Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 21. september, 2015

NORGE/FLERKULTUR

I denne utgaven kan vi lese om en 18 år gammel jente som ble antastet av to utenlandske menn i Hønefoss, om en utenlandsk serieraner fra Sarpsborg, om en afrikansk voldtektsmann fra Voss som nylig fikk fengselsdom og at politiet nå har arrestert sin 1.000 utenlandske kriminelle person på Østlandet.

Denne gangen kommer alle sakene fra Norge. Vi starter den første av fire saker i Hønefoss.

Jente (18) forsøkt voldtatt av to menn i Hønefoss

HØNEFOSS. Det var klokken 02 natt til søndag, at en 18 år gammel jente som var ute og gikk skal ha blitt seksuelt antastet.  Hendelsen skjedde ved undergangen nord i Hønengaten i Hønefoss.

D
ANTASTET I HØNEFOSS: En 18 år gammel jente skal natt til søndag ha blitt antastet og revet i klærne av to menn på sykkel. De beskrives av politiet som «mulig utenlandske». Jenta ble reddet av en bekjent som kom til stedet. (Foto: Google streetview).

Politiet forteller til ringblad.no at to personer på sykkel skal ha stoppet jenta og befølt henne, samt forsøkt å rive av henne klærne.

Det påbegynte voldtektsforsøket ble imidlertid avbrutt av en person som kjente jenta og som var i området. De to mennene skal da ha forsvunnet på syklene sine.

Politiet ønsker tips om to menn på en hvit barnesykkel og en svart herresykkel. Den ene mannen skal ha vært iført en hvit jakke og caps, den andre en sort jakke.

Ifølge politiet er begge mennene muligens av utenlandsk opprinnelse.

I juni skrev Frieord skrev om to kidnappingsforsøk i Hønefoss sentrum. Under det ene forsøket skal utenlandske menn i en bil ha forsøkt å lokke unge jenter til seg med brus utenfor Kiwi-butikken i Hønengata.

Utenlandsk serieraner tiltalt for nytt ran

SARPSBORG. Det er NRK Østfold som kan formidle at en 17 år gammel serieraner som i april ble dømt til ungdomsstraff for ran, igjen er siktet for et nytt ran.

17-åringen er en del av et utenlandsk kriminelt nettverk som har ranet både personer og bensinstasjoner, samt solgt narkotika i Sarpsborg/Fredrikstad-området.

D
DØMT GATERANER: En 17-åring som er endel av en beryktet gateransgjeng i Sarpsborg, står på nytt tiltalt for et ran. Gjengen består av personer i 15-23 års alderen og skal i hovedsak være av utenlandsk opprinnelse. De skal stå bak ran av både privatpersoner og bensinstasjoner, samt et omfattende narkotikasalg i Østfold. (Foto: Gågata i Sarpsborg).

Ranene skal vært svært brutale, hvor minst et av ofrene, en 50 år gammel kvinne, har blitt tatt kvelertak på. Man har også brukt masker og pistol under ranene som har frembragt sterk frykt hos ofrene.

Etter et grovt personran der seks personer fra dette miljøet var involvert, skal politiet etter avhør ha løslatt alle ranerne. Dette med følgende begrunnelse fra Sarpsborg Arbeiderblad:

Det foreligger verken fare for bevisforspillelse eller gjentakelse når de tre som har erkjent ranet nå blir løslatt.

– Da har man landet på en juridisk beslutning om at det er slik, sier politiadvokat Terje Nordang.

Nå står altså en av ranerne tiltalt for et nytt ran. Og som vanlig vil ikke NRK Østfold informere sine lesere om ransmannens etniske bakgrunn.

Frieord.no skrev om gjengen og ranene i februar i år.

Afrikansk voldtektsmann dømt til seks års fengsel for overfallsvoldtekt

VOSS. En 29-årig afrikansk mann er i Nordhordaland tingrett dømt til seks års fengsel for en svært brutal overfallsvoldtekt i Voss, rett før julaften ifjor.

En norsk kvinne som var ute og koste seg med to arbeidskolleger skal ha blitt kontaktet av den afrikanske mannen på et utested. Hun avviste mannens tilnærminger og fortalte at hun var gift og hadde to barn.

D
FLERE GROVE VOLDTEKTER: Det idylliske tettstedet Voss har det siste året opplevd flere grove overfallsvoldtekter. Politiet sitter med minst tre overfallsvoldtekter i sine registre, hvor alle har en mørkhudet mann som mistenkt eller dømt. (Foto: Voss sentrum).

Dette brydde imidlertid 29-åringen seg ikke om og ventet på kvinnen idet hun var på vei hjem. På en gangsti skal afrikaneren ha overfalt tobarnsmoren og presset henne i bakken. Deretter skal han ha slept henne over 75 meter, mens kvinnen blødde fra begge beina.

Afrikaneren skal også ha truet med å drepe kvinnen.  Ifølge rettsdokumentene kommer det frem at kvinnen fryktet for sitt liv og trodde at hun aldri ville se sin mann eller sine barn igjen. Hun beskrev for retten at «øynene hans var som på et dyr»

Afrikaneren skal ha fullført voldtekten på den blodige kvinnen selv mens hun skrek om hjelp. Ifølge vitner skal 29-åringen ha smilt og fremsto som fornøyd da han ble observert gående tilbake mot sentrum etter voldtekten.

Etter det brutale overfallet skal kvinnen ha fått påvist posttraumatisk stressyndrom, slitt med flashback, mareritt, forstyrret søvn, isolasjonstendenser, og angst, ifølge dommen.

Kvinnen skal ha vært så medbragt etter voldtekten at hun ikke klarte å stå på beina i flere dager etterpå, og trolig har fått varige arr som følge av den brutale behandlingen.

Retten fant det også skjerpende at overfallsvoldtekten varte i 15-20 minutter og at kvinnen opplevde reell dødsangst når overgrepet fant sted.

Den 29 år gamle afrikaneren kom til Norge som asylsøker i 2008. Han skal ha vært på tvunget psykisk helsevern siden da. Han skal ifølge ba.no ha stoppet fremmede kvinner på gaten i Bergen flere ganger og spurt om sex. Også en kvinnelig flyktningkonsulent skal ha blitt forfulgt av asylsøkeren.

Frieord.no har skrevet om flere grove voldtektssaker på Voss. De kan du lese mer om her. Der kan du også lese om hvordan Dagbladet, NRK og NTB har valgt å ikke informere sine lesere om at voldtektsmennen(e) sin afrikanske bakgrunn.

1.000 utenlandske kriminelle arrestert av politiet

ØSTLANDET. Det er Drammens tidende som kan fortelle at et samarbeid mellom fire politidistrikter på Østlandet har gitt gode resultater.

Ifølge Politigruppa Grenseløs, som er et samarbeid mellom politiet i Søndre Buskerud, Vestfolk, Telemark og Asker og Bærum, så pågrep man i slutten av juli person nummer 1.000, for tyveri eller andre forbrytelser.

Det var en person fra Litauen som fikk den tvilsomme «æren» av å inneha det heller høye tallet.

D
STORE MENGDER TYVEGODS: Politigruppa Grenseløs skal ha hatt stor suksess med å få tak i omreisende kriminelle som opererer på Østlandet. Nylig pågrep politiet person nr. 1.000 som er mistenkt for tyveri, nasking, innbrudd og ran. (Foto: Politiet.no).

Litaueren skal ha hatt tyvegods fra tre forskjellige grove ran i Sande i Vestfold.

Fra Dt.no:

Grenseløs jobber med å stanse såkalte mobile vinningskriminelle, som er personer som kommer til Norge for å begå tyverier, nasking, innbrudd og ran.

– Hele Norge rammes av denne typen kriminalitet. Det er ingen grunn til å ikke samarbeide på tvers av grenser, og det gjøres jo, men lignende tiltak har ikke dukket opp andre steder i landet, sier leder Odd Skei Kostveit. (Sitat slutt).

Relatert:

– Flerkulturell nyhetsrunde, onsdag 29. oktober, 2014

– Flerkulturell nyhetsrunde, torsdag 6. november, 2014

 • Stefandemert
 • bitten

  Og nå strømmer det inn massevis av nye økonomiske lykkejegere av denne berikelse her ,
  og Hero må opprette masse flere nye asylmotta her i landet .
  Med denne kulturen der fører det med seg bare voldtekter ,vold og kriminelle handlinger ,
  og hardbarket kriminelle i fra øst – europa som kommer hit på grunn av Schengen i tillegg .
  Som gjør at dørene til Norge er vid åpne for både denne berikelsen i fra muslimske land ,
  og hardbarket kriminelle elementer i fra øst – europa som fosser inn til hele samfunnet .
  Mens vår handlingslammet politikere , sitter på gjerde sitt å bare sover og lar dette skje .

 • bitten

  Og nå strømmer det inn massevis av nye økonomiske lykkejegere av denne berikelse her ,
  og Hero må opprette masse flere nye asylmotta her i landet .
  Med denne kulturen der fører det med seg bare voldtekter ,vold og kriminelle handlinger ,
  og hardbarket kriminelle i fra øst – europa som kommer hit på grunn av Schengen i tillegg .
  Som gjør at dørene til Norge er vid åpne for både denne berikelsen i fra muslimske land ,
  og hardbarket kriminelle elementer i fra øst – europa som fosser inn til hele samfunnet .
  Mens vår handlingslammet politikere , sitter på gjerde sitt å bare sover og lar dette skje .

  • Kari Olsen

   Hvirdan kunne noen stemme på Høyre i 2013??! Det var da klart at Erna ikke klarer noenting. Hadde det vært noe tak i henne så hadde hun stengt grensene med en gang.

   Frp bør få Norge ut av EØS på programmet!

   • bitten

    Høyre er et stort svike parti for hele landet på lik linje som senile partier som
    AP , Frp burde komme seg ut av denne regjeringen snart .
    Så burde Frp kjøre på med at Norge må legge ned denne asyl og flyktning
    industrien , få Norge ut av Schengen og EØS for fult til stortingsvalget i 2017 .
    Og er det forstand og vett i norges befolkning så blir der et stort flertall til
    Frp , hvis Frp kjører kraftig på med disse viktige sakene til valget i 2017 .

 • Rakija

  «Grenseløs» jobber med…..
  Artig navn, det er jo nettopp det som er problemet; at det ikke er grenser…

 • invernes

  I morgen Tirsdag stenger Finland sine grenser, og da kan vi oppleve en flom fra Sverige, men hører man noe fra regjeringen ? nei der er det stille som i graven, men folk i landet vil jo tydeligvis oppleve det samme som svenskene ? og da kan vi lite gjøre.

  Alle disse ‘intolerante, uretfærdige’ øldrikkere

  http://snaphanen.dk/2015/09/21/alle-disse-intolerante-uretfaerdige-oeldrikkere/

  https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2552/4440/original.jpg

  • tore

   Morsom.. eller kanskje mer tragisk den linken ang. oktoberfesten. Vi europeere vil oss selv vondt som tillater at denne innvandringen av store muslimske menneskemasser fortsetter. Skammelig!

 • invernes

  Vart är alla svenskar?

  En iransk kvinde i Stockholm får besøg af sin mor. Hvor er svenskerne, hun ser kun arabere og afrikanere? En del har forladt byerne, 50 000 om året forlader landet, og resten er givetvis på arbejde for at tjene penge til koloniseringen. De slår ikke til. Sverige må låne for at financiere det, der sker i øjeblikket. Ekstra 24 milliarder skal “flygtningene” have i det nye budget. Svenske politikere tror stadig, det er en investering. Det minder om FN og “den globale opvarmning.” Det er ganske vist ikke blevet varmere på jorden de sidste 19 år, men hver 5 år siger FN, at det bliver det lige straks.

  Min mamma är på besök och det är nästan sju år sedan hon var i Sverige. Jag är så himla glad att ha henne hos mig och få krama min lilla mamma. Jag hämtade henne i Stockholm i onsdags. Eftersom jag skrev om att H&M använder slöja i sin reklam så är det lite roligt att mamma berättar hur nästan alla kvinnor på flyget från Iran tog av sig slöjan så fort planet hade lämnat marken. De gjorde så trots att personalen sagt att alla måste respektera lagarna och vänta till planet hade lämnat Iran.

  Det första hon sa när vi gått ut ur bilen för att handla mat var “Vart är alla svenskar? Förra gången jag var här var det fullt av svenskar, vart har de tagit vägen?”.Vart är alla svenskar? Förra gången jag var här var det fullt av svenskar…
  —-

 • Halfdan Axel Schirmer

  å si at folk(tenker spesielt på syrere) som rømmer fra Isis på den ene siden og gærningen Assad på den andre siden for lykkejægere blir bare dumt. de rømmer fra en virkelig grusom situasjon. At grunnløse flyktninger skal rett ut og sakbehandlingstiden skulle vært veldig mye kortere er klart. At Norge har drevet og ennå driver en snillistisk integrering politikk er helt klart, men men vi bør å må hjelpe folk som rømmer fra krig.

  • Darmann

   De *må* ikke til Skandinavia, da. De fleste av dem passerer et antall fredelige land før de kommer hit.

 • Hva med mørketallene? Hvor mange ofre er det ikke da daglig? Tenk på alle de som ikke anmelder eller forteller om det i frykt for å bli stemplet som rasister eller nynazister?
  Media har gjort at det er større skam å være offer for multikultur enn overgriper.

 • Tor Olaisen

  Hei! Hvorfor stanser man ikke trafikken mellom Tyrkia og Lebos med et marinefartøy? For det første drives det illegal trafficking som er big business, det kunne man enkelt tatt hånd ved å sende ned noe båter til å patruljere området og da i samme slengen tatt bakmennene. Det gjelder vel ikke bare der, det samme kan vel sies fra Nord-Afrika til Lampedusa. Slik det er nå så vil bare denne strømmen bare vedvare. Det andre som forundrer meg er at Norge ikke stanser de som strømmer over grensen til Norge hver dag. Ihht Dublinavtalen skal flyktninger registrere seg i det først landet de kommer til, gjør de ikke det bør de stoppes ved grensen. Det virker for meg som det kun er Ungarn som tar trusselen på alvor og bygger et 4 meter høyt gjerde, noe som sikkert er i strid med EU sine konvensjoner. Men, har Norge ingen selvråderett lenger? Er det kun de som sitter i regjering som kan fremme slike forslag for Storting for å få gjennomslag for slike hastesaker? Og hvor lang saksbehandlingstid kan man påberene i så tilfelle. Her må det handling til!!!

 • Pingback: En nyhetshelg i Norge: Drap, voldtekter, knivran, eldreran og utevold - Frieord()

 • Pingback: Utenlandsk mann voldtok ung kvinne på Burger King i Oslo - Frieord()

 • Pingback: En nyhetshelg i Norge: Drap, voldtekter, knivran, eldreran og utevold | Norgesavisen.no()

 • Pingback: Kjæresten til voldtektsdømte Praveen Srikanthan dømt for å ha avgitt falsk forklaring - Frieord()

 • Pingback: Asylsøkeren Tesfay Tekkie dømt for grov voldtekt i Trysil - Frieord()

 • Pingback: Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 18. januar, 2016 - Frieord()

 • Pingback: Afrikaner pågrepet og siktet for voldtekt av tenåringsjente i Førde | Norgesavisen.no()

 • Pingback: Rasisme-jegere med nytt tåkeprosjekt - Frieord()