jeg har aldri før hatt så vondt. Selv om jeg knapt har synlige blåmerker, brente det på øyet, sier han.

Les også: Utvist asylsøker gikk berserk i kirketårn i Ålesund

– Etter å ha blitt sett på av flere øyeleger blir jeg sendt med ambulansefly til Trondheim. Dette var mandag denne uka. Tirsdag, altså i går, blei jeg så sjekka av spesialister der. Meldinga jeg har fått er at øyet er så skada, at de ikke kan gjøre noe. At det er så stor blødning, at de ikke kan gå inn. Synet på høyre øye er tapt, men hendigvis ser jeg stadig bedre på det venstre, sier ålesunderen. Etter å ha tatt rutefly tilbake til Vigra og vært innom Ålesund sjukehus igjen, er han nå utskrevet.

En kvinne i slutten av tenårene og en mann 20-åra av utenlandsk opprinnelse skal være pågrepet og er siktet i saken. (Sitat slutt).

Les også: Stavanger rammet av epidemi av utenlandsk gatevold – eldre personer brutalt slått ned