4. klassinger skal lære om sex i ny kampanje på norske grunnskoler

SEKSUALUNDERVISNING: Seksualundervisning blant grunnskoleelever fra 7-10. trinn har vært normalt i mange år. Nytt fra i år er at man nå også har laget hefter helt ned til 4. trinn. (Illustrasjonsbilde).
UNDERVISNING

Seksualundervisning på grunnskoler i Norge har eksistert i mange år. Vanligvis starter denne på ungdomsskolen for elever fra 7 - 10. klasse. Men nettsiden Helseinfonett.no informerer nå på sine nettsider at foreningen Sex og Politikk har laget undervisningshefter om seksualitet for barn helt ned til 4. klasse. Kampanjen støttes økonomisk av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Helsedirektoratet.

Den årlige kampanjen startet denne uka og kalles «Uke 6». Over 50.000 av landets grunnskoleelever vil få undervisning i temaer som seksuelle følelser, tekniske forhold ved samleie, ulike former for seksualitet og seksuelle identiteter.

D
OMFATTENDE PROGRAM: 50.000 av landets grunnskoleelever skal delta i informasjonskampanjen som strekker seg fra 4-10. klasse. Flott grafikk og promotion hører til.

Vanligvis har man rettet seg mot den øvre delen av grunnskoleelevene som går i 7-10. klasse, men nytt av året er at man har laget læringsmateriell tilpasset fra 4. klasse, altså for 10-åringer.

D
POSITIV: Helsedirektoratet ved Ellen Margrethe Carlsen stiller seg positive til sex-undervisningen for 10-åringer. (Foto: Selvhjelp.no).

Støttes av Helsedirektoratet

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen sier at de støtter Sex og Politikk sin kampanje:

– Ungdommer ønsker mer konkret kompetanse i å forebygge og handle i seksuelle risikosituasjoner, og ønsker særlig mer kunnskap om forhold det er vanskeligst å snakke om – seksuelle følelser, tekniske forhold ved samleie, ulike former for seksualitet og seksuelle identiteter.

Helsedirektoratet støtter «Uke 6» fordi de gjør et viktig arbeid for å gi tilpasset seksualundervisning på ungdommens premisser. (Sitat slutt).

Skal lære om «nye familieformer»

Men det er ikke bare barnas seksualitet som skal diskuteres og undervises, men også andre temaer som «Familier». Ifølge læreplanen skal elevene fra og med 4. klasse få avklart gamle forestillinger om at en familie må ha en mor og far. Ny innsikt skal fortelle elevene at det nå finnes nye familieformer hvor barna kan ha to foreldre av samme kjønn.

Nytt av året er også en tverrfaglig innfallsvinkel, med vekt på drøfting av ulike emner knyttet til seksualitet, kropp, følelser, grenser og mellommenneskelige relasjoner. Hvilke seksuelle temaer og innfallsvinkler man har lagt opp for 4. klassingene er ikke presisert i Helseinfo.no.

Temaer

I tillegg til å lære barna om tekniske forhold ved samleier og nye familiekonstellasjoner så har kampanjen hvert år et eget tema. Tidligere temaer har vært «Kjønn, betyr det noe?» (2014), «Mine og dine grenser» (2013), «Å være seg selv» (2012) og «Ditt liv, ditt valg, din kropp» (2011).

Sex i alle fag

Seksualundervisningen skal nå blandes inn i den eksisterende timeplanen med det som kalles «en bred innfallsvinkel» som betyr at man kan undervise om sex i fag som naturfag, samfunnsfag, RLE og norsk. I tillegg er det øvelser som kan brukes i kunst og håndverk, og musikk.

D
SEX I ALLE FAG: Nå skal sexundervisningen implenteres i alt fra norsk til håndverk og musikk på timeplanen. Kun fantasien setter grenser for hvilke skolefag temaet sex ikke kan benyttes i.

Undervisningsmateralet skal være gratis for skolene og er betalt av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, og Helsedirektoratet.

Video: Snoppen og Snippan

Barn og grunnskoleelever blir ikke bare informert om sex på skolen, men også gjennom statsfinansiert TV. I Sverige har Sveriges Television (SVT) skapt en liten mediestorm når de sendte følgende video på Barne-TV i januar:

 • Rent fedreland

  Det er åpenbart at landsforræderne (systempartiene) gjør alt de kan for å degenerere og ødelegge den sunne norske familien. På denne måten er det enklere å erstatte oss med fremmede asylanter. Vi nordmenn må våkne og ta vårt land tilbake!
  Det er vårt land og ansvaret ligger på oss om vi skal overleve.

 • $124822779

  Våre barn skal perverteres av de sataniske sosialistene ! sosialister er det mest motbydelige som finnes på denne jord.

 • Rudolf

  Min kone og jeg ble kalt inn til møte med rektor på vår datters skole idag, fordi hun har har servert rasistiske kommentarer til innvandrerbarna på skolen.
  Vi ble fullstendig sjokkert og rystet!
  Vi har jo alltid fortalt henne at hun ikke skal snakke med dem.

 • Johan Aksnes

  Rett og slett sykt at hodene til barna skal fylles opp med sosialisme og perversiteter.
  Dette er rett og slett svært samfunnsskadelig og burde blitt stoppet snarest!
  Sex finner barna ut av selv etter hvert.

 • Stefandemert

  Var glad att det (än så länge!) inte är som i Tyskland där 5-åring får sexualundervisning https://www.youtube.com/watch?v=Klpt1nFxeYo

 • invernes

  Man trodde kanskje at svensker var dumme , men her er beviset på at en nordmann er den største idioten i Skandinavia, mer hjernevasket enn en sau i ett slakteri.

  Norske Robin (27) kjøpte hus til familie som fikk asyl-avslag

  Tok Sveriges tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt på ordet.

  http://www.dagbladet.no/2015/02/13/nyheter/sverige/asyl/innvandring/37692742/

 • A New Dawn

  Norge har blitt et degenerert samfunn i fritt fall. Nå skal de forpeste 9-åringer med pervertert LGBT-propaganda og andre seksuelle avvik. Det neste blir vel at pedofile er misforstått av samfunnet og fortjener støtte og aksept. Kulturell marxisme er dødelig kreft for vestlige samfunn.

 • Gastiz

  Jeg husker klassen min fikk seksualundervisning allerede i 5. klasse (i overkant av ti år siden), og det med en dypt kristen lærer. Det var nok i tidligste laget, men jeg tok ikke skade av det av den grunn.

  Derimot er det som beskrives i artikkelen altfor, altfor voldsomt. Jeg er veldig skeptisk til at det skal stappes inn i alle fag, når vi allerede har et så seksualisert samfunn. Jenter ned i tiårsalderen og enda mindre sminker seg og altfor mange både jenter og gutter har et usunt forhold til kroppen sin. Normale tiåringer skal ikke slanke seg, og de skal i hvert fall ikke føle seg pressa til å gjøre ting kroppen og hjernen deres ikke er klar til på flere år. Et sted må grensa gå – la barn være barn!

 • Stefandemert
 • sussebassa

  HEN..neste.

 • Artisjokk

  Haha, altså…10-åringer vet hva sex er for noe, de fleste 7-åringer for den del…husker jeg kom over mitt første pornoblad i 8-årsalderen, og jeg lever da ennå;) Slapp av…finnes verre ting i verden. Denne anti-seksuelle puritanismen som gjennomsyrer fraksjoner av hvite patrioter er en SEMITTISK distraksjon; panisk seksualmoral er typisk for semittreligiøse kristne og muslimer, samt estetisk utfordrede feministkjerringer med bassrøst og hår på brystet — og hører ikke norrøn kultur til. I slike tider som vi lever i nå, er det langt viktigere ting å ta stilling til enn dette, som jeg ikke ser som noe problem. La muslimene ha sitt fobiske forhold til seksualitet for seg, vi trenger ikke være som dem. Om barn burde skånes for noe, er det kulturmarxistisk raseblandingspropaganda, og ikke rasjonelle seksualkunnskaper. Sex er ikke farlig.

 • tiger

  Tenk deg sjokkbehandlingen for flykninger, asylanter og innvandrerfamilier av muslimsk, afrikansk bakrunn da. Haha

 • wiggen evensen

  Hva pokker forstår et 10 år gammelt barn om at det er HELT normalt å ha 2 kvinner som foreldre og hva pokker skjønner de av SEX, la dette forsette som i dag fra 7 til 10 klasse.Eller er det meningen å lære våres Norske barn at å bli gjengvoldtatt av våres fargerike innvandrere er HELT normalt, hva er det disse folkene ønsker å oppnå med dette ..!!?

 • Stefandemert

  «Seksualundervisningen skal nå blandes inn i den eksisterende timeplanen
  med det som kalles «en bred innfallsvinkel» som betyr at man kan
  undervise om sex i fag som naturfag, samfunnsfag, RLE og norsk. I
  tillegg er det øvelser som kan brukes i kunst og håndverk, og musikk.»

  RFSU i Sverige ville göra samma sak, men de blev totalsågade av politiker och journalister. Fan vad skönt att de får en känga för sitt perverteri https://www.youtube.com/watch?v=Blbq3ZH_sgM

  RFSU (riksförbundet för sexualupplysning) är inget att respektera!