Afrikaner gikk amok på bensinstasjon i Lillehammer – knuste inventar for 100.000 kroner

PÅGREPET: Politiet i Lillehammer hadde hendene fulle med en rabiat afrikansk mann i helgen. (Foto: Skjermbilde video/TV2.no).
INNENRIKS/VANDALISME

En 22-årig afrikansk mann gikk natt til lørdag amok på en Shell-stasjon i Lillehammer sentrum. Han skal ha knust pølsedisken, isdisken, samt veltet stativer. Politiet pågrep mannen men slapp ham løs noen timer senere. Da gikk han til Skysstasjonen og knuste en datamaskin og flere glassflasker.

En afrikaner (22) skal ha gått amok på Shell-stasjonen i Løkkegata i Lillehammer natt til lørdag.

Bensinstasjonen skal være et populært stoppested for mennesker på vei hjem fra byen som ønsker seg en matbit.

Mannen skal blant annet ha brukt en krykke til å knuse inventaret i butikken.

– Vi fikk melding om at en person hadde gått berserk med ei krykke, at han slo rundt seg og knuste diverse gjenstander, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Geir Stavheim til TV 2.

Les mer: Lillehammer: Utlendinger slo tilfeldige i hodet med glassflasker

BLE FILMET: Et vitne til hendelsen filmet den 22-årige mannen i det han hoppet over disken inne på bensinstasjonen og vandaliserte inventaret. (Foto: Skjermbilde video/TV2).

TV2 skal også ha snakket med et vitne:

– Da jeg satt meg i bilen for å spise, la jeg merke til at han kom gående. Først brukte han krykka til å slå en søppelbøtte utenfor stasjonen.

– Deretter ble han borte i et par minutter, og jeg trodde at det hele var over, men så kom han tilbake, forteller vitnet. (Sitat slutt).

Les mer: Politiet etterlyser tre utenlandske menn etter voldtekt på Lillehammer

Mannen skal da ha gått inn i butikken og begynte å vandalisere inventaret. Kun en person var på jobb og han opplevde situasjonen som så truende at han flyktet ut gjennom den lille vindusluka som befinner seg bak disken.

Etter å ha ødelagt inventar for minst 100.000 kroner inne i butikken gikk afrikaneren i kjøledisken og tok ut brusbokser. Disse skal han så begynt å kaste mot gjester og vitner utenfor stasjonen. En person skal ha vært nære å bli truffet i hodet i det boksene kom flyvende.

Til slutt fikk politiet ankommet Shell-stasjonen og pågrep mannen. Han ble deretter kjørt i arresten.

Stasjonen måtte stenge etter hærverket.

Les mer: Småbarn forsøkt lokket inn i bil på Lillehammer – politiet etterlyser utenlandsk mann

Slapp løs av politiet – begikk nytt hærverk

Men historien slutter ikke der. Etter å ha blitt satt i arresten av politiet rundt 03-tiden natt til lørdag, ble han løslatt klokken 10 på morgenen, ettersom politiet ikke hadde kapasitet til å avhøre ham. (Mulig mangel på tolk, red. anm.).

Da dro afrikaneren ned til Skysstasjonen i sentrum av byen. Inne på stasjonen skal han ha gått løs på og knust en dataskjerm og flere glassflasker. Han skal også ha sparket gjennom en reklamebukk og kastet den ut i veien.

Les mer: Statsminister Solberg: Lillehammer en av kommunene som må passe seg for radikale islamister

KNUSTE DATASKJERM PÅ SKYSSTASJONEN: Etter å ha blitt løslatt av politiet på lørdag morgen gikk den 22-årige afrikanske mannen ned på Skysstasjonen hvor han knuste en dataskjerm og flere flasker. Han skal også ha kastet et reklameskilt ut i veien. (Foto: Skysstasjonen/Lillehammer).

Igjen måtte politiet rykke ut for å pågripe 22-åringen.

– Nå blir han sittende hos oss, sier operasjonsleder Atle Von Obstfelder i Sør-Øst politidistrikt.

Det opplyses også at mannen skal være en kjenning av politiet.

HOLDT TILBAKE INFORMASJON: Erik Børresen hos Gd.no, valgte å ikke informere sine lesere om at mannen som gikk amok på Shell-stasjonen på lørdag morgen var en afrikansk asylsøker, men kalte ham «Lillehamring». (Foto: Twitter).

«Lillehamring»

Journalist Erik Børresen og Gudbrandsdølen Dagningen som dekker Lillehammer-området omtalte likegodt afrikaneren som «Lillehamringen» og «Lillehammer-mann», uten å nevne hans asylrelaterte bakgrunn.