Byens ordfører Holger Kelch (CDU) sier til den lokale kringkastingen Lausitzer Rundschau at han er sjokkert. Hendelsen fant sted forrige fredag like etter klokken 16.00.

En 51 år gammel mann og hans 43 år gamle kone fra Cottbus var på vei til å besøke kjøpesenteret Blechen-Carré på Karl-Liebknecht-Straße, da de ble angrepet av tre syriske ungdommer i alderen 14, 15 og 17.

«De krevde forrang», sier politiets talsmann Ines Filohn. De krevde også at kvinnen skulle vise respekt for dem. Da kvinnen nektet å gjøre det, angrep ungdommene mannen hennes.

To av dem angrep mannen fysisk og prøvde å presse ham ned på bakken. En annen fra gruppen trakk frem en kniv. Men da grep en modig forbipasserende inn og hjalp mannen. «Med sin modige hjelp forhindret mannen at noe mer alvorlig skjedde,» sier Ines Filohn. Sikkerhetspersonalet som ble tilkalt grep de tre mistenkte og holdt dem til politiet ankom.

KJØPESENTER: Overfallet og knivangrepet på det tyske ekteparet skal ha skjedd her mellom kebab-restauranten og inngangen til senteret. (Foto: BZ-Berlin).

Borgmester Holger Kelch er sjokkert: «Det er forferdelig, og ikke akseptabelt for oss som en by, og en rettstat. Vold er ikke en måte å oppmuntre eller løse konflikter på,» sier han. Både ordføreren og politiet roser den forbipasserende mannen som grep inn i situasjonen.

«Vi vil gjøre alt i vår makt for å gjøre det klart for ungdommene hvilke verdier og regler som råder i Tyskland og Cottbus, og at de må følge dem. Vi vil også kontakte foreldrene for å gjøre det klart for dem at deres barns adferd ikke vil forbli uten konsekvens», sier byens ordfører. «Vi vil ikke ha vår bys framgang ødelagt av slike hendelser.»

Generelt synes angrep av utenlandske borgere å ha blitt hyppigere i det siste. «Det er i det minste inntrykket politiet sitter med», sier Ines Filohn. «For eksakte tall må vi vente på analysen av nye kriminalstatistikker.»

Nytt knivoverfall bare dager etterpå

I det denne saken blir publisert kommer nyheten om enda ett knivoverfall på det samme kjøpesenteret. Igjen er det en syrisk flyktning som har knivstukket en tysk innbygger. Hendelsen fant sted i går i 15-tiden. Denne gangen var offeret en 16-år gammel gutt.

På bildet under kan man se gutten få førstehjelp etter overfallet.