Norske medier lyver – 24-årig greker siktet for drapsforsøk utenfor konsertlokale i Oslo

UTESTEDET BLÅ: En 24-åring er arrestert etter en skyeepisode på Grünerløkka på lørdag. (Foto: Twitter).
OSLO/DRAPSFORSØK

En 24-åring skal ha skutt tre vakter og en gjest på lørdag kveld under en rap-konsert på utestedet Blå. På tirsdag fremstilles mannen for varetekt og politiet sier at han vil bli siktet for drapsforsøk.

OPPDATERT 12.7.2017. Norske medier har med vilje løyet om skytterens bakgrunn og omtalt ham som «etnisk norsk». Dette medfører ikke riktighet. Mannen er etnisk greker. Han er er også endel av hovedstadens ikke-etnisk norske kriminelle miljø.

BLÅ-SKYTTEREN: Mannen til høyre på bildet er nå arrestert og siktet av politiet i Oslo for drapsforsøk. Han har et langt og nært forhold til det ikke-vestlige kriminelle miljøet i hovedstaden. Frieord kjenner identiteten og har bilder av mannen. Det gjør også aviser som Dagbladet og VG, som lyver og kaller mannen «etnisk norsk» i sine artikler om saken. (Foto: Facebook).

Det var da 24-åringen ble bortvist fra en rap-konsert på et beryktet utested i Oslo at han trakk våpenet og skjøt mot vaktene.

Han skal ha avfyrt tre skudd, som skadet tre av vaktene, samt en gjest.

POLITIET PÅ TWITTER.

Ifølge politiet skal det ha dreid seg om et grovkalibret våpen.

Mannen, som er etnisk gresk, skal være en kjenning av politiet og vært i strafferegisteret siden han var 15 år gammel. Det dreier seg hovedsakelig om narkotika og voldsrelaterte saker. Han skal også ha en historie med psykiske problemer.

Politiet mener det dreier seg om drapsforsøk. De tre vaktene skal imidlertid ha overlevd og to av dem ble operert på sykehus i går.

24-åringen skal ha blitt pågrepet i det han forsøkte å flykte fra stedet i en drosje.

I 2013 skal han og en kamerat ha kommet i klammeri med venstreekstremister utenfor Blitz-huset og knivstukket en av dem. Dette førte til at flere blitzere kom løpende ut med planker og stoler og angrep de to mennene.

Venstreekstreme nettsider skrev da at angrepet ble utført av «nazister» og «høyreekstremister», men dette ble tilbakevist av politiet etter hendelsen.

Området og utestedet Blå skal ha vært i myndighetenes og politiets søkelys før, da man arrangerer rap, hip-hop og venstreorienterte arrangementer. Dette har ført til at «uønskede elementer har samlet seg på et sted», ifølge politiet.

VOLDELIG RAP: 24-åringen som nå er arrestert for drapsforsøk ønsket å komme inn på en rap-konsert med en kjent artist ved navn Kool G Rap (t.h). Artisten hadde sin storhetstid på 80-tallet og musikken handler ofte om vold, narkotika og kriminalitet.