Eksklusivt intervju med nordmann som kriger i Novorossija

NOVOROSSIJA: Veliki Slavian på slagmarken den 5. september 2014, etter kamper mot Aidar bataljonen. (Foto: Frieord.no/Privat).
EKSKLUSIVT INTERVJU

Frieord har fått et eksklusivt intervju med nordmannen med kallenavnet Veliki Slavian som har vært et halvt år ved fronten i Øst-Ukraina. Slavian meldte seg som frivillig på pro-russisk side i kamp mot de ukrainske styrkene. Vi møtte ham et sted på det sentrale Østlandet for å finne ut mer om hvorfor noen velger å forlate trygge omgivelser i Norge for å delta i en væpnet konflikt.

Krigen i det østlige Ukraina har nå pågått i snart ett år, men konflikten går tilbake til 2013.

Viktor Janukovitsj var president i Ukraina frem til februar 2014, da det ukrainske parlamentet fjernet ham fra makten. Janukovitsj hadde størst støtte i det østlige Ukraina hvor det bor flest etniske russere.

Massive demonstrasjoner med flere hundre tusen demonstranter startet i november 2013, etter at President Janukovitsj avsto fra å undertegne en assosieringsavtale med EU.

Myndighetene i Kiev slo hardt ned på demonstrantene og resultatet ble at Janukovitsj ble fjernet fra makten.

PERM. Veliki Slavian forbereder seg og trener iTønsberg før han skal dra tilbake til Novorossia.
HJEMME PÅ PERMISJON. Veliki Slavian forbereder seg og trener i Tønsberg før han skal dra tilbake til Novorossija. (Foto: Frieord.no).

I april 2014 erklærte Luhansk og Donetsk-republikkene seg uavhengig fra Ukraina. Dette var som et direkte resultat av frykten for en større avstand til Russland og en framtidig deltakelse i EU.

Ukrainske myndigheter valgte da å kjøre det de kalte en ‘antiterrorist-operasjon’ i sørøst-Ukraina og sendte styrker med panserkjøretøy, helikoptre og jagerfly inn i regionen.

Opprørerne i Luhansk og Donetsk valgte da å gripe til våpen og borgerkrigen var i gang.

Opprørerne har erklært sin egen stat, Novorossija.

Intervjuet

Norske medier har i lang tid forsøkt å få et intervju med Veliki Slavian. Frieord.no har vært så heldige å få et eksklusivt intervju med nordmannen som siden i sommer har kriget ved den ukrainske fronten.

BRYLLUP. En av mennene i troppen til Slavian gifter seg i byen Luhansk.
BRYLLUP: En av soldatene i troppen til Slavian avbildet med sin brud i byen Luhansk. (Foto: Frieord.no/Privat).

Først av alt må vi spørre deg Slavian; hvorfor velger en ung mann som deg å forlate trygge Norge for å delta i kamphandlinger i det østlige Ukraina?

Jeg er født ved Bajkalsjøen i Sibir og har en russisk bakgrunn. For meg var det et enkelt valg å delta i borgerkrigen. Jeg så på Maidan-opprøret fra det startet og hvordan Maidan-bevegelsen har forandret seg.

Hovedmålet for Maidan-demonstrantene var å fjerne oligarkenes makt og skape en selvstendig og uavhengig stat. Men det ble etter hvert store forandringer i holdningene overfor russere og de ønsket å komme inn i EU, ved hjelp av vestlige rådgivere.

Det kom et stort antall mennesker som begynte å støtte en russo-fobisk holdning. De skapte en ny holdning. Først var det motstand mot alle oligarkene og plutselig utviklet det seg til et sterkt russer-hat.

Da ble det umiddelbart stort oppstyr og Øst-Ukraina tok sterk avstand fra det opprøret som kom fra Kiev. De hadde ingenting å gjøre med den blodige revolusjonen i Ukraina.

Da jeg så at den nye regjeringen valgte å sende inn militærstyrker for å kjempe mot folket i Øst-Ukraina, så skjønte jeg at nå kommer det en borgerkrig.

Da ble det veldig tydelig for meg at enten vil det vaie russiske flagg i Øst-Ukraina eller EU-flagg.

Da bestemte jeg meg for å delta i konflikten som en frivillig kriger.

HØVDING IGOR. Troppens panserkjøretøy som er et krigsbytte fra ukrainerne, foran et minnesmerke fra krigen mellom russerne og khazarene.
HØVDING IGOR: Troppens panserkjøretøy er et krigsbytte fra ukrainerne. Her står det foran et minnesmerke fra krigen mellom russerne og khazarene. (Foto: Frieord.no/Privat).

I Norge kan vi ofte lese at det er Putin som står bak opprørerne i Øst-Ukraina. Hvem er opprørerne og hvem er de som kjemper for Novorossija?

Opprørerne består hovedsakelig av lokale folk som tidligere var gruvearbeidere og fabrikkarbeidere.

Sommeren 2014 kom det en stor gruppe frivillige fra hovedsakelig Russland, men det fantes ingen regulære styrker fra Russland i regionen.

De fleste av opprørerne er russere og de er glade i Russland. De forventer støtte fra Russland og den hjelpen de får fra Russland er humanitær hjelp som vann, mat, varme klær, byggematerialer, medisin og hygienisk utstyr. De får ingen våpen eller militær hjelp.

FLYPLASSEN I DONETSK. Veliki Slavian sammen med sin kommandør.
FLYPLASSEN I DONETSK: Veliki Slavian sammen med sin kommandør. (Foto: Frieord.no/Privat).

Men hvor kommer alle våpnene som opprørerne bruker?

Opprørerne brukte i starten hagler og rifler som de hadde som jaktvåpen. Da klarte de å ta over statlige bygninger som politistasjoner og da fikk de mer våpen.

Etter hvert klarte de å ta over de lokale militærbasene som var inne i byene og da fikk de automatvåpen og rakettkastere.

Det var veldig lite våpen for alle som ville kjempe for Donbass, så det var et stort problem med å skaffe nok våpen i starten.

Ukrainerne hadde derfor stor makt i starten til å kunne knuse opprørerne. Da begynte de å bombe byene med jagerfly og artilleri. Det ble også brukt rakettartilleri-systemer mot opprørerne. Opprørene spredde seg veldig fort rundt, siden det var mest vanlige folk, så de klarte å ta kontrollen over viktige veier for å stoppe ukrainske militære styrker inne i de største byene i regionen.

Etter hvert som konflikten skred fram så klarte opprørerne å ta våpen og kjøretøy fra flere militærbaser og ukrainske soldater.

Det meste av de nye våpnene og tyngre artilleri fikk opprørerne derfor som krigsbytte.

Da begynte ting å forandre seg.

Ønsker opprørerne en selvstendig stat i Øst-Ukraina eller ønsker de å bli en del av Russland?

Opprørerne ønsker seg en selvstendig stat som heter Novorossija, med sterke bånd til Russland og de vil bryte alle bånd til Ukraina.

Novorossija består nå av Folkerepublikken Donetsk og Folkerepublikken Luhansk som er delvis okkupert av ukrainske styrker.

FLYPLASSEN I LUHANSK. Veliki Slavian (bak på bildet) sammen med deler av troppen.
FLYPLASSEN I LUHANSK: Veliki Slavian (øverst på bildet) sammen med deler av troppen sin. (Foto: Frieord.no/Privat).

Hvordan er forholdene for sivilbefolkningen inne i de områdene som opprørerne kontrollerer?

Store deler av sivilbefolkningen støtter opprørerne og de hjelper opprørerne når de kan.

Når vinteren kom så hjalp også opprørerne sivilbefolkningen med å bygge opp igjen hus og bygninger som var ødelagt av krigen.

Siden opprørerne hovedsakelig består av lokale folk så ønsker de å beskytte sine familier og sitt land.

Det er grusomt for dem å se hvordan den staten de engang var en del av nå bomber dem og dreper sivile folk i byene og områdene rundt.

Befolkningen i de områdene som opprørerne får kontroll over forteller om grusomme overgrep fra ukrainske styrker. Særlig fra de frivillige ukrainske bataljonene. Voldtekter, ran og tortur.

De regulære ukrainske styrkene er ikke så glade i denne krigen, men de frivillige styrkene er som pirater. De raner, voldtar, dreper og lager kaos. De kommer der for å drepe. Ikke for å beskytte.

RUSICH. Symbolet til troppen til Slavian med det imperiske russiske flagget med hvitt øverst, som er symbolet for Novorossia.
RUSICH: Symbolet til troppen til Slavian med solkorset, som er et gammelt hedensk og slavisk symbol, og det imperiske russiske flagget med hvitt øverst, som er symbolet for Novorossija. (Frieord.no/Privat).

Vi sitter med et inntrykk i Norge at det er den russiske siden og Putin som er den aggressive parten i konflikten. Hvordan forholder du deg til det?

Det jeg ser er at det er ukrainere og ukrainske styrker som er den aggressive part. Det er de som kom inn i Donbass området. Det er de som begynte å bombe og sende jagerfly mot de fredelige byene. Det er den ukrainske siden som er aggressorene i Donbass regionen. Det får du ikke lese i de fleste vestlige medier. De er bare et verktøy for å skape hat mot russere.

Opprørerne sitt mål er å frigjøre Donbass fra ukrainske styrker som kom inn med aggresjon.

I de områdene som vi kjemper i, så bor det hovedsakelig etniske russere. De har bodd der i hundrevis av år. Det er et russisk område både geopolitisk og historisk.

Vi kriger ikke mot sivilbefolkningen. Vi kriger mot de styrkene som kom inn i Donbass regionen og vi beskytter sivilbefolkningen. Vi er som et skjold som skal beskytte befolkningen i de russiske områdene mot ukrainske styrker.

Målet for opprørerne er å frigjøre Donetsk og Luhansk regionene. Og vi er halvveis i dette arbeidet.

Vi kjemper ikke for Putin, vi kjemper for Novorossija og den russiske befolkningen av Novorussija.

De sier at vi kjemper for Putin, men vi føler at de ukrainske styrkene kjemper for Obama og NATO.

Hadde Putin vært der så hadde krigen vært over på en uke.

Ingen ukrainske bomber ble sluppet over Krim. Det er fordi det var russiske styrker som tok over Krim i løpet av tre dager. Uten at sivilbefolkningen fikk lide.

Det skjedde også uten kamper.

TRENING. Slavian avfyrer en RPG7.
MILITÆRØVELSE: Slavian avfyrer et rakettdrevet våpen kalt RPG7. (Foto: Frieord.no/Privat).

Hva slags posisjon har du i Novorossija?

Jeg er visekommandør i en spesialstyrke som bedriver avledningsmanøvrer og stormangrep. Den heter Rusich. Det er en av de mest kampaktive styrkene i Folkerepublikken Luhansk og har bevist sin lojalitet og profesjonalitet i kamphandlinger.

Rusich består mest av frivillige fra Russland og andre europeiske land. De fleste av oss er hedninger og vi følger Norrøn krigstro som er en del av vår felles skandinaviske/slaviske kultur.

Vi kjemper for det store Novorossija og framtiden for vårt folk og våre familier. Vi ser på fienden som separatister som ønsker å rømme vekk fra vår felles kultur og historie. Vi var engang et felles stort russisk rike og vi har den samme bakgrunn og opprinnelse. Det er ikke EU og NATO som skal diktere over vårt felles land.

Min tropp deltok i forsvaret av byen Luhansk når de ukrainske styrkene prøvde å ta seg inn under den mest kritiske fasen i konflikten. Vi deltok også i kamphandlinger på flyplassen i Luhansk og gjennomførte avledning- og stormoppdrag bak fiendens linjer.

Vi har frigjort flere av byene rundt Luhansk fra ukrainske styrker.

Vi er mest kjent for et bakholdsangrep på den frivillige ukrainske bataljonen Aidar, mellom byene Metallist og Schastie. Området var da under kontroll av ukrainske styrker.

Troppen min Rusich, tok ingen fanger fra Aidar bataljonen under det slaget. Vi tar ingen fanger fra frivillige bataljoner, bare fra regulære styrker. Ukrainsk side mistet 35 soldater og ca. ble 10 skadde i det slaget, på vår side ble 2 lettere skadet. Det er det største tapet i et enkelt slag som de ukrainske styrkene har hatt siden andre verdenskrig.

Troppen Rusich deltok også i kamphandlinger i Folkerepublikken Donetsk. Sammen med andre opprørsstyrker var vi på flyplassen i Donetsk og gjennomførte stormoperasjoner med stor suksess.

Vi har også gjennomført mange andre operasjoner, men det for tidlig å snakke om det nå.

NOVOROSSIA. Slavian drømmer om et fritt Novorossia og er villig til å krige med livet som innsats.
NOVOROSSIJA. Slavian drømmer om et fritt Novorossija og er villig til å krige med livet som innsats. (Foto: Frieord.no/Privat).

Vil det si at de russiske opprørene ser annerledes på regulære ukrainske soldater enn de frivillige ukrainske bataljonene?

Hovedfienden vår er de frivillige bataljonene som hovedsakelig består av ekstremister fra Ukraina og andre land.

Det er de som begår de verste overgrepene mot sivilbefolkningen, som drap, ran og voldtekter.

De kom inn i regionen Donbass kun for å drepe russere og for å ødelegge infrastrukturen og fabrikkene i regionen.

Regulære styrker er hovedsakelig sendt inn i regionen for å kontrollere viktige knutepunkter. De fleste av disse har ikke lyst til å krige, men de blir tvunget av myndighetene.

Når regulære ukrainske styrker overgir seg til opprørerne får de god behandling. De får medisinsk behandling og mat og drikke.

De frivillige ukrainske styrkene består av veldig mange krigsforbrytere og de får en mye røffere behandling. Og det synes jeg de fortjener.

Hva skjer videre for deg nå?

Akkurat nå har jeg perm med rekonvalesens og trener meg opp sammen med venner i Norges eldste by, Tønsberg.

Snart skal jeg reise tilbake til kampen for det store Novorossija.

 • Cap-Liberty

  Jøss, en russer som velger å gå inn på russernes side i denne konflikten, så originalt… Denne karen er bare en nasjonalist som går 5-på på propagandaen til Kreml. Hadde han satt seg godt inn i konflikten og historien og fortsatt ville kjempe hadde han meldt seg for Azov-battaljonen. At dagens ny-nazister ser på Russland som noe og strebe etter forstår jeg ikke. Putin og kleptokratene hans gjør seg spiselig for de fleste autoritære land og grupper i hele verden og serverer seg som et likegodt alternativ som vesten. Russland stammer jo tros alt fra det byzantiske riket og har derfor andre verdier Blabla… Snakker om historieforfalskning sier jeg, men hva vet nå jeg. MOD: Vi har fjernet din link til en nettside som viste svært grove bilder. Vennligst ikke post slike lenker.

  • Cap-Liberty

   Til MOD: Så vis videoen selv her på Frieord.no, den er tilgjengelig på prochan. Og btw så sletter selv nettavisen ikke lenker til den siden med mindre det er off-topic. Det samfunnet Putin har skapt gjenspeiler seg godt i den videoen. Just saying.

   • frieordno

    Hei. Vi sletter ikke automatisk lenker. Men det bildet som kom opp når vi trykket på din lenke var svært støtende. Derfor ble lenken slettet. Mod.

  • leonidas88

   Er ikke sikker på at dagens «nye-nazister» beundrer Putin som du hevder. Jeg tror mange ser at Putin i alle fall er et bedre alternativ enn vestens ledere.
   Russland har sine egne nasjonalister/ nasjonal sosialister slik Som den Slaviske union, de er ikke på god fot med Putins regime.

   • Cap-Liberty

    Vel, har stor tro på at vesten vil korrigere seg selv, men arven etter siste krig står sterkt og blir utnyttet av globalistene. Løgnene til venstresiden slår sprekker og ettersom eliten ikke tar ansvar mister de kontakten med folket. Resultatet ser vi konturene av idag i hele samfunnet, polariseringen er i gang takket være løgnaktige medier og offentlige instutisjoner. Dette er godt forklart av A.Toynbee og har skjedd utallige ganger gjennom historien. http://en.wikipedia.org/wiki/A_Study_of_History

    Vi trenger ingen ny Hitler i Europa som skal «redde» oss, vi trenger patriotiske menn og kvinner som er stolte av sin kultur og som ikke er redd for og si det. Om vi tar til våpen bør det være mot slike antidemokratiske krefter som ham. Såklart ingen av de nasjonalistiske grupperingene er fanboys av Putin, han har jo konsentrert makten sin rundt sine «egne», spesielt de med base i St.Petersburg. Nei Russland har en tøff tid i møte, og det har de bedt om helt selv.

  • Kaffermann

   Når har han ikke gått inn på Russisk side. Men på frihetskjemperene sin side. At Nazi militsen fra Ukraina voldtar og dreper. Det er sikkert bare noe han fantaserer om?
   Har f.eks. noen eksempel på vestlige ledere som ikke steler fra og misbruker folket sitt?

  • Hvemda

   Alternativet er NATO, og NATO har vi sett det kommer lite godt ut av. Azov-bataljonen er på NATOs side. La oss ta noen eksempler om NATO. Jens Stoltenberg hyllet Madeline Albright nylig ved å kalle henne en «legend». Dette kan du lese av hans Twitter-konto. Madeline Albright tok livet av 500.000 irakiske barn, noe hun ikke bare innrømmer, men også mener var «verd prisen». Intervjuet med henne kan du se på youtube. Tidligere NATO-sjef Wesley Clark sier rett ut at ISSI er skapt av NATOs finansiering av våre (tidligere) allierte: https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s Det er på tide å våkne opp. Om ikke det er nok, så kan jeg anbefale tidligere kanadisk diplomat og professor Peter Dale Scott som i årevis har forsøkt å nå frem i Vesten om NATOs agenda. Han har mange fine foredrag på youtube og du kan lese hans mange bøker til en lav pris, også. Som Putin har sagt: fra muren falt i 1989 har NATO utvidet territoriet. Jeg foretrekker mange andre løsninger fremfor pro-Russland, men slik det er nå er han håpet mot en korrupt elite som ikke ønsker fred, men driver frem en krig i Europa. Obama har vist at han er det samme som de foregående, noe mange av oss visste, og fra høsten 2013, da Assad fortsatt var i fokus som fienden presenteres denne nyheten: http://antiwar.com/blog/2013/09/17/obama-waives-ban-on-arming-terrorists-so-he-can-aid-syrian-rebels/ og her http://www.washingtonexaminer.com/obama-waives-ban-on-arming-terrorists-to-allow-aid-to-syrian-opposition/article/2535885?custom_click=rss

   Det er på tide å innse hva det er som skjer, og jeg håper jeg nådde frem: Ha en fin dag, med ønsker om det beste for oss alle sammen, enten jeg tar feil eller ikke.

   • Cap-Liberty

    Takk for posten, det er mye og sette seg inn i med NATO og skal lese meg opp. 🙂

  • warforbankers

   Nya Ukraina-Khazaria är värre än Ryssland…zio-oligarker och antiryska jihadister.

   Ukrainian General: «Ukraine is under Zionist occupation.» https://www.youtube.com/watch?v=uu8JolUBNfg

   In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihadhttps://firstlook.org/theintercept/2015/02/26/midst-war-ukraine-becomes-gateway-europe-jihad/

  • warforbankers

   Nya Ukraina-Khazaria är värre än Ryssland…zio-oligarker och antiryska jihadister.

   Ukrainian General: «Ukraine is under Zionist occupation.» https://www.youtube.com/watch?v=uu8JolUBNfg

   In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihadhttps://firstlook.org/theintercept/2015/02/26/midst-war-ukraine-becomes-gateway-europe-jihad/

 • invernes

  Verden er forandret nå, folk flest sover videre, men i mine øyne er Putin en mann Europa burde hylle, USA er ikke lenger noe man kan stole på, og det kommer flere og flere meldinger om at Obama er muslim som tjener ondskapens religion.

  • Cap-Liberty

   Det er vel heller at Obama er en globalist av verste sort og kjører en appeasement politikk a’la Chaimberlain. Men med hans bakgrunn er ikke det vanskelig og forstå.

  • Jens Bjørneboe

   Ikke la deg distrahere a debatten om Obama’s nasjonalitet og religiøse tilhørighet-. Det er typiske eksempler på svada piss som er ment å distrahere deg fra viktigere spørsmål etc. USA sin polititikk innenriks og uternriks har reellt endret seg lite fra clinton – bush – obama. Presidenten har lite å si , på samme måte statsministeren og regjeringsparti har lite å si her til lands ettersom 75% av politikken er bundet opp i departementale bestemmelser, regelverk etc. Det er det triste faktum med vårt demokrati.

  • sirviva

   please give me likes my norwegian brothers

   hail germania

 • rebellen82

  Slava Novorossija!

 • Breidablikk

  Norske slappinger som meg selv får jo en kvekk i livet når man leser om vestlige og kristne menn som går frivillig inn i (borger-)krig og kjemper til døden for det man tror på. Siste er jo eksistensen av frivillige, kristne militser i Syria/Irak, ref. under. Nå er ikke mitt ærende her å oppfordre til væpnet kamp. Jeg vil bare peke på det faktum at vi kanskje undervurderer det motstands- og voldspotensiale vi har hos fredelige europeere og dvaske kristne. Når det virkelig teller. Som i Ukraina og i Syria/Irak.

  De som er for pessimistiske på Vesten eller Kristendommens vegne har gode grunner for å være det. Men pessimismen må også utfordres, gjerne gjennom studiet av slike eksempler.

  På spissen: jeg er ikke endog sikker på at arabere og muslimer er værre enn europeere og kristne, når det gjelder vold og krig. Iallfall ikke med et blikk på historien, helt ærlig. Et skremmende perspektiv? Selvfølgelig. Men kanskje motsatt, befriende og betryggende for barn, kvinner og eldre i utsatte strøk i Ukraina og Syria som blir utsatt for vestlige demokratibomber, høymoralske kupp og «gode» (ny-)nazibattaljoner. At opprørerne i Øst-Ukraina vinner militært mot det «USA/vestlig»-støttede Kievregime gir håp, etter min mening. Håp om at det samsvarende USA-inspirerte multikulturelle regime også kan vakle, ved lokal motstand.

  Jeg refererer her også til en av Frankrikes ledende forfattere, Richard Millet, som i sin ungdom deltok i en kristen milits i Libanon. Og til norske motstandskjempere fra krigen. Interessant å se hva tidligere motstandsfolk og soldater sier om dagens multikulturelle regime i Norge og Vesten? Et raskt blikk på slike eksempler er iallfall tilstrekkelig til å kvele internaliserte anklager om forkastelig «hat» og «vold». Typisk vestlig sivilisasjon har helt fra hedensk og kristen antikk vært ledet av teorier om den «rettferdige krig» (bellum iustum)

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Amerikaner-fronter-kristen-har-mot-IS-7917137.html

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-in-iraq-assyrian-christian-militia-keep-wellarmed-militants-at-bay–but-they-are-running-out-of-ammunition-10062935.html

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958493/American-crusader-returns-Iraq-Christian-militia-fight-ISIS-Tattooed-former-solider-wants-church-bells-ringing.html

  http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-2958532/Western-volunteers-rally-Iraq-Christian-militia.html

 • Johan Aksnes

  Her ser vi et tydelig eksempel på en fremmedkriger som aldri burde fått kommet til Norge i første omgang.
  Å kalle denne personen norsk og nordmann passer seg slett ikke.
  Å være pro russisk i denne konflikten passer seg heller ikke.

 • Heaven

  Jeg tenker ennå at den Russiske agendaen er tvilsom men faktisk forsvarlig.
  USA derimot som jeg alltid har forsvart på nettet ser jeg ikke hva de driver med, all den provokasjonen mot Russland å pålegger press på at EU skal kjøre den ene sanksjonen etter den andre…

 • @@@

  Det er en krigsforbrytelse å delta i krigshandlinger mot en fredelig suveren stat.

 • Winston Smith

  Russland og USA har hver sin private hær av leiesoldater i sving i Ukraina.

  USA har, høyst sannsynlig via JSOC, den eneste militære enheten i USA som ikke rapporterer til, eller er underlagt noen andre, enn det hvite hus, det tidligere «Blackwater» inne i Ukraina på Kiev sin side, og «Blackwater» har nå endret navn for andre gang, til «Academi».
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.no/2015/01/email-from-us-special-forces-veteran.html

  Russland har på sin side «Vnevedomstvenaya Okhrana» tungt inne i Ukraina, hvilket forklarer de høyst profesjonelle soldatene ved overtagelsen av Krim, som så russiske ut, men som ikke hadde russiske merker på uniformene sine.
  http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/28/exclusive-russian-blackwater-takes-over-ukraine-airport.html

  Ukraina skal balkaniseres, som Balkan, for å utvide Imperiets territorium maksimalt, helt inntil det som er grensen for hva Russland kan akseptere uten å trykke på atombombe-knappen.

  USA blir altså som vanlig ikke styrt av bekymring for menneskers ve og vel, eller demokratiets utbredelse for å øke velferden, men av et ønske om å maksimalisere makten og samtidig forsøke å sette Russland i en skvis sim igjen kan redusere Russlands innflytelse i verden.

  Krigen på Balkan var forøvrig 100% syntetisk, og produsert i vesten. All informasjon om krigen i vesten under og etter krigen var forfalsket propaganda, som skulle demonisere serberne og gi muslimene offerrollen. Noe som lyktes usedvanlig godt.

  Her kan du lese om hvordan Srebrenica-massakren ble fabrikkert for å gi grunnlag for å sende NATO inn i konflikten, og dermed legitimere NATO sin eksistens, i en tid da man i Tyskland og Frankrike diskuterte muligheten for et lokalt rent europeisk alternativ til NATO, som jo i realiteten er et amerikansk maktverktøy:
  http://www.nspm.rs/files/Srebrenica_Massacre_rev_3.pdf

  Hele boken ligger der i PDF, og gir et hårreisende innsyn i vestlig propagandavirksomhet som er direkte sjokkerende. Blant annet kan man lese om:

  01. Osama Bin Laden besøkte Izetbegovich i Sarajevo minst to ganger.
  02. Muslimene brukte Srebrinica som base for angrep og massakrer på serbiske landsbyer.
  03. Clinton satte som krav at man måtte ha en massakre på 5000 for å slippe løs NATO.
  04. Muslimene i Srebrenica var underlagt en massemorder ved navn Oric.
  05. Muslimene bombet sine egne brødkøer i Sarajevo for å fremstå som offer.
  06. Store overgrep mot serberne ble systematisk sensurert.
  07. Massegravene ved Srebrenica ble ikke funnet der de påståtte nedslaktningene og nedgravningene hadde skjedd, etter krigsstansen, og USA nektet å frigjøre satelitt og dronebilder som de påstod dokumenterte disse gravene. Journalistkorpset som kom til stedet like etterpå kunne ikke finne noen verdens ting.
  08. USA grep inn og stanset fredsavtalen som ville stoppet krigen, og trykket på knappen for å få den i gang, samt gjorde mange grep for å få krigen til å vare mye lenger enn nødvendig.
  09. Over 4000 Mujahedin-krigere ble sendt inn i Bosnia av USA.

  Og så videre. Boken er svært godt kildereferert, med et uttall kilder fra personer som var involvert i selve krigen, som jobbet i de øverste leddene i FN-styrken, sivilt og militært, og i diplomati-korpset, og i andre posisjoner med innsyn.

  Dette er postet for å demonstrere hvor avansert propaganda brukes, og for å vise at ingen løgn er en for stor utfordring for den som sitter med makten til å konstruere den.

  Nøyaktig hva som har skjedd i Ukraina vil ingen vite, ikke en gang offiserene eller soldatene på noen av sidene får innsyn i hva som egentlig starter bevegelsene i den ene eller andre retningen.

  FSB og CIA sitter med fasiten, og den vil det aldri noensinne bli gitt fullt innsyn i, selv om det går 200 år fra nå av. Man må selv drive en analyse av media, og forsøke å tenke seg til hva som er rasjonelt og logisk, i en verden hvor et Imperium kjemper mot de som vil hindre at Imperiet får sin makt økt.

 • Breidablikk

  Interessant artikkel av Frieord.no! Fortsett slik!

 • Tom Lund

  Jeg får inderlig håpe at PST og politikernentar tak i denn idioten og sørger for at han aldri kommer tilbake til andre og mister retten til å være i Norge. Prorussere er bare en gjeng med forfylla likplyndrere og terrorister. Samme avskyr som nazister fra Russland som backer dem opp.

 • tiger

  Lets face the facts. Hadde russland ville tatt ukraina hadde det neppe tatt så lang tid. Sikker grusa hele landet (Som var oppned fra før av) på under ei uke…

 • sirviva

  hi was geht?

 • Hans Wilhelmsen

  Kiev er styrt av jøder. Men Frieord tør jo ikke kritisere jødene. Så hva er vitsen?

 • FalconSays

  Dette er ingen nordmann, men en enkel krigshisser med russiske røtter. At han fritt reiser til og fra Ukraina og dreper folk, i en krig han ikke har noe å gjøre i, sier vel ganske mye om denne personen. Men jeg regner med at han blir stoppet av norske myndigheter om ikke altfor lenge om han da ikke har fått seg en kule i panna innenden tid. Forkastelig ideologi. Og han vil hverken bli noen helt eller martyr. Men du vil bli en flau historie for Tønsberg

 • Pingback: 2015 - Året som gikk med Frieord.no! - Frieord()