Først skal mannen i 30-årene, som av lokale medier ble omtalt som en mann med afrikansk bakgrunn, ha satt seg inn i passasjersetet på en fremmed bil i sentrum av Narvik. Han ble bedt av sjåføren om å fjerne seg og forlot bilen.

Etter at afrikaneren forlot bilen gikk han bortover fortauet langs Dronningens gate. Der møtte han en 85 år gamle Eilif Edmund Rolv Schjødt, som han uprovosert slo til med et knyttneveslag i ansiktet. 85-åringen som hadde vært ute og kjøpt seg en pizza, falt til bakken og slo seg stygt.

D
DRONNINGENSGATE: Her i Dronningens gate i Narvik sentrum skal den uprovoserte og dødelige volden ha funnet sted. (Foto: Google maps).

Politiet opplyser blant annet at 85-åringen som var ved god helse, knakk skulderen som følge av volden. Utover det ønsker de ikke å kommentere dødsfallet til avisa Fremover.

Den uprovoserte volden fant sted på søndag. På torsdag døde den 85 år gamle mannen på sykehus av skadene han fikk.

Et vitne til den blinde og dødelige volden fikk sammen med en bilfører som var i området anholdt afrikaneren og holdt ham nede til politi og ambulanse kom til stedet.

D
DRAPSMANN: Asylsøkeren Peter Beak drepte tre uskyldige mennesker på Valdresekspressen i 2013. Nå har et nytt drap funnet sted utført av en asylsøker.

Løslatt av politiet

30-åringen som for tiden har bopel i Tysfjord, ble først pågrepet av politiet, men så løslatt. Etter at 85-åringen døde, ble derimot afrikaneren pågrepet igjen. Han er nå fremstilt for varetektsfengsling i fire uker.

Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Strafferammen er på inntil ti år i fengsel.

Afrikaneren, som mulig er av somalisk bakgrunn, er ikke tidligere kjent av politiet og han er ustraffet. Han har erkjent straffeskyld. Han var også beruset i gjerningsøyeblikket.

Det er ennå uklart om den afrikanske asylsøkeren har tilhørighet til Skistua asylmottak som drives av Hero i Narvik.

Riksmedier tause om drapsmannens bakgrunn

Verken VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK eller NTB har valgt å videreformidle drapsmannens etniske bakgrunn til sine lesere. Lokalavisen Fremover omtaler drapsmannen som «utlending» i sine artikler. En observant leser skal ha informert oss om at avisen i de første omtalene skal ha gitt en detaljert beskrivelse av mannens etniske bakgrunn, men at dette senere ble endret til en mer generell beskrivelse.

Fremover

D
UTENLANDSK OPPRINNELSE: Lokalavisen Fremover beskriver drapsmannens etniske bakgrunn. (Faksimile Fremover.no).
D
UTELATER ETNISK BAKGRUNN: Aftenposten, sammen med resten av riksmedia har med vilje utelatt denne informasjonen til sine lesere. (Foto: Faksimile Aftenposten).

Relatert:

– Massiv motstand mot asylmottak – noen tjener seg derimot rike

– Nordkapp påtvunget asylmottak mot sin vilje

– UDI presser asylmottak på Høyanger – ordføreren sammenligner det med Årdal

– De tre største asylbedriftene har hatt et overskudd på en kvart milliard kroner på fem år.

– Ett år siden Margaret ble brutalt revet bort i Årdal